Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A klímakatasztrófa azokat is érinti, akik ebben nem hisznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a kormánysajtó képtelen arra, hogy elengedje a zöldek megerősödésének témáját az EP-ben. Persze itt nem arról van szó, hogy tényszerűen leírnák, az emberek változást akarnak, nem csak Európa-, de világszerte is, dehogy. Szerintük a zöldek mögött a szociálliberális erők vannak, akik szembeszállnak a konzervatív jobboldallal. Úgy hiszik, hogy a globális felmelegedés nem is egy létező probléma, az állatfajok pedig korábban is kihaltak, ezért azzal sincs semmiféle probléma. Az az élet része, engedjük csak teli a légkört széndioxiddal, szennyezzük a tengereinket és folyóinkat, vágjuk ki az erdőket világszerte. A bolygó meg dögöljön meg, mi emberek úgyis fontosabbak vagyunk. A sorba ezúttal a 888 egyik firkásza, Szentesi Zöldi László állt be, aki szépen levezette, hogy ő miért tartozik a globális felmelegedést tagadók közé.

A nyugati világban a munkásosztály kimúlt, a bevándorlásról nem szabad beszélni, marad tehát a klímavédelem, az esőerdők kimúlása és a szegény kis állatkák bántalmazásának jogi és erkölcsi kérdései.

Nem más tehát, mint ez az oka annak, hogy a zöldek megerősödtek az Európai Parlamentben. Kit érdekel, hogy egy 16 éves gimnazista lány emberek millióit vitte utcára, hogy a globális felmelegedésre felhívja a figyelmet. Kit érdekel, hogy országok tucatjainak polgárai tartják egyre fontosabbnak a klímakatasztrófa megállítását. Ezek mind csak egy jól kitalált terv részei, amely mögött a baloldal áll. Rájöttek ugyanis, hogy a környezetvédelem álcája mögé bújva képesek lehetnek eladni politikai ideológiájukat. Ezt Szentesi Zöldi László persze azonnal észrevette, ezért hát tájékoztatta a kormányhű polgárokat arról, hogy mostmár nem csak a szocialistákat és liberálisokat, de a környzetvédelmet előtérbe helyező zöldeket is gyűlölni kell. Hiszen ők ugyanazok.

Ma jórészt olyanok beszélnek a globális felmelegedésről, akik a saját életükben még a legalapvetőbb ügyeiket sem rendezték el. Semmijük nincs, nincs miért tisztelni őket, senki nem szereti őket, de merész módon biztos megoldást kínálnak a globális problémákra.

Senki nem szereti a zöldpárti politikusokat, ezért hát mit szólnak bele az európai politikába? Foglalkozzanak inkább a saját dolgaikkal és hagyjanak minket békén. Globális felmelegedésről olyan emberek is beszélnek, akik éppenséggel elismert klímakutatók. Értem én persze, hogy nehéz angol tudományos értekezéseket olvasni, de ha már ennyire beleéli magát a témába Szentesi Zöldi, vehette volna a fáradságot, hogy legalább szétnéz az interneten. Bayer Zsolt múltkori „tudományos” értekezése ugyanis nem számít komoly alapnak ahhoz, hogy valaki megcáfolja a globális felmelegedést. Persze biztos nagy fájdalma az a populistáknak, hogy a zöldek és a liberálisok is jobban megerősödtek, mint ők, de hát erre szavaztak az emberek.

Mindenesetre szögezzük le: egyelőre annyit tudunk a felmelegedésről, a globális klímavédelemről, amennyit ők(baloldali média szerk.) elmondanak nekünk a rendelkezésünkre álló, nagyszámú médiumban. Vagy úgy van, vagy nem. Ennyi azért kevés a bizonyossághoz. Nyilván Trump elnök is így gondolkodott, amikor az amerikai munkahelyeket választotta a bizonyíthatatlan, ideológiai maszlaggal kevert (ál)tudományos diktátumok helyett.

Igen nagy a gond akkor, amikor valaki Trumppal kíván példálózni. A globális felmelegedés és az, hogy ennek egyik oka mi, emberek vagyunk, nem álhír, liberális mese vagy szocialista kampányfogás, hanem a valóság. Elég csak körülnézni magunk körül és látjuk a változásokat. A Föld átlaghőmérséklete folyamatosan emelkedik, ezért a világ legtöbb országának kormánya megpróbál tenni valamit annak érdekében, hogy ez lelassuljon, esetleg le is álljon. A kormányzat által olyannyira imádott Trump volt az, aki kilépett a párizsi klímaegyezményből, ezzel rontva az emberek életbenmaradási esélyeit. Eközben Magyarország sem szakad bele abba, hogy tegyen valamit a globális felmelegedés ellen. Az országnak még környezetvédelmi minisztériuma sincs, ami jól mutatja, mennyire törődik a rezsim a mindannyiunk jövőjét befolyásoló globális felmelegedés kérdésével. Ahelyett tehát, hogy a kormánysajtó éppen a zöldek ellen uszít, elkezdhetné bújni a globális felmelegedést bizonyító tudományos értekezéseket, akkor talán nem írnának ekkora baromságokat és vennének rá tízezreket, hogy birka módjára kövessék is őket. Csak szólok, László, a klímakatasztrófa azokat is érinteni fogja, akik abban nem hisznek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.