Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Leszünk Dzsó bácsik és Dzsó bácsinék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Átkozottul nehéz ez a politika! Nem elég, hogy a hivatásosok már úgy ránk telepedtek, mint legyek a marhára; rajtuk kívül még van legalább nyolcmillió professzionális állami tudós. Ami tulajdonképpen nem lenne nagy baj, de olyan cifra dolgok derülnek ki a mindennapjainkban, hogy lehet szemet mereszteni. Lettek nekem is furcsa eseteim. Mondok egyet-kettőt.

Abban a pillanatban, amikor kiderül kedvenc fodrászunkról, hogy ő nem oda húzta be az ikszet a vasárnapi választáson, félre áll a szánk. Ezt mondta ismerősöm. Megkérdeztem tőle: ettől neked silányabb frizurát rittyentett, vagy kevesebb samponnal mosta meg a fejedet; netán a szokottnál többet fizettél? Nem. Mégis elég bambán nézett rám, megjegyezve, hogy én nem értettem meg őt. Magyarázott: az, hogy a fodrásza a Fideszre szavazott, azt is jelenti, hogy egyetért azzal az utálatos gyűlöletpolitikával, amivel ő nem. Akkor, hogyan bízna meg olyan emberben, akinek teljesen kitekeredett a meggyőződése? És jött a bosszú: – Nem is adok neki többé borravalót! – mondta nagy sértődötten. Nem is kell, majd a KSH jelenti, hogy el vannak kényeztetve a hajszobrászok is. Kifizetik a bérleti díjat, a kellékeket, sampont mindenféle kencét; fűtenek hűtenek; rezsit fizetnek. Plusz a kismalac farka tudja mit. Úgy tudom, hogy a hajvágó olló nem fideszes, nem is szoci; a hajcsavart sem a migránsok hozták Afrikából; és a fodrászok a hajszárítóval sem égetik meg szándékosan a másként gondolkodók fejét. Jobb esetben. Rittyentsen gyorsan és gondosan frizurát, oszt jó napot! Nem tartozom a csiripelő, pletykás kuncsaftok közé, ezért nem is értem, hogy mi a jó szagú zselének kell felturbózni magunkat egy szolgáltatónál is.

Mi a büdös francnak játsszuk a hétköznapokban, hogy mi nyolcmillióan politikai elemzők és tudorok vagyunk. Mi a francnak kell ellocsogni – kinek-kinek vérmérséklete szerint -, hogy kire szavazott? Pláne vizionálni egy olyan jövőt, amitől, ha nem józan az ember, rögtön elindul fehér lepedőbe burkolózva a temető felé.

Amikor tegnap átjött a szomszédasszony, magától közölte, hogy ő az Orbánékra szavazott. Egészségedre, mondtam neki, de folytatta: Orbán jól építi az országot, nemigen van szegény ember, mindenki boldogulhat kedve szerint. Már régóta nem vitatkozom vele, úgysem tudom meggyőzni, hiába sorolom az ellenérveimet – nem hat. Ettől még nagyon segítőkész, kedves a szomszédasszony, ha ellent is mond magának. Van az utcában egy anya-lánya-fia család, szegények, mint a templom egere, abból láttam, hogy az asszony télen is műanyag papucsban járt, valami lenge kabátban. A szomszédomhoz minden hónapban egyszer bekopog, és kér néhány ezer forintot kölcsön, amikor már tényleg kenyérre sincs. És a fideszes, igen elégedett szomszédasszonyom minden alkalommal ad neki. Mindig visszakapja. Megjegyeztem neki, hogy ez csak egyetlen ember a nincstelenek sorában. Nem hallotta meg. Megkérdezte tőlem, hogy kire szavaztam. Nem mondtam meg. Csodálkozott, mert ő azt is tudja, hogy a másik szomszédék jobbikosok. Akkor nem unalmas hely ez, vigyorogtam, aztán szerencsére elsietett a templomba.

Azért hagyják már meg nekem azt a jogot, hogy nem pártszínek szerint élem az ismerősökkel a felületesnek mondható kapcsolataimat. Megint átvert a pultos kisasszony, és akkora darab és gusztustalan sonkát sikerült a két vékony szelet közé besuvasztania, hogy elment a kedvem a vacsorától. Hát ez a baj! Nem fideszesként és nem is dobrevklárásként csapott be, hanem, mert egyszerűen munkájára alkalmatlan bunkó. Bár, azért néha elgondolkodom, hogy most akkor merrefelé van Európa. Mindenki arrafelé tart-e, vagy előbb még szétszórja a másik emberre magyaros mérgét? Színesen.

Van nagyon jó hírem is. Megmondom, hogy a KSH miért vigasztalja a magyar embereket mindenféle hurrá számokkal. Azért, hogy legyen jókedvünk meg azért is, hogy mondjunk hálaimát ennek a rendszernek. Milyen jól élünk! Remélem, önök is.

Azért az nem semmi, hogy a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 377 100 forint volt az átlagkereset, 9,1 százalékkal több a tavaly márciusinál.

A nettó átlagkereset a kedvezmények nélkül 244 200 forint, a kedvezményeket is figyelembe véve 251 600 forint volt.

Tovább nem folytatom, még majd megrágalmaznak, hogy tolom, húzom, vonom a Fidesz szekerét, és dicsekszem azzal, végre már látjuk az alagút végét, leszünk Dzsó bácsik és Dzsó bácsinék. Azért azt jó lenne tudni, hogy önök az átlaghoz tartoznak-e, és hazavisznek-e 251 600 forint fizetést. Csak úgy lazán. Aztán még a párjuk ehhez hozzátesz ugyanennyit – minimum – , és akkor már nekem ne mondja senki, hogy félmilllió forintból nem jut új fürdőkádra meg szúnyoghálóra. De ha az építőiparban tetszenek dolgozni, akkor futja még sámlira is a 279 ezer forintból. Kell a gyereknek, amíg felnő.

Most jön a csúcs! Az oktatásban 325 ezer, az egészségügyben 340 ezer forint volt a márciusi átlagkereset. Hogy a büdös francba lenne már pénzhiány az egészségügyben: robog a gazdaság, Kásler miniszter úr pedig olyan gatyába rázta a kórházakat, amilyen még Orbánnak sincs. Jól van, egy-két halott, sebfertőzés, várakozás, elmaradt műtét belefér. Azért gondolni kell a sportoló ifjúságra is, kell stadion meg műfüves pálya a legszegényebb településeken is.

Meg kell fizetni az ápolókat, az orvosokat; ha azt a húszat, akkor azt a húszat – hadd lógjon ki a belük. Nekik is. Csak akkor azt nem tudom, hogy miért ment mostanában kettő orvos ismerősöm – a többi ezer után – Írországba, Norvégiába. Erre is van magyarázat: jobb lehet arrafelé a klíma Áder nélkül; meg az írek vidám népség, szeretnek táncolni, zenélni. Átlagos hangjukkal hódítják meg a magyar orvosokat. Szerintem, önök is nagyon jól élnek, nem is reklamálnak, hogy mennyi milliárdot cseszett el a kormány azért, hogy a nagyon szegények és a Mészárosok és egyéb Orbán-burzsujok pénzéből kijöjjön az átlagfizetésünk. Úgy vagyok ezzel, mint az egyszerű kereskedő, aki azt állítja, hogy a korcsolya eladásának téli átlaga sokkal magasabb, mint kánikulában. Okos, megfontolandó tény.

Van még két hírem. Egy jó, egy rossz. A minap olvastam. A jó: a migránsok elmentek Magyarországról. A rossz: az önkormányzati választásokra visszajönnek.

Az önök véleménye.

Talàn lesz eredmènye az eddigi munkànknak…sikerult elèrni (a TASZ àltal) hogy elfogadjàk a feljelentèsunket a magyar, ill. az olasz kormàny àltal jogsèrto migràciò kapcsàn tett bejelentèsunknek ! Sok ezren àllnak emogott, ès most , hogy ùj euròpai bizottsàg alakul, elèg jòk a kilàtàsaink. (Krisztina)

A kormánymédia legújabb uszítása Dobrev, Cseh elleni; Cseh nagyobbat akar hasítani, mint gyakorló orvos, (persze, csakafideszé lehet a porond és a kassza) Dobrev átveri a nyugdíjasokat, mert nem tudnának európai nyugdíjat fizetni.
Nem hát; főleg akkor, ha ilyen kilenc nullás+az eleje számokat dobnak ki az ablakon hülyeségekre. Kit érdekel a divat, meg a neribancok biznisze, az embereknek más gondjaik vannak. (anima)

„És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy úgy szórták ki az embereket a közigazgatásból, mint Pista bácsi a trágyát a földjén.”Bocsánat, de a trágya kiszórása a földekre kifejezetten szükséges és hasznos a gazdálkodás szempontjából. (Erzsébet)

Azt gondolom, hogy az egészségügy ilyetén rombolásával az elszegényedő, a népesség 2/3-át kitevő lakosságtól való megszabadulás a cél. Mindenesetre tudatos, szándékos, véleményem szerint nemcsak belülről, hanem kívülről is irányított ez a borzalom. Nem, nem leszarja ez a kurmány az egészségügyet! Hanem tudatos genocídium folyik. Csak azt nem értem, mi a cél a külföldre herdált milliardokkal? Majd egyszer ezt is megtudjuk. (anima)

Megmondták, akinek nincs pénze, az annyit is ér. Ennek szellemében röhögve irtják a népet. Ez tényleg tudatos népirtás. (Fatkavakkan)

Emlékszem a 2008-as szavazásra, a magyar nép leszavazta az egészségügy reformját, nagyrészt az orvostársadalom (élén Égerrel), és OV uszítása miatt. OV azt papolta, hogy majd ők mindent rendbe tesznek az országban, élén a nyugdíjjal és az egészségüggyel. A szocik és az SZDSZ hazudik, de ő sohase hazudik, és majd ő elhozza az országnak a kánaánt. El is hozta csak nem a magyar népnek, hanem magának a családjának és a haveroknak. Az egészségügy helyzete meg katasztrófa, és attól nem fog megjavulni, ha Kásler azt nyilatkozza, hogy minden rendben van. Mindeközben minden működik, ha a beteg megfizeti. És ugyanaz az ember, aki nagy pofával 2008-ban leszavazta a fizetést, most szemrebbenés nélkül fizet, ha az egészségéről van szó. Ja és természetesen OV szavaz, mert ő nem hazudik és nem lop, bezzeg a Gyurcsány és az SZDSZ. Elképesztő a magyar emberek korlátoltsága. (Marika)

2008-ban erről kérdezték az országot. A népek nem akartak jó egészségügyet. A mi bölcs vezérünk után loholtak, és iránymutatásával arra szavaztak, hogy maradjon csak a régi fekália. Maradt, ill. még romlik is. Mi hát akkor a probléma? (Pasinszki)

Valóban… Harminc év alatt két magyar vágott át Németországban, mindkettejükön segíteni akartam. Pedig egy ismerősöm előre figyelmeztetett, leginkább a magyarokkal kell vigyáznom, az utolsók az 56-osok, akikkel még érdemes kapcsolatot tartani. Magyarként nem hittem el. Neki volt igaza.
Azóta itthon még tovább romlott a helyzet. Ner, közmédia, demokratikus intézmények, … Ha nem vagy ugyanolyan bunkó, nem ismered fel az „idők szavát”, te vagy a hibás. Balek lettél 🙁 (Laszlo)

Úgy gondolom, hogy ez nem azért van mert magyarként Spanyolországban él, ez a nő idehaza ugyanilyen lehet. Aki bunkó, az mindenhol bunkó, aki udvarias az mindenhol udvarias. (Transzporter)

Ezek tényleg nem tudják, mi a rend? Vityának lassan belső elhárítást kell kiépítenie, annyi az innen-onnan ki,-beszólás… Annyira várom, mikor viszi már le őket a víz a Dunán, a dinnyehéj mellett! (Attila)

Szerencsénk, hogy a többi országban okosabbak voltak az emberek mint nálunk. A magyar ember sem lenne butább a többi népnél, ha nem lenne a nagy szegénység, és azt kihasználva nem tájékoztatnák félre az egyszerű embereket és nem tartanák félelembe őket. (Transzporter)

Tulajdonképpen de. A teljes történelem azt mutatja, hogy bizony butábbak, ostobábbak, önzőbbek vagyunk a többi országnál. A Rákoczi-szabadságharc idején is a francia követ írta haza a jelentéseket, ebben leírta, ha az ország szabadságát három forinton meg lehetne váltani, nem lenne egy olyan ember sem, aki rááldozná. A holland követ meg megdöbbent, hogy a hadsereget nem fizetik, de a nemssség gyémántgombos, prémes mentében parádézik. Itt mindig széthúzás volt, ha mongol, ha török, osztrák, német, orosz, báki jött, a legostobább indokokkal. (agador)

Így írtunk mi.

Ha el akarják venni a moslékos dézsát, akkor nagyon csúnyán tud morogni őkelme

Az egészségügyi rendszer már régen halott, a kérdés már csak az, hogy mikor fogadjuk ezt el végre

Pedig Finkelstein szellemi örökösénél kevés ember okozott nagyobb károkat ennek az országnak

Mindkettőnkért szégyellem magam

Ne tessék ünnepelni, nincs mit

Most akkor utálni kell a zöldeket, vagy sem?

Akkor ez még nem a Gazprom legvidámabb barakja, ugye?

Korrupció – gyerekszintre kalibrálva

A tőkések hasznáról

A penge éle

Most itt az ideje annak, hogy kezdjünk valamit a sötét barmainkkal

A nap kommentje:

Ugyanaz az Éger, aki az egészségügy korábbi átalakítása, olyan 2007 idején azt a bölcs fenyegetést tette, hogy „ott tartunk be, ahol tudunk!” Ezek után szemforgató ocsmányság, hogy ő az aki kongatja a vészharangot. Annak hátterében meg valószínűleg a sértődöttség áll, hogy nem lett belőle egészségügyi miniszter, holott ő mindent megtett 2007 óta gazdájáért. (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.