Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Baromira szerencsés ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szombat van, lehet kicsit lustálkodni. Más jó hírem is van. Megint csökkent a rezsi. Legalábbis a fűtési költség biztosan. Viszont iszonyatosan meleg van. Ilyenkor szokott előrukkolni Lázár János valami korszakalkotó ötlettel. Például azzal, hogy bontsuk vissza a sokemeletes épületeket a negyedikig, akkor mindjárt nem lesz annyira meleg. Ezt azóta sem tudtam feldolgozni, megfejteni főleg nem sikerült, pedig talán ez lenne a megoldás a közeledő klímakatasztrófára.

Ha már klíma és katasztrófa. Eddig sem irtottak szúnyogot felénk, most pedig bejelentette a nemtomkicsoda, hogy de viszont nem is fognak. Merthogy meleg van és a szúnyogok csak később jönnek elő, amikor már nem biztonságos repülővel felszállni. Ezzel így le is van tudva a dolog. Majd irtanak, ha úgy vannak a számok. Csakhogy.

Lehetséges, hogy nem tűnik ez olyan egetrengetően fontos kérdésnek, amivel érdemes lenne foglalkozni, én azonban máshogy gondolom. Nem csupán arról van szó, hogy a szúnyog egy igen kellemetlen jószág és mennyire pocsék dolog, ha összecsípik az embert. Tényleg az, de nem ezért szánok erre ennyi időt, hanem azért, mert ez sokkal összetettebb és súlyosabb probléma, mint amennyire egy kézlegyintéssel elintézték az illetékesek. Akár Soros György találta ki a klímaváltozást, akár a liberálisok, azt nehéz lenne eltagadni – főleg ezekben a napokban -, hogy egyre melegebbek a nyarak. Márpedig ez nem csak annyit jelent, hogy jobban izzadunk, hanem azt is jelenti, hogy olyan rovarfajok – köztük szúnyogok – is megjelennek, amilyenek régebben nem voltak. A kutyás gazdik bizonyára találkoztak már a szívférgesség rémével. Az ezt a betegséget terjesztő szúnyog néhány éve még ismeretlen volt nálunk, ahogy a betegség is. Nem is voltunk rá felkészülve, mára például a menhelyre bekerülő kutyusok nagyon magas – esetenként 20-25 százalékban – fertőzöttek.

Ez a betegség a kutyákat érinti, azonban mi van akkor, ha emberre veszélyes kórt terjesztő szúnyogok is megjelennek? Vagy már meg is jelentek. És mi van akkor, ha nem gyérítik ezeket a szúnyogokat, mert meleg van? A szakmai indokot értem és tolerálom, azonban a csapadékos időszak nem most kezdődött és nem is tegnap ért véget. Azt pedig jó ideje tudjuk, hogy ez a hét kánikulát hoz. Előre tudtuk. Ha a szúnyogirtást nem előre megálmodott ütemezés szerint végezné a katasztrófavédelem, hanem akkor, amikor indokolt, akkor nem most, hanem már két héttel ezelőtt meg lehetett volna csinálni. Ahogy ez történt is mindaddig, ameddig szeretett kormányunk erre a területre is rá nem tette a méretes valagát. Tudom – benne volt a közleményben is, természetesen -, hogy az önkormányzatok a központi irtáson túl, saját hatáskörben is rendelhetnek gyérítést. Azonban azt is tudom, hogy ez nem olcsó mulatság és sok önkormányzat nem tudja finanszírozni. Vagy esetleg a kormány ott hagyta az erre szánt pénzt az önkormányzatoknál? Nem hát.

Így végiggondolva azt látom, hogy a kormány azt csinálta, amit szokott minden más ügyben is. Szakértelem, előkészítés és ész nélkül rátette a kezét valamire, ami mindannyiunk életét befolyásolja. Az sem számít, hogy ezzel akár emberek életét veszélyeztetik. Ahogy például a kötelező kéményellenőrzés eltörlésével. Ha esetleg felüti a fejét egy olyan kórság, ami eddig nem volt jellemző, akkor majd rákenik a liberálisokra. Vagy Soros Györgyre. Én szóltam.

Ha már a lakosság minimális védelme nem működik, legalább a sportok iránt rendkívül elkötelezett országunk nagy vezetője.

Orbán Viktor hivatalában fogadta Paolo Barellit, az Európai Úszó Liga, a LEN olasz elnökét, akivel a 2020-as budapesti két vizes Európa-bajnokság előkészületeiről és további lehetséges magyarországi nagy versenyekről tárgyalt – közölte a LEN pénteki hírlevelében.  

 A felek nem először találkoztak – emelte ki a LEN a hírlevélben, nagyon baráti légkörűnek minősítve a megbeszélést, melyen Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos is jelen volt.
    A magyar miniszterelnök és a LEN vezetője áttekintette a 2020 januárjában esedékes vízilabda Eb, illetve az úszók, műugrók és szinkronúszók az év májusában rendezendő kontinensviadalának előkészületeit. A találkozón szó volt további kiemelt vizes események jövőbeli magyarországi megrendezésének lehetőségeiről is.
    “Magyarország nagyon szerencsés ország, hogy olyan sport iránt elkötelezette vezetője van, mint Orbán Viktor” – idézte Paolo Barelli szavait a LEN közleménye. A sportvezető gratulált az FTC férfi vízilabdacsapatának diadalához, amelyet szombaton aratott a Bajnokok Ligája döntőjének megnyerésével. Barelli annak a közös meggyőződésnek is hangot adott, hogy a magyar szervezők ismét a legjobbjukat nyújtják majd, és a jövő évi kontinensbajnokságok ugyanolyan sikeresek lesznek, mint amilyenek az utóbbi időkben Budapesten, nagyszerű létesítményekben megrendezett – a LEN-elnök minősítése szerint nagyszerű – vizes események is voltak. (MTI)

Tényleg baromira szerencsé ország vagyunk, amiért ennyire elkötelezett Orbán Viktor. Mekkora gáz lenne már egy olyan miniszterelnök, akit semmi más nem érdekel, csak az oktatás, egészségügy, a gazdaság és társadalom fejlődése, a kultúra, a falvak felzárkóztatása, a korrupció visszaszorítása és hasonló baromságok. Hát nem jobb így nekünk? Nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!