Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nagyságák nyakig Fidesz-szószban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ma nőnapot tartunk. Megéri, sokkal jobb, mint március 8. Mert ma még virágot sem szavaznék meg Gabriellának meg a Cilikének. Vegyen nekik a férjük vagy az Orbán vagy a Fidesz. Vagy, aki akar. Az egyikük előretolt örömfelelős, a másik előretolakodó politikusné. Az országgyűlési képviselőt mi fizetjük, a feltörekvő üzletasszonyt szintén. Egyik rosszabb, mint a másik, de nekünk nem jutott egy Kitarovic horváth elnök asszony, sem egy elismerten magas IQ-jú és szép Sharon Stone sem.

Selmeczi Gabriellát időnként előrángatja a kedves pártja, akkor, amikor már azt hinnénk – főleg a választások után -, hogy lehet értelmes, okos nő, aki politikával foglalkozik. Selmeczi bizonyára magától is szerény képességű, de ha még parancsba kapja az orbáni igét, akkor azért nehéz alulmúlni.

„A szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja továbbra is szilárdan bevándorláspártiak, ha tehetnék a migránsokhoz csoportosítanák a gyermekes családoknak juttatott adókedvezményeket és támogatásokat. Gyurcsány Ferenc pártja nem is titkolják, hogy a migránsoknak adnának több pénzt, ezt mutatja az is, hogy az Európai Parlamentben is abba a szocialista frakcióba ülnek be, amely nyíltan támogatja a bevándorlást.”

Az a baj, hogy ennek a nőnek nem is lehet elmagyarázni, hogy mi a különbség a szezon és a fazon között. Ő is egy hazug fazon, szezontól függetlenül. Akárhogyan nézem, az abádszalóki burzsujasszony nem látott még Orbán-pátyolgatott tíz szegény kisgyereket, hát még hárommillió létminimum alatt élő magyar embert. Azt is mondja a Nemzet Magyar Anyája, hogy

„A gyermekek számának emelkedése ugyanis nem csak a pénzen múlik, hanem azon is, hogy a politikusok, a közvélemény elismerje a gyermekvállalást és például a nagyszülőknek is lehetőséget biztosítson részt venni abban.”

Körülbelül így lehet ez: – Van pénzed szülni, gyereket nevelni? – Nincs, de ez nem akadály, mert a közvélemény és a politikusok elismerik annak fontosságát. – Na látod! – Ja, majd ettől nő, fejlődik a gyerek. A közvélemény vesz pelenkát, gyümölcsöt, és taníttatja a kölyköt.

Na látják, Selmeczi Gabriella érti a dolgát, harcedzett, egyenes jellem, gazdag. A magyar szüjjé mán forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakja. És még nő is. Utánozhatatlan: a Lockheed-botrány, kiflicsücsök és más egyéb galádságok dívája. Nyugdíjvédelmi kormánymegbízottként úgy állt a családok mellé, hogy segedelmével a magánnyugdíjpénztári vagyonukat ellopta az állam. Tudjuk, szabad akaratukból döntöttek így az emberek, Orbánék pedig szabad akaratukból tüntettek el 3 000 milliárd forintot. Eltőzsdézték a családok pénzét meg a jövőjüket. Tisztelettel mondom, Selmeczikém. A nép nevében.

Azért szeretném, ha a Selmeczi elém, elénk állna, és hozna magával egy csomó gyereket, akiktől a Demokratikus Koalíció politikusai elvették a zsömlét. Bocsánat, kiflit. Vagy elvinne Dobrev Kláráék Kötcsei nyaralójához, és megmutatná a szomszédjukban álló GyurcsányArénát.

Gabriella jól ment férjhez – gratulálok nekik – megszállták Abádszalókot, üdülőstül, földestül, szántóstul, erdőstül. Rá is ment a gatyájuk erre a felhalmozásra, mert autóra már nem futotta, és a másfél milliós közpénzünkből kifizetett képviselői ajándékra vigyázni kell. Nehogy már ne tudja kifizetni bármelyik üzletben a cechet. Nézzék meg, megszépült a Nemzet Gabikája: gyönyörű fehér fogsor, kisimult arc. Csak az erkölcseivel van egy kis baj, ami amúgy nem látszana, de a Fidesz gondoskodik arról, hogy megmutassa nekünk. Gondoskodik, hogy ne kelljen gondolkodnia. Csak egy örömfelelős, élősködő úri asszony.

Van nekünk egy Cilikénk is. Rogánné. Úgy gazdagodik, mintha megütötte volna a lottó főnyereményt. Dehogy, ő a kedves férjével Rogán Antallal kapta. Nem megütötte, hanem megsimogatta. Gondolom. El is vette a Tóni. Volt már olyan a magyar történelemben, hogy egymásba esett kettő ember, aztán éltek, amíg éltek.

Tavaly szintet lépett a Nakama & Partners Kft., Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös vállalkozása: a cég több mint duplájára növelte forgalmát, ami így meghaladta az 1 milliárd 192 millió forintot. Adózott eredményük több mint 438 millió forint volt, ez a 2017-es adat csaknem kétszerese. A Nakama tavaly beszállt a Mikulásgyár nevű jótékonysági adománygyűjtésbe, idén pedig ők rendezik a Magyarország Szépe nevű szépségversenyt.

Na most, ha találkozik két nő, jó ha az egyikük legalább ért ahhoz, amit csinál. Vagy, ha nem, akkor ott van hátországnak a miniszter úr. Sarka jól helyezkedett.

„Semmiképp sem akartam egyedül vállalkozni, és nekem sincs kimondott tapasztalatom ezen a területen. Én a főiskolán, Cili az egyetemen tanulta a szakmát. Én salesben vagyok jó, üzletszerzésben, ő pedig nagyon  kreatív, és megbízom benne.”

Milyen szakmát, tessék mondani? Ha politológusnak készült Cilike, akkor nem nagyon érthet a divat- és szépségiparhoz. Kitanulta. Mármint a férjét. Tőle kapja az asszonytámogatást. Észt azt nem nagyon szoktak osztogatni. Vagy van, vagy nincs. Azt mondta az egyik egyetemi tanára Gaál Cilikéről:

„Barátságos volt, de azt mondjuk sejtettem, hogy nem az egyetemi-akadémiai szférában fog karriert befutni, úgyhogy engem nagyon nem lepett meg a későbbi pályafutásának alakulása.”

Lőtt, talált. Azon gondolkodom, miként csiszolódtak össze? Cilike lett gazdag sznob meg celeb (vagy mi), és levette a lábáról a Tónit: mert ha röpcsivel lehet menni esküvőre, akkor röpcsi lesz, ha párizsi luxusszállodában akar enni, akkor az lesz. Szerintem meg találkozott Rogán Antal hatalmi befolyása és a kedves felesége mohósága. Főszerepben a pénz, a vagyon. Még egy elég csúnyát is gondoltam. Ez a Rogán olyan rettenetesen málé – nekem a Sargentini vitán tűnt fel -, hogy a Cilike viseli otthon a gatyát. Igazából mindegy is, a Rogánné közpénzből kikupálódott nagysága lett.

Pontosan úgy viselkedik, mint, aki a férje kapcsolataival felmászott a felsőbb osztályba, de mértéktartás, szerénység és tudás nem ment vele. Lehet magára pakolni az összes kenceficét, lehet kiglancolni a frizuráját; vigyorogni Rogán simlis társaságában; vadmacskaként villogni újságok címlapjain, attól ő még ellenszenves – közpénzen magamutogató – celeb (vagy mi) marad.

Amikor majd Rogán Antal is belebukik az ócska korrupt játékaiba, kibukik Orbán öleléséből, meglátjuk, hogyan vergődik saját szószában Rogán-Gaál Cecília politikusné, plusz a Fidesz örömfelelős Selmeczi Gabriellája. Amikor a  demokratikusan fűszerezett pácban tunkolódnak. De szép lesz! Rögtön megjön a mi étvágyunk is.

Az önök véleménye.

En se fogok ” hàla imàt rebegni” a vezèrnek…Ellenben, ma hivatalosan ( idojàràsugyileg mindenkèpp) kezdetèt vette a szezon…Minden tele van ( camping, ètterem ) jòl szituàlt nèmet nyugdijasokkal , akik a tengerparton tudjàk eltolteni a dràga idejuket….Nnnnna, majd ha a magyar nyugdijas is ezt megengedhetnè magànak, akkor a ” koszos kormu , hozzà nem èrto ” is elmondhatnà , hogy tettek valamit azokèrt az emberekèrt , aki egy èleten àt fizettek mindent , ( hogy ezek jòl èljenek..) amig ez sajnos nem kovetkezik be , kussolnèk egy sarokban veszettul, ès a tizparancsolattal konzultàlnèk, hogy melyik a ràm vonatkozò rèsz…. (Krisztina)

Napóleon sem aludt sokat, csak napi 3-5 órát. Úgy tűnik a mai napi születésnaposnak Napóleon szindrómája van. Nem baj, őt is megvárja Szent Ilona szigete. Remélem, nem lesz soká. (anima)

Én kívánom drága, jó Miniszterelnök Úrnak, hogy végre sikerüljön kiváltani a gyógyszereit és beszedni azokat. Valamint egy jó orvost, aki ráhúzatja a kényszerzubbonyt, ne kelljen állandóan zsebbiliárdozzon. (kolozsi)

Mijeza bucsuzkodás???? Muszáj az ember amúgyis rongyos idegeit mégjobban rongyolni? (Hortense)

Olvasva, hallgatva parlamenti nyilatkozatokat, bajerzsótót (csak belehallgatva) és a többi díszpéldányt, ezek nem nézik hülyének a választóikat, mert ők maguk ostobák. Betanulták a propaganda szöveget, azt tudják felmondani és önmaguk elhiszik. (GyörgyiLívia)

nekem ebben az ügyben(de csak ebben) összeesküvés-elméletem van:azért engedték legmagasabbnak a DK győzelmét – ezzel elterelve a csalás gyanúját,mert úgy számoltak hogy a gyurcsányozásnál hatékonyabb fegyverük nincs.Jávor,Ujhelyi ellen nem tudnak olyan propagandát kitalálni mint ellenük. (Bertalan)

Nagyon szép írás. A személyes szabadságról szól, arról, érdemes-e eladni. Van-e az a kincs, amire lecserélném. És mi lehet a kincs? A barátság, vagy a pénz? A kettő együtt? Lőrinc barát is szembesülni fog a karmájával. Lehet, hogy már feszeng. A legnagyobb vagyonok is szétmorzsolódnak, tulajdonost váltanak. Ami marad, az az emberi érték, ha gyűjtögettük. Ha nem, megtudjuk, mi az igazi szegénység. (Lajos)

Ez nagyon ütős. Ne felejtsük, hogy a vezír körüli mindenki stróman. A közvetlen családtagok is. A Lőrinc azèrt kapott harley davidson motort, ès hajót is. Ha nem akar mindent visszaadni, úgy jár, mint Simicska (Dupla)

Ez az „ember” egy gátlastalan, érzelmek nélküli pszichopata. Maga a „keresztény Gonosz”! (Ezt a címet nem sokan érdemelték még ki az elmúlt két évezredben, de ő megharcolt érte.) Neki az sem számít, hogy – az általa már a birodalma részének tekintett – Csíksomlyóm éppen az Istent tiszteli a pápa, százezres tömeg előtt, amire esetleg illet volna neki is elmennie. De ő nem ment el, mert neki a pápa véleménye „nem annyira fontos”, a pápa katolikus, ő pedig egy protestáns hatalmasság, és különben is ő eltérő nézeteket vall a kristusi elveket illetően. Az ő istene a hatalom, és minden, ami ezzel jár. Elképzelésem sincs, hogy a hívei hogyan kezelik ezt a kérdést, és ha választaniuk kellene, akkor Istent vagy Őt választanák-e? Erről itt egy cikk az AN oldláról: https://nepszava.us/a-keres…  (Gábor)

Pedig még csak nem is új a módszer. Már Julius Caesar is úgy került föl a politikai térképre, úgy vált ismertté, hogy bizonyos szernátorokat régebbi bűneik miatt beperelt. Azt nem értem, hogy lehet, tavaly is megállapították a választási csalást, majd a Kúria tovább fűzte, hogy ennek nincs semmi hatása a választások kimenetelére. Ugyan honnan vették ezt a bölcsességet, holott ártunk és ormányunk egy fővel van túl a kétharmadon. És a pártok miért hagyták rá? Tovább kellett volna menni nemzetközi fórumokra vele. Ha csalás történik, teljesen mindegy ki és mennyivel győrzött, az érvénytelen. (agador)

Így írtunk mi.

Már megint a családok éve

Egy kiadós „gyurcsánynézás” kedvéért bármit

Határozott, koherens Európa-vízió. Az

Mi lett belőled, Lőrinc fiam?

Miniszterelnökünk felelősségérzete Szerbia futballjának színvonaláért

Iszonyatos nyomás érkezik, de a miniszterelnök úr megvéd bennünket

Öröm adni, de még nagyobb öröm adni

Meg ne ítélj…

Olyan nehéz megérteni, hogy mit akarnak az emberek?

Ezek az ostobák és szűklátókörűek meg tálcán kínálják neki a nagy lehetőséget

A nap kommentje:

Hány és hány ilyen ember van hazánkban. Sofőr, titkár, testvér, óvodás gyerek, agg anya, akik nevüket adják és orgazdákká válnak, hogy a rabló azt mondhassa: „sosem voltam vagyonos ember”. Jogilag ez igaz is, pedig még a hívek is tudják, ez csalás, hazugság. Lesz-e ügyész, aki megcáfolja ezeket az ájtatos szavakat? (Bendegúz)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.