Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ráragadnak Orbánra, mint bogáncs Cilike csipkeblúzára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Cilike böcsülettel nevelte a gyerekeit, de őt ez nem elégítette ki – mit szólhat ehhez Novák asszony – munkába állt. Munkába. Reggel 6-kor felkelt, busszal, villamossal cipelte a kölyköket iskolába, mert a Toncsija akkor már a hivatalban volt. Cilike lehúzott nyolc órát egy húszperces ebédszünettel, néhány perces pisiszünettel, aztán rohant a pesti csúcsforgalomban valamelyik megállóba; ment a gyerekekért, mert a Toncsija még mindig a hivatalban volt. A gyerekek elhadarták, mi volt a suliban, aztán Cilike rájuk parancsolt, hogy tanulják a verset, írják meg a matekot, miközben ő gyorsan föltette a pörköltöt a gáztűzhelyre, szaggatott hozzá nokedlit, összedobott egy kis vegyes salátát. Még forró volt a vacsora, amikor hazaért a Toncsija. Puszi-puszi, evés, mosogatás, fürdetés és fürdés. Tévézés. Közben elaludtak. Cilike reggel hatkor…

…aludt, álmában dőzsölt még egy kicsit. Ez a Cilike egyedi példány, mert ő Rogán Cecília fiatalasszony, és semmiképpen sem a Novák-Kásler féle családtámogatási hurrá jeles képviselője. Kettő gyereke van. Rogán Cecília másfajta családtámogatást élvez. Nem kell ahhoz 10 milliós hitel meg 2,5 milliós gépkocsitámogatás sem. Rogán Cecíliához spontán dől a pénz, mert az ő férje miniszter az Orbán-kormányban.

Ő is munkára vágyott. Sarka Katával közös cége, a Nakama & Partners megvásárolta a magát a legismertebb sport- és életmódexpóként reklámozó Fitbalance többségi tulajdonrészét. Valahonnan volt rá zsebpénze. Nem kellett sokáig aggódnia, mert ki tudja miért, amint megvette a céget, egy rakás állami vállalat döntött úgy, hogy nagyon komoly támogatói pénzt tol a rendezvénybe. Ingyenes lett például a belépő, a MÁV féláron adta a jegyeket a vidékről érkező résztvevőknek. A támogatók közé beszállt a Szerencsejáték Zrt., az MVM és az Antenna Hungária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de még a Magyar Olimpiai Bizottság is felkerült a partnerlistára. Az MVM például 150 millió forinttal támogatta a Fitbalance-t és a Nemzeti Futóversenyt.

Jól ment Cecília asszonynak a buli. Okosságával, rendkívüli üzleti érzékenységével, kapcsolataival, újító ötleteivel kinyitotta az emberek bukszáját, dőltek hozzá a milliárdok. Miközben Rogán miniszter úr a hivatalban dolgozott, éppen azon, hogy mire költse és hová tegye a temérdek pénzt, amit Orbán adott neki. Csak úgy, mert Rogán miniszter úr feltaláló is. Mindig feltalálja magát, ha saját vagyonát kell gyarapítania. Mindenáron és bármi áron.

Rogán miniszter úr ebben élversenyző, csupán a logikájával és a becsületességével van nagyon nagy baj. Ezt vagy hozta magával Szakonyfaluból, vagy Orbán haverjaként ráragadt, mint a bogáncs Cilike csipkeblúzára. Mind ilyen. Brutál zsír. A hvg.hu megkérdezte tőle, hogy mit szól ahhoz, hogy állami cégek támogatják a felesége cégéhez köthető sportrendezvényeket.

Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös.”

Úgy tudja. Miért, nem szoktak találkozni, beszélgetni, nem szokta mondani az asszony: – Tóni, képzeld, ma is kaptam milliókat, nagy öröm ez nekem. Mehetünk a nyáron a Palau Köztársaság szigetállamba a Csendes-óceánra. Csak addig még hajts rá te is, Tónikám! Ettől annyira belelkesedett Rogán miniszter úr, hogy azt találta mondani nagyon leleményesen:

„míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az.”

Ekkora ésszel! Nem is értem, hogy nem nőtte még ki ezt az országot, és lett valahol király. Orbán mellett nincs esélye. Orbán mellett a bukszája tele, a fejéből árad a cinizmus. Kitanulta a tolvaj szakmát már az 5. kerület polgármestereként; művészi színvonalon letelepedési kötvénnyel gyarapította offshore vagyonát. Már az asszonyt is kell tömni sporteseményekkel, divatcéggel. Szerencsétlenek, azt hiszik, így nem olyan feltűnő, amit művelnek. Feltűnő és korrupció a javából. Amúgy pedig saját hangoztatott elveikkel – ha van nekik ilyen – is szembemennek, mert ugye, a nőknek, pláne, ha fideszes kötődésűek, a tűzhely mellett van a helyük.

“Nem akarjuk Magyarországot férfigyűlölő nők és a nőktől rettegő feminin férfiak, a gyermekekben/családokban csak az önmegvalósítás akadályát látó jövőtlenség társadalmává tenni. Azt szeretnénk, ha fiaink nem csak tanulhatnák, hanem értenék is Petőfinek ‘Ha férfi vagy, légy férfi’ című versét, ha lányaink pedig az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk” (Kövér László)

Cecília asszonytól senki nem kérte számon, miért nevel gyereket, azt sem kérné, ha dolgozna. Mondom, dolgozna, és nem az adófizetőkön élősködne. Jól rátaláltak egymásra – közös a sapka. Én ilyenkor mindig arra lennék kíváncsi, hogyan boldogulna nagys.asszony piaci versenyben. Javasolnám, próbáljon meg a szeretett vidéken kocsmát nyitni, varrodát vagy pékséget a saját pénzéből, aztán meglátjuk, hogy meddig üzemel a nagy álom. Rogánné elég hamar a saját lábára állt, igaz ez nekünk fáj, bennünket tapos. Volt kitől tanulnia. Minta: Orbán lánya és veje. A hogyan lehet közpénzt magánzsebbe dugni tanfolyamot mindegyikük elvégezte.

Van egy receptjük: legyél Fidesz-feleség, Orbán-barát, -haver, -csókos!

Első lépés: gondoskodj palotáról, nyaralóról, luxus utazásokról magadnak.

Második lépés: lehet gyereked is, előbb-utóbb rá kell íratnod a vagyon egy részét.

Harmadik lépés: ha meguntad a pelenkamosást, éjszakázást, az otthoni láblógatást, válassz magadnak munkát.

Negyedik lépés: mutogasd magad tévében, Fidesz-újságokban; vigyorogj reklámfilmekben – a családoddal együtt.

Ötödik lépés: barátkozz menő, pénzes vállalkozókkal.

Hatodik lépés: nehogy elválj befolyásos házastársadtól, mert k*urvára megszívod.

Hetedik lépés: soha ne törődj a reggel hatkor felkelő Cilikékkel, ők neked úgysem számítanak.

Nyolcadik lépés: mire rájönnél, hogy közpénzből rázod magad és a rongyot, akkor minden bizonnyal késő lesz. Mert csak vagyonod van, lelked, eszed, lelkiismereted, józanságod, mértéktartásod nincs.

Kilencedik lépés: nem vagy különb, mint az orbáni zsarnokság összes haszonélvezője.

Tizedik lépés: neked is eljön a fájront.

Ha lesz sapka rajta, ha nem.

Az önök véleménye

A tek, a párt és a felcsúti törpe magánhadserege. Senki sem lehet , senki sincs tőlük biztonságban. Szoros együttműködésben dolgoznak az orosz titkosszolgálatokkal. (Béla)

Pedig a főtekés Hajdú elég dicstelen körülmények közt távozott a karhatalomból. Rajtaütöttek egy bűnözői lakáson, dulakodott az egyik gyanúsítottal, aki elkapta a nyakában függő fegyvert és azzal sebesített meg egy másik rendőrt. Már egy ilyen után, fénylő csillagunk helyében én nagyon meggondoltam volna, hogy erre bízzam-e saját biztonságomat. Vajon miért kellett a fidiótáknak külön biztonsági szolgálat, már ellenzékben is? Amellett biztonság, federítés nélkül nem létezhet, tehát volt nekik privát hírszerésük is. Volt külön egy, vagy ez volt az UD zrt? (agador)

Akkor is látnak éjszaka,ha négykézláb mászkálok?Ámbár az a vadászok miatt veszélyes,sok itt az erdő,és a vadász sem ritka jelenség. Multkoriban rám szóltak,hogyha még egyszer kint lesznek a kutyák,akkor lelövik őket.Mondtam, hogy előbb engem kell,különben baj lehet amég újratölt.Ráadásul az idióták,mindig itt felejtenek,vaddisznóhajtáshoz idomított kistestű kutyát. (janos)

Ez ugyanúgy a jónép fölösleges basztatása, mint az igazolványok elkérése a postán, ha rajta van egy betűjelzés a sárga csekken. Vagy az évenkénti adategyeztetés a mobilszolgáltatóval feltöltőkártyásoknak, stb. Mindenki érezze a törődést, hogy mennyire megvédenek minket a terroristáktól. (zsoltix)

Pár éve épp a karácsonyi vásár idején kellett a Hercegprímás utcai szakorvosi rendelőbe mennem. Majd elájultam mikor láttam, tankok őrzik a KARÁCSONYI vásárt, ami a Bazilika előtti téren ünnepi mulatság és vásár. Tankokkal… (Ágnes)

Fel nem foghatom, hogy nyolc év folyamatos uralkodás után, hogy hihettek az akadémisták Palkovicsnak, mikor látták mit rombolt ez a banda, illetve, hogy ebben az évben meg miért csodálkoznak, hogy hazudozott? Akár igaz is lehetett, hogy a kormány álláspontja egy éve változatlan. Már akkor elhatározták az einstandot, ahhoz továbbra is változatlanul ragaszkodnak, csak nem verték nagydobra. (agador)

A Fidess fordítva van bekötve! Mindig az ellenkezője igaz, mint amit állítanak ! ….és íme a bizonyíték arra, hogy nem CSAK az aluliskolázott vidéki szavazó szopta be a Fidess hazugságait! (Vera)

Először is a Századvég mindig hazudik, másodszor, ha tarlósnak szerintük is csak 50%-a lenne, akkor bizony nagyon közel van a 49%, ami már a vereséghez elegendő. Kálmán Olga nem bukott műsorvezető, hanem politikailag kirúgott műsorvezető, nagy különbség. Karácsony Gergelynek van tapasztalata a városvezetésben, csak szintén politika miatt ott gátolják, ahol tudják. Mondjuk Puzsér nevetséges induló szerintem, csak arra jó, hogy szavazatokat vegyen el az ellenzéktől. Kerpel-Froniust nem ismerem, róla nem tudok mondani semmit (Transzporter)

Ez nagy baj, hogy nem támogatják a civileket. Van egy DUNA KÖR természetvédelmi egyesület. Tőlünk elvették a kiemelten közhasznú címet, mindent magánerősből és pénzből csinálunk. Mi Hartán egy évben 2x ültetünk fákat az abban az évben született gyermekek nevével. A nagyon okos kormányunk meg pusztítja őket. (Ildikó)

Az emberi faj túlèlèse szorosan összefügg az egèsz ökoszisztèmával, úgyhogy jól felfogott èrdeke lenne minden pènzèhes mohó telhetetlen politikusnak, hogy a környezet vèdelmèt a legkiemeltebben szem előtt tartsa. Pártunk ès kormányunk /fidesz/ magasról tesz erre. Az idióta propagandistáik meg gondolkodás nèlkül papagáj módra ismètlik, amit èpp kiadott a fővezèrük. (Dupla)

Nagyon bizom benne,hogy a börtönből nem tudnak konzultációs leveleket kikűldeni,legfeljebb egymás között osztják szét. (lőrinczy)

Toncsika, figyelj! Ha már mindenáron lopni akartok, egyszerűsítsük le a folyamatot: vegyétek ki a suskát, minket pedig hagyjatok békén az ostoba, kérdésnek álcázott talpnyalásotokkal, úgy legalább a papírhoz szükséges fák is megmenekülhetnek, és bennünet se idegesíttek feleslegesen. (glorianna)

100 %-ig igazak a cikkben leírtak. A fiamék Angliában, Brighton egyik elővárosában, egy nagyon kellemes kisvárosban, a tengerparton most vásároltak egy 4 szobás lakást, kis saját kertrész is tartozik hozzá. 10 %-ot kellett befizetni, 25 % vissza nem térítendő állami támogatást kaptak. A havi törlesztésük 750 font körül lesz. Eddig egy szintén 4 szobás (alapterületre kisebb) tengerparti lakóparki lakásért fizettek havi 1400 fontot, igaz, ott saját uszoda, konditerem, szauna is volt. A kisebbik fiam épp most van náluk, segít felújítani nekik a lakást. Kb. tavaly szeptemberből kezdtek el intenzívebben spórolni a lakásra. Mondta a „majdnem’ menyem, hogy most, hogy már saját lakásuk van, ráállnak a „gyerek-projektre”. Az én unokáim is angolok lesznek. Naponta bőgök miatta, de talán akkor is bőgnék, ha látnám, hogy itthon nyomorognak, esélyük sem lenne saját lakásra. A fiam egyetemi tandíjának a 80 %-át a brit állam állta. Sokat köszönhetünk a briteknek, mindazt megadják a gyerekeimnek, amit itt a szülőhazájában nem kap meg. A közhangulatról nem is beszélve. Ott mindenki kedves, udvarias mindenkihez, nem sokkolják folyton az embereket valami nem létező rettegni valóval. A fiam kb 11 éve vett egy biciglit, akkor még Londonban lakott, azzal járt dolgozni, egyetemre, mindenhova, a bicigli még mindig megvan, pedig sokszor az utcán hagyja, igaz lezárva. Még egyetlen „migráns” sem akarta ellopni, sem Londonban, sem Brightonban. (egysenki)

A Vikinget a rendőrség engedte el, a rendőrség főnöke egy Pintér nevű sztrovacsek, az ő főnöke meg a főnök. Hát, így. Akartam ide írni valamit az úgynevezett ügyészségről is, de szegény Dezső úr már megint félrenyelt, ütögetem a hátát szelíden, a fogsorát meg majd összeszedjük később. „Hát milyen undorító, mocskos világ ez?” Ilyen. És úgy ilyen, hogy ők vannak nyeregben, ők dirigálnak, ők a győztesek. Ha ez egyszer fordul, na, ahhoz képest ez a mostani maga a Kánaán lesz. Komolyan mondom. (Mogorva)

Így írtunk mi

Mindenkit hátba szúrnak, a szemük nem rebben

A klímakatasztrófa azokat is érinti, akik ebben nem hisznek

Vihar a biliben vagy a rendszer lényege

Csak a kezemet figyeljétek!

Újjászületés-sziget. Ugyan ki gondolta volna róla a neve alapján?

A kormány továbbra is kíváncsi az emberek véleményére

A modern kor tudatlansága

Ha most állnék családalapítás előtt, már becsomagoltam volna a bőröndömet

Emlékezés

Ha gyenge vagy, a külvilág az ellenséged

És mi vagyunk az istentelenek?

A nap kommentje:

Magyarországon leginkább civilek képviselik a zöld gondolatokat. A szűkös lehetőségeikkel is sokat tesznek a tájékoztatásért és sok értelmes akciót is szerveznek (megmaradt élelmiszerek összegyűjtése és rászorulóknak eljuttatása, csomagolásmentes üzletek nyitása, szelektív hulladékgyűjtés megszervezése, alternatív és közösségi közlekedés népszerűsítése).
Ami a legnagyobb baj, hogy a gyerekeket szervezetten nem tanítjuk környezettudatosságra, annak nincs helye a Kásler-féle alufóliasisakos közoktatásban. (Madárlátta)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.