Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Egy kiadós „gyurcsánynézás” kedvéért bármit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mai gyógypedagógiai célzatú témámat a tiszteletet parancsoló, 52%-os (a drága és szép miniszterelnök úr pénteki igehirdetésében felfele kerekítette az ötvenkét és felet, úgyhogy 53) rekordrészvétel mellett aratott abszolút rekordnak számító választási győzelemmel házaló kormánypárt tegnapi közérdekű röffentése képezi. Ez itt:

Gyurcsányék a bevándorláspárti erőket szolgálják az új Európai Parlamentben is

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása Molnár Csaba (DK) nyilatkozatára

Gyurcsányék megerősítik szövetségüket a bevándorláspárti erőkkel, őket szolgálják majd az új Európai Parlamentben is. Gyurcsány itthon, Gyurcsányné meg az Európai Parlamentben fogja Brüsszel birodalmi törekvéseit képviselni. Az a céljuk, hogy Magyarországra erőltessék a bevándorlók betelepítését, a keresztény kultúra és a nemzeti szuverenitás feladását. (fidesz.hu)

Ha valaki esetleg lemaradt volna Molnár Csaba nyilatkozatáról (mert Manyika néni, a fideszes közleményfelelős nem kötötte a rajongók orrára, mi szülte a hisztérikus kirohanást), akkor mindössze annyi történt, hogy az ellenzéki politikus bejelentette: a Demokratikus Koalíció EP-képviselői a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) frakciójában maradnak a következő európai parlamenti ciklusban. A maradnak kulcsszó ebben a felháborító nyilatkozatban, mert az következik belőle, hogy az elmúlt európai parlamenti ciklusban is ott ültek. Ám mielőtt a döntést meghozták volna – tudniillik azt a döntést, amit a Fidesznek még mindig nem sikerült, már ha ez egyáltalán rajtuk múlik, hogy akkor néppártilag mennek vagy maradnak és hol lesz számukra hely a következő öt évben -, tárgyaltak Guy Verhofstadttal, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) frakcióvezetőjével is.

Ez a szörnyűség márpedig azért történt, mert saját programjukat, szempontjaikat figyelembe véve, csak olyan frakcióba akartak beülni, amelyik támogatja az Európai Egyesült Államok eszméjét (a DK legmarkánsabb EP-választási célkitűzését), az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az európai családi pótlék bevezetését, valamint hatékonyan lép fel klímavédelmi kérdésekben. Azt is lehetett tudni – hangosan és érthetően elmondták -, hogy a DK ezzel szemben nem akar olyan frakcióhoz csatlakozni, amelyik támogatta volna, hogy a Fidesz a Néppártban maradjon. Mint kiderült, az Európai Egyesült Államok ügyében és az Orbán Viktorral szembeni határozott fellépésben az S&D illetve a liberálisok között nincs jelentős különbség, ám a DK úgy látja, hogy a szocialistáknál határozottabban tudják képviselni az említett ügyeket. Pont. Erre gurult el a Fidesznél a gyógyszer, és sikerült a fent olvasható közleményszerűséget kipréselni az éterbe.

Nagyon szeretném megérteni, mi szükség van ezekre az ostobácska közleményekre, főleg annak tükrében, hogy a miniszterelnök úr szerint „a magyar emberek az EP-választáson kikövetelték maguknak a tiszteletet, és ezt meg is kapták”, amennyiben nem volt olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez. Akkor a Fidesz miért nem tiszteli a választóit annyira, hogy ne nézze síkhülyének őket? Mert az európai választási eredmények ismeretében ez történik. Mégis mit kellett volna bejelentenie a DK-nak ahhoz, hogy a Fidesz nem adjon ki semmiféle közleményt arról, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné már megint miben sántikál? Konkrétan melyik EP-frakcióhoz kellett volna a DK-nak csatlakoznia ahhoz, hogy a tetves bevándorlás ügye (miután vagy két napig egészen jól megvoltunk nélküle) ne kerüljön elő a kereszténységgel, a nemzeti szuverenitással, a brüsszeli birodalmazással és a minden kritikán aluli gyurcsánynézással leöntve? Azért az valami egészen elképesztő, hogy már nem csak a Fidesz megmondóemberei és válogatott rímfaragói gyurcsánynéznak, hanem ez a barlangi trollokra jellemző színvonal alakítja a kétharmados kormánypárt hivatalos kommunikációját is. A kampányban ez még kifizetődőnek tűnhetett, de azóta kiderült, hogy teljesen kontraproduktív volt, miért kell ezt erőltetni?

Főleg úgy miért kell erőltetni, hogy a Fidesz és Orbán Viktor még mindig nem adott a tisztelt választóinak (fideszül, tévesen: mimagyaroknak) megnyugtató választ arra, hogy az európai választási eredmények tükrében mi a terv és mi indokolja azt a tervet? Annak fényében mi a terv, hogy amikor még a nagy ember úgy tudta, hogy Európa sokkal tömöttebb sorokban szavaz a szélsőjobbra, már féllábbal lebegtette a Néppártból való kilépést, amit nem mellesleg Bayer kolléga és egyéb jól fizetett NER-muzsikusok is melegen ajánlottak? Orbán Viktor legutóbb péntek reggel zsibbasztotta a hülyének nézett tisztelt közönségét azzal, hogy a Fidesz aszerint marad vagy távozik egy másik formációba, hogy az Európai Néppárt milyen irányt vesz a következő időszakban, hogy tudják-e azt befolyásolni, megfelel-e az a magyarok érdekeinek. Az a helyzet, hogy nagyon pontosan lehet tudni, hogy az Európai Néppárt milyen irányt vesz a következő időszakban, legkésőbb azóta lehet tudni, hogy az első részleges eredmények megszülettek.

Ezekből az eredményekből pedig az következik teljes bizonyossággal, hogy – nagyon helyesen – a centrum-mainstream pártok legszélesebb koalíciójára (néppárt, szocialisták, liberálisok, zöldek) és együttműködésére lesz szükség ahhoz, hogy a következő öt évben döntéseket lehessen hozni az EP-ben. Ebből pedig az is következik, miután a szélsőjobbos kontingens elmaradt a fontos döntések blokkolásához szükséges egyharmados mandátumaránytól is, vagyis nem csak irányítani, de keresztbe tenni se nagyon fog tudni, hogy ha a Fidesz nem akar teljesen eljelentéktelenedve a kispadra sodródni, minden bizonnyal maradnia kell a Néppártban. Aminek bizony lesznek feltételei, a közigazgatási különbíróságok ügyében máris sikerült feladni a szuverenitást, ami az EP-választások előtt még oly fontos volt.

Ha viszont a Fidesz marad a Néppártban, akkor pontosan azokkal az erőkkel (szocialisták, liberálisok, zöldek, úristen!) fog szövetséget kötni, amelyeket egy kiadós gyurcsánynézás kedvéért bevándorláspártinak, sorosistának, miegymásnak bélyegeznek és a DK szemére hánynak. (A Momentum is vegye nyugodtan magára az ALDE-t.) Vagyis Orbán Viktor és a Fidesz – saját primitív retorikájának legszorosabb értelmében – ennélfogva Brüsszel birodalmi törekvéseit fogja képviselni az Európai Parlamentben, és olyanokkal fog szövetségben együttműködni, akikről a síkhülyének nézett szavazóinak azt meséli, hogy az a céljuk, hogy Magyarországra erőltessék a bevándorlók betelepítését, a keresztény kultúra és a nemzeti szuverenitás feladását. 

Körbeértünk? Körbeértünk. Már korábban sem tűnt jó ötletnek, hogy Manyika nénire bízták a közlemények írását. Amennyiben mégsem Manyika néni írja a közleményeket, akkor egyrészt elnézést kérek tőle, másrészt még annál is nagyobb a zavar szorult az NERőbe, mint amennyire a Fidesz legfőbb politikája (a korrupció mellett) az, hogy a választókat soha nem lehet elég hülyének nézni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.