Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Betonvédelem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Cini-cini cincog a kisegér, vagy lehet, hogy Moldován László, a Lehet Más a Politika budapesti elnöke. Azt cincogja, hogy lemondott pozíciójáról. Megsértődött, aztán meg mutogat másra, mint a kezdő óvodás. Ennek két fő oka van.

1. Az LMP gyalázatos szereplése az EP-választáson.

2. A pártpolitikának egyelőre vége. Újra csak Gyurcsány és Orbán között választhatunk.

Bizony így van az, amikor egy alakulatot semminek néznek az emberek. Na jó, ne legyünk igazságtalanok, kaptak mindössze 75 498 voksot, a szavazatok 2,18 százalékát szerezték meg a vasárnapi EP-választáson, így nem jutottak EP-képviselői mandátumhoz. Megpróbálták, látják, a kereszténydemokraták meg sem próbálják, mert nincs szavazatokat nem szoktak megszámolni. A második indokáról pedig csak annyit akarnék mondani, a pártpolitikának sajnos vagy nem, nincs vége. Csak az ide-oda simulós politikát nem sokan díjazzák. Ennyi. Meg még annyi, hogy tetszettek volna megnyerni a választást! Erre ugyan semmi esély sem volt, akkor tetszettek volna jobb eredményt elérni – azért is, mert Orbánnak, Gyurcsánynak is lehettek volna méltó vagy nem méltó ellenfelei. Így aztán maradt a lemondott LMP-elnökség és a szánalmas nyavalygás. Saját magukat gáncsolták el, és a földről köpködnek.

Ebben nagyon jók vagyunk. Elmegy Kanadába egy Magyar Levente nevű Szijjártó-tanonc. Magyar élelmiszeripari termékeket népszerűsíteni. Az nem derül ki, hogy milyen magyar élelmiszert, csak az, hogy a kanadai piac „hatalmas és igényes”,  Magyarország pedig már számos ágazatban tud olyan mennyiségű és minőségű élelmiszert termelni, amely Kanadában a legkiélezettebb versenyben is megállja a helyét.

A Magyar Levente nevű államtitkár említ is példákat, de ez most nem is érdekes, mert úgyis tudjuk, hogy megteszünk mindent, hogy sikeres legyen a partnerség a kanadai cégekkel. És akkor egyetlen pillanat alatt minősíti Orbán-kajákkal az országot.

„Magyarországnak nemzetközileg súlya van, a kanadai kormány meg szélsőségesen liberális.”

Csessze meg az igen hamar lett külügyér államtitkár, akkor most fatalicskás retket akar eladni, vagy a löttyedő Orbán Paradicsomot.

„A politikai kapcsolatok azonban „be vannak fagyva”, mert Kanadának jelenleg szélsőségesen liberális kormánya van, amely hisztérikus hangnemben szokta támadni Magyarországot, ebből próbálva belpolitikai tőkét kovácsolni. Hamarosan választások lesznek Kanadában és az ország remélhetőleg olyan irányba mozdul el, amely közelebb áll a magyar kormány álláspontjához olyan fontos kérdésekben, mint az identitás és a keresztény kultúra megőrzése, és ehhez kapcsolódóan az olyan globális jelenségekre adandó válaszokban, mint a nemzetközi népességmozgás, a migráció és egyéb civilizációs kihívások.”

Tessék, egy újabb magyar politikus, aki dinnyefejjel megy üzletet kötni egy hatalmas országba. Justin Trudeau miniszterelnök, a Liberális Párt vezetője mindettől úgy betojik, hogy sírva könyörög: ha lehet, akkor keresztény, migráns mentes babkonzervet szállítsanak nekik Magyarországról. Istenem, hol találták ezt a Magyar nevű, kispados embert is?

Vannak az ember életében fontossági sorrendek. Orbán Viktor életében is vannak fontossági sorrendek.

1. Saját maga.

2. Saját maga.

3. Saját maga.

4. Pénz.

5. Még több pénz.

6. A legeslegtöbb pénz.

7. Foci.

8. Stadionok.

9. Haverok, család.

10. Isten.

Körülbelül így. Folytathatnám a sort, de teljesen felesleges, mert az első 30-ban biztosan nincs benne, amit egy felelős országvezetőtől elvárhatnánk. Kötelezően. Ilyesmiről nincs szó, tulajdonképpen a magyar kormányfő azt csinál, amit akar. Úgy hazudik, ahogyan érdeke megkívánja. Úgy játszik az emberek pénzével, mint kiscica a fonalgombolyaggal. Amibe a kiscica is sokszor belebonyolódik. Orbán mondott és tett már annyi szélhámosságot, hogy kitelne belőle Magyarország összes telefonkönyve.

Azért nem ment el Csíksomlyóra, mert ott Ferenc pápa főszereplő mellett csak egy színpadi kellékes lehetett volna. Meg aztán egy isteni Orbán Viktor nem áll a domboldalon emberekkel körülvéve a tömegben. Ottan meg nincsen orbáni reflektor, nem ragyoghat fénylő csillagként. Tömeg- és népiszonya van. Mélykereszténység ide vagy oda. Székelyföldi magyarság ide vagy oda. Választások után már nem olyan szép a fű, már nem kell naponta gondozni. Elvan az magában is. Majd a Semjén visz nekik rá egy kis életben és figyelemben tartó növekedési löttyöt. A következő választásig.

Szombaton este Csíksomlyón a pápa ellenében kellett védeni a keresztény Európát? Nem. Szombaton este kellett védenie a Tottenham Hotspur kapusának, Llorisnak? Kellett. Szombaton este kellett védenie a Liverpool FC kapusának, Alissonnak? Kellett. Na hát akkor béke van és szotyiműveltség, irány Madrid! Elvégre a magyar miniszterelnök focista az volt; pap nem volt, pápa pedig nem lesz. Legfeljebb minden magyarok önkinevezett Mindenhatója, aki söprögetőként a letámadás (nem a feltámadás, ha már…), a megkerülős csel, a fault nem középiskolás fokú szakija.

Ennyi tud, és ez nem kevés. Emberiesség, méltóság, szabadság, tisztesség nincs a szabálykönyvében. Előbb-utóbb lesre fut, és lesz előtte olyan betonvédelem, hogy a büdös életben nem lő többet gólt. Marad az ima.

Az önök véleménye.

Selmeczi szenátorasszonyank a fogait nem csak kifehérítették, de ki is egyenesítették. Korábban elég kócos vicsora volt neki. Amit a Rogán család Cecíliájára szoktak mondani, meg nagyapámék, a tanyán is így fogalmaztak, továbbá a bölcs Konfucius is: „Tele hasból nem kunszt nagyot sz….@rni.” Nem tudom, Tóni mikor esik ki a kegyekből, de tanulhat riválisa, LézerDzsoni és annyi más sorsából. Hírek szerint, a temérdek korrupciós ügy miatt 2015 tavaszán már éppen le akarták tartóztatni, ő lett volna a bűnbank, akit beáldoznak, akkor jött a menekülthullám, és Tonyóra hirtelen nagy szükség lett. Viszont bármikor leporolhatják azt a dossziét. (agador)

Baccus… ez miről beszél ?! Felelős szülő nem a szüleinek hozza világra a gyerekét, hanem maga is aktívan részt akar venni benne!!! Gabika= világos , mint a nyugdíj törvény lámpa fénynel..:( Tényleg nem vagyok gonosz , de tiszta szívből kívánom ennek a némbernek, hogy minden olyan megpróbáltatáson menjen keresztül , amin az átlag nyugdíjas !! (Krisztina)

Az jutott még eszembe hogy ezek a …olyanok mint az agyonbotoxozott zombik. Mert a lélek már rég meghalt bennük, csak az agyonszépítő operált, agyontréningezett, wellneszezett, pénzzel kitömött egó és test maradt belőlük. Kanja, szukája egyforma. (anima)

A nemzeti összetartozás – és nem Nemzethy Összetartozás – önmagában szép gondolat, ha nem a Fidesz vezette volna be. Ha csak arról szólna, hogy bennünk magyarokban szerte a világban, van valami közös, bárhol is éljünk. A közös anyanyelv és származás. Mondom, szép gondolat LENNE, ha nem arra használnák amire. Azaz, hogy nem használnák semmire. Egyszerűen csak egy érzés lenne. Tegyük fel, hogy Timbuktuban végzem a reggeli sétámat a barátnőmmel, és magyarul beszélgetünk, hogy jó lenne tudni, hogy hol van az xxxxx? Erre odalépne hozzánk egy kedves hölgy , és megkérdezné magyarul, hogy miben tudna segíteni?Ezt értem nemzeti összetartozás alatt. Vagy, hogy egy természeti katasztrófa esetén adakozzunk a magyarok lakta területek javára.- De ne stadiont vagy templomot építsünk annak, akinek az árvíz elmosta a feje felől a tetőt. Hagyjuk, hogy ők döntsék el, hogy mire van leginkább szükségük. Amíg azonban ez a nagy büdös nemzethy összetartozás szavazat vásártásról, a fennálló politikai rezsim tömjénezéséről szól, addig úgy érzem, hogy dugják fel maguknak. Ebben a játékban én nem leszek résztvevő. (butcherbird)

Nagyon sok kiváló tanáromat tudnám felsorolni én is, különösen a gimnáziumból. A Fazekasba jártam – ’69-től ’73-ig -, tanulni ugyan nem nagyon, de oda járni szerettem. Általánosban is sok jó tanító, tanár volt még akkor. Alsós tanítónénimre a mai napig szeretettel emlékszem.
Igazából még most sem vesztek ki a jó tanárok: két fiam és kisebbik lányom alsós tanítói; az iskolájuk igazgatónője; kisebbik fiam gimnáziumi osztályfőnöknője, aki ballagásra minden gyereknek személyre szóló levelet írt… és még tudnám folytatni a sort (Katalin)

Bizony milyen érdekes, elsőre én is azt mondtam, nekem nem igazán voltak emlékezetes tanáraim. Aztán elkezdtem visszaemlékezni, és most épp tíznél tartok, akikre párás szemmel mégis emlékszem, és akiknek a mindenevő érdeklődésemet köszönhetem. Sajnos a többségük már nem él, de most is hálás vagyok nekik. (Iren)

Köszönöm kedves „momo” ezt a gyönyörű írást. Hatvanadik évemet taposva könnyes szemmel olvastam végig. Közben felidézve egykori tanítóimat, tanáraimat. Akikre egyébként is számtalanszor visszaemlékezem, amikor életem valamely röpke pillanatában, egy-egy esemény során felidéződik bennem egykori kedves tanáraim intése, tanítása. (Márti)

Nekem szinte csak kiváló tanáraim voltak,az osztályfőnököktől kezdve a főiskoláig bezárólag nekik köszönhetem a töretlen karrieremet!Hálatelt szívvel gondolok rájuk,a tudás mozaikszemeit csepegtették ifjúi agyunkkba,melyek aztán felnőtt korunkra egésszé formálódott bennünk ki, ki egyéni tehetsége szerint! (Joe)

Már nem tudom kitől származik a gondolat, hogy a halhatatlanságba vezető egyik lehetséges út az általunk birtokolt tudás tovább adása. Számomra drága emlékű Pusztai Gyula és dr. Losonczi Miklós tanár urak! Csak remélni merem, hogy egy szerény grádics lehetek ezen az utatokon. (cserhati)

Nyugodjunk meg, az EU-ban a Néppárt a szélsőjobbosokkal fog koalícióra lépni, a DNS lesz a megkerülhetetlen bölcs, aki csak szerénysége okán nem vállalja az egész EU vezetését. Legalábbis ez lesz a hivatalos verzió az erkölcsi fölényben fuldokló köz- és pártpropaganda médiában. Mééér? Észak-Korea is megnyert mindent az olimpián, nem? Csak sajtó kérdése az egész valósághajlítás. (Ulzana)

mindig van valami diszkrét bája, amikor egy Közép-Ázsiából ideszalajtott ‘honfoglaló’ népség migránsozik… amúgy van valami számla, ahová be lehet szállni TWÁ-nak a sarc kiperkálásához? (Lustamacs)

Így írtunk mi.

A Fidesz egyik alapvetése: nem szakember kell ide, hanem szervilis pártkatona

Építhetnénk ellen-kisvasutat Felcsútra

Mi a cél azzal, hogy soha meg nem térülő, betonba öntött hiábavalóságok oltárán négyeli fel az országot?

Jó szóval oktattak, és játszani is engedtek

Szamara újratöltve

Igen, megváltoztak ez erőviszonyok, de nem úgy, ahogy azt a kormánypropaganda gondolja

Vajon még elzavarható?

Beszélgetés Márton Andrással

Nincs egyéb örömöm

Miért van lassan mindenhez köze az egyházaknak?

Álszentek

A nap kommentje:

Lehet, hogy az autó összeszerelő ipar összeomlása lesz az a pont, amikor elszakad a cérna, mert a magyar gazdaság nélkülük összeomlik. Az egész magyar nép ráfázik, mert akkor hatalmas infláció jön és azt talán elég sok embert kivisz az utcára. Kádár is a gazdaság állapota miatt bukott, Plusz kevesebb lesz az uniós pénz is, azt már előre tudni lehetett. Lehet, hogy ez hozza el az orbán rezsim végét. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.