Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyúljás-csülkös pacal – ez a jövőd, magyar!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mindig tanulunk. Én most azt tanultam, hogy a magyarok DNS-ébe bele van kódolva a labdarúgás szeretete meg minden valószínűség szerint a zabálás is. Menczer Tamás valaha igen gyenge sportriporterként idegesítette a rajongókat. Ő volt az, aki például egy Fradi meccsen úgy ordított gólhelyzetet, mint akinek éppen sarabolják a bal fülét – miközben a labda még Sopronban járt. Amióta Szijjártó Péter kiemelte magához a minisztériumba, nagy bölcs lett. Vagy ártott neki a kormány zavaros légköre, és egy kicsit meghülyült. Németh Szilárd ugyanez a kategória, jól elszórakoztat ő is bennünket. Haladjunk szépen sorban!

Három trófeát mutattak be –  a Magyar Népköztársasági Kupa hiteles másolatát, a Közép-Európai Kupa felújított másolatát, illetve a Trofeo Costa del Sol serleget – a Vasas labdarúgócsapatának otthonában, az új Illovszky-stadionban, ahol Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mondott beszédet.

„A múlt sikereire azért kell emlékezni, mert ezek magabiztosságot és tájékozódási pontot adnak a világban, erősítik az identitást, majd közölte: a magyarok DNS-ébe van kódolva a labdarúgás szeretete, és ez nem is fog változni.”

Hajjaj! Milyen fociról beszél ez a jó ember? Arról, hogy mára a focitudásnak se híre, se hamva; vagy arról, hogy kilenc év alatt 1500 000 000 000 adóforintot költöttek el sportra, benne a focira. Menczer genetikus sporttárs, mi van akkor, ha valaki nem szereti a focit? Magyar-e? A braziloknak, a németeknek, hollandoknak, angoloknak, olaszoknak mi van bekódolva? Ha szotyit köpköd valaki meccsen, akkor illiberális? Ha nem, akkor büdös libsi? Aztán itt van ez a múlt sikerei: „azért kell emlékezni, mert ezek magabiztosságot és tájékozódási pontot adnak a világban.”

Lópottyot, pici pöttyös csikó! Ma nincsenek sikerek, ezért kell emlékezni Puskásra, Buzánszkyra, Törőcsikre, Varga Zolira. A mai elkényeztetett, eredmény nélküli labdarúgók DNS-ébe a pénz szeretete van kódolva. A labdát pedig majd odacsempészik István és Mátyás király kezébe. Is. A magyarokkal pedig genetikailag iszonyatosan nagy baj van. Hiszen egy hazai bajnokságban a kétezres átlagnézőszám annyi, mint a trópusi esőerdőben egy darab kakaófa. Valamiért nem működik ez a DNS a magyar emberekben.

Amióta Menczer öltönyös, jól fésült úr lett, még inkább kiütközik rajta – nézzenek rá – ostobasága. De Szijjártó Péter szereti. Szijjártó Péter Orbán Viktort is szereti. Orbán Viktor pedig mindegyiket szereti. Így áll össze az érdek Fidesz-lánc.

Emlékeznek, Menczer volt az, aki tavaly köremailt küldött a magyar külképviseleteknek, hogy a kampány segítése érdekében gyűjtsenek negatív nyilatkozatokat menekültekről – beilleszkedési problémáikról, oktatási nehézségeikről és no-go zónákról –, és olyan külföldön élő magyarokról, akik beszélnének negatív tapasztalataikról.

Azért undorító ez, mert a tízévest be lehet ilyesmire csaklizni, de ha normálisan fejlődik, nem csinál többet ilyent, mint ez a spiclikijelölő. Egyenes ember, bármire kapható, de hát az orbáni zsarnokságnak nincs határa – Menczer is az embertelenségre van kódolva.

És akkor a honvédelemért is felelős államtitkár zabagépünkről. Jut eszembe, néki nagy pocakja van, pedig megmondta az Orbán, hogy ki nem állhatja a pocakos tábornokokat. Amikor részt vett 2012 október 6-án az állami gyásznap alkalmából rendezett Kossuth téri megemlékezésen, Orbán Viktor mikrofonja az eligazítás alatt és a díszszemle közben is bekapcsolva maradt. Többször elismételte, hogy a katonák nagyon jól néztek ki. „Nincs köztük kövér, az a halálom … pocakos tábornokok … jól néztek ki nagyon” – mondta a miniszterelnök az őt kísérő parancsnoknak.

Azóta eltelt hét év. Már nem bűn a pocak, a Vezérnek is lett jó nagy, plusz buggyosodott a gatyája is, a zakója pedig a sok tisztításban kicsit összement. Miért ne lehetne Némethnek is nagy bendője, hiszen nem tábornok. Még.

Felére csökkentené a hús-, a hal- és a tojásfogyasztást az Európai Unió állatjóléttel foglalkozó csoportja, az erről szóló terveket a szocialisták és a zöldek is támogatják – aggódik Facebook-posztjában Németh Szilárd honvédelmi államtitkár.

Dehogyis a húsok, hal és tojás jövőjét félti Németh! A fenét! Jól hangzik egy Brüsszel ellenes kampányban ez is. Sziszi még egy képet is kitett a szalonna-pacal-csülök bűvöletébe esve. Szól hozzá egy felhívás: Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál.

Nyomjon neked a sánta tüzér! Elrettentő példára az ember nem tetszikel, főleg nem a Némethére. Annyira röhejes, komolyan így szól az üzenete: csak azért zabálok, nehogy már megmondja az ellenzék meg az unió meg a zöldek, hogy nekem mi esik jól. Semmi vész, a nagy béltömésbe bele is lehet halni!

Az állatjóléti és klímavédelmi szempontokra hivatkozva az Európai Unió gyökeresen átalakítaná a haszonállatok tartását, s akár abba is beleszólnának a képviselők a civil és állatvédő szervezetekkel, hogy mennyi húst fogyaszthatunk. Az unió egyik befolyásos csoportja, az Eurogroup for Animals (Eurocsoport az állatokért) részletes terveket dolgozott ki a jelenleg is magas állatjólét további növelésére, ehhez pedig a lakosságnak is áldozatot kell hoznia: 2050-ig a tervek szerint a felére kellene csökkenteni az uniós állampolgároknak a húsfogyasztásukat. Az élelmiszer-termelés átalakításához pedig a közös agrárpolitika mintájára a közös élelmiszer-politika bevezetését tervezik. Habár az Eurogroup for Animals nem döntéshozó testület, jelentős befolyása van az elsősorban baloldali – zöldpárti és szocialista – frakciókban, ráadásul az állatjólét növelését – főként etikai és politikai okok miatt – vélhetően a képviselők jelentős része sem merné elutasítani, így egy esetleges parlamenti többség könnyen összeállhatna.

Így lesz a Nagy Magyar Fidesz-evő ellenálló zaba ügyben. Egy kis vircsaftot a népnek! Úgyis ők fizetik kilenc éve a zabaszámlát. Juszt se eszik egészségesen, juszt se ért egyet az ellenzéki képviselőkkel. Juszt is hülye az unió. Mi lesz velünk? Minden okosok atyja, Orbán is megmondta a bevándorlás okán:

„Az sem puszta jóslat, hogy ha egy baromfiudvarba rókákat eresztenek be, az senkinek sem lesz jó, mert a rókák meg fogják enni a csirkéket, a gazda pedig ezért le fogja lőni a rókákat. Mindenki törvényszerűen rosszul jár, és utólag nem színlelhetünk meglepetést. De akkor kinek jó ez? Kinek az érdekét szolgálja? Az európai polgárok választ várnak a kérdéseikre.”

Lefordítanám husika-musika Vezérünket: én lenni magyar ember a csirke, a rohadt bevándorló lenni róka. Nix beszarás az ólban, mert védeni szögesdrótos kerítés. Csirkék élni boldogan, tenni érte Orbán. Lenni mindenki lesajnálva Európában, és lenni zabálni való Németh Szilárdnak. Nyúljás-csülkös pacal: ez a jövőd, magyar!

Az önök véleménye

Úgy lesz itt az iskolaigazgatás is, mint 1241-42-ben a mongolok által elfoglalt területeken, mielőtt még kiirtották volna az elfoglalt falut. Felmutattak egy mongol bölcset, hogy az lesz a falu bírája, elöljárója, őrá lehet szavazni és a hódoltatott népek szavaztak is. Ha pedig nem teszett az ítélet, a bölcs elöljáró megkérdezte: – rám szavaztál? – igen, – akkor be kell érned az én bölcsességemmel. Ha nemleges volt a válasz:- akkor miért jöttél hozzám, ha nem én kellek neked? (agador)

Azért az gondolom minden értelmes ember számára világos , hogy az újabb 2/3-d birtokában mindent “keresztül vernek”a törvényhozáson, és még véletlenül se merül fel bennük hogy milyen károkat okoznak … ellenzékre nincs is szükség , hiszen az ő javaslataikat egy mozdulattal lesöprik a napirendről , míg az agymeneseik mind megvalósulnak …( és ebben az lmp-nek oroszlán része volt…) (Krisztina)

Olvastam jópár éve egy novellát, az ápoltak átvették a hatalmat a sárga házban. Nos megvalósult, bár nem Amerikában. (József)

Így igaz. Csak túl sok lett az ápolt, és az orvosok viszont Amerikában, nyugaton, északon. Mi meg bentragadtunk, mint egy diliházi rossz liftben. (anima)

Ezek komolyan gondolják azt, hogy reális esélyük van pont arra a posztra, az után, hogy egértől az elefántig mindennek és mindenkinek nekimentek külügyi ügyekben, és az után, hogy a Sargentini jelentés kétharmados elfogadásával ez EP hivatalosan is kinyilvánította, hogy epét hány az illiberális demokrata elvtárstól? Mégis miben bíznak? Vagy az egész csak provokáció? (Hajszás) 

Bármi is a végkimenetele, továbbra is tartják magukat ahhoz a tökéletes taktikához, hogy ők határozzák meg a közbeszéd témáit. Addig se a kínos dolgok vannak felszínen. Ebben vérprofik. Ezért tisztelem Hadházy küzdelmét a közpénzmédia hazugsággyára ellen. (Madárlátta)

Minden a helyén. Így szoktuk-ták meg a népek. Én nem, dehát ha széllel szemben pisilek,és még várok kis ideig, akkor megszárad a nadrágom. (janos)

Ezeknek sincs tükör otthon. Illetve utasításra előadják a Színjátékot, miközben önálló gondolataik is lehetnének.. Nem lehetnek. Letérdel, elfogad, tűr, kb ennyi a mondanivalójuk. Van az a pénz és ígéret, hogy holnaptól Te leszel az ifjú Lázár, Rogán, Németh, megazösszestöbbi és hidd el… Elhiszik! 🙄🤑 (Zsolt)

A teljes fidelitas tagság egy emberként hatalmas pancserek gyülekezete. Jók lesznek fidesz-utódnak. (spermahajder)

„mert egy európai vezetőnek az a feladata, hogy összefogja az Európai Uniót, és ha valaki megtámadott korábban tagállamokat, akkor nem alkalmas erre a pozícióra.” Nem vetíthetnénk ki ezt a mondatot az ország vezetőinek tevékenységére? Akkor rögtön megtudhatjuk mire nem alkalmas pártunk és kormányunk valamint az államfőnk. (Erzsébet)

Babis, a bőrét menti a felé kacsintgató büntetőeljárás elől. Ne lőjetek elvtársak, hisz én intézem a nekem kedves vezető ügyét. Fénylő csillagunk meg fontosnak akarja mutatni magát.Hisz nem is egy pártcsaldában vannak, márpedig, jelenleg még a pártok jelölnek elnököt. Ahol a mi ártunk és ormányunk van felfüggesztve, azok Webert nyomatják, a szlovákok, mint szociáldemokraták, Timmermanst, a lengyelek meg sehol nincsenek nagyobb pártcsaládba bekötve. Azért legalább a tragikus, buggyos gátyó most is megmaradt és fénylő csillagunk zsebre vágott kézzel tárgyalt most is kollégáival. Vigasztalódhatunk, legalább ő volt a legkorpulenesebb, mind között. Azt is kijelentette a felcsúti őexelenciája, hogy a néppárti bölcsek elmehetnek a bánatbe, ide ugyan ne jöjjenek vizsgálódni. Eszerint, ma megint úgy kelt, hogy kizárják a néppártot magukból. (agador)

Így írtunk mi

Baromira szerencsés ország

Szájer József vajon pofára esik?

Az egyenes gerincről és a megnyugvásról

Minden nagyon szép, minden nagyon jó…

Töprengések egy nem prímszám hatására

Varázsszőnyeg

Körülbelül ekkora a súlya a drága miniszterelnök úrnak

Tokió, a földrengések városa

Régi dal, régi dal…

Olyan fennkölten írtak erről a mindent elborító mocsokról, hogy a végén még a Teréz anyának is kedve szottyan diktatúrát csinálni

Amennyiben ma Magyarországon demokrácia lenne, már régen csatlakoztunk volna az Európai Ügyészséghez

A nap kommentje:

Tegnap este hallottam a hírekben, hogy orbán nem fogadja el a Bölcsek Tanácsának a véleményét, mert országunk egy önálló ország, senki nem szólhat bele a hazai dolgainkba. Ha ez tényleg igaz, akkor csak kivágja az EPP, ha szerencsénk van. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.