Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most akkor utálni kell a zöldeket, vagy sem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, sem a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács elnsöksége, sem pedig Kövér László nem hallott arról, hogy a vasárnapi EP választások óta a zöldeket utálni kell, a klímaváltozás pedig nem is létezik. Ezt maga Bayer Zsolt osztotta meg a nagyérdeművel, ezért is meglepő, hogy Kövérék még nem tudnak róla. Mint kiderült, a zöldek lenyomták a szélsőjobbot az Európai Parlamentben, amiért meg kell lakolniuk. Szembe mertek szállni az ő Viktorukkal, aki minden erejével azon van, hogy megvédje a kereszténységet. Ehhez képest voltak sokan olyanok Európában, akik erre fittyet hánytak. Ez veszélyes!

Az NFFT ülésén kiderült, hogy a fenntarthatóság elve biztosítja az alaptörvény rendelkezéseinek teljesítését. Továbbá az is nagyon fontos, hogy az EU öt legjobb életminőséget biztosító országának egyike legyünk, valamint, hogy a keresztény kultúrán alapuló értékeknek megfelehessünk. Most akkor utálni kell a zöldeket, vagy sem? Teljesen megzavarodtam.

Cselekvési tervjavaslatot fogadott el a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFTT) a természeti örökség védelméről és a természeti erőforrások fenntartható használatáról csütörtöki budapesti ülésén.

Az NFFT – a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia időtávjának feléhez érkezve – három plenáris ülésén tárgyalta a természeti erőforrások és azok ökoszisztéma-szolgáltatásainak helyzetét és trendjeit – ismertette Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki egyúttal az NFTT vezetője is.

 A tanács 2018. október 26-án a területhasználat, idén március 12-én az éghajlatváltozás, majd csütörtöki ülésén a hulladékkezelés, gazdálkodás kérdéseit, problémáit tűzte napirendjére. A testület az általa elfogadott állásfoglalásban rögzítette, hogy azonnali és érdemi változtatásokra: fenntarthatósági fordulatra van szükség annak érdekében, hogy a természeti értékeinket, a nemzet közös örökségét megóvhassuk, s az ökoszisztéma-szolgáltatások elveszítése ne veszélyeztesse rövid és hosszú távon a jó élet lehetőségeinek kialakítását. 

Rámutattak: a fenntarthatósági fordulat nem öncélú. A fenntarthatóság elveinek érvényesítése alapvető és mással nem helyettesíthető feltétele, hogy a nemzet közös alapértékeit, az alaptörvény rendelkezéseit teljesítsék. Azaz, hogy olyan stratégiai célkitűzések teljesülhessenek, mint, hogy Magyarország az Európai Unió öt legjobb életminőségét biztosító országának egyike legyen, és a keresztény kultúrán alapuló értékeknek megfelelhessen, továbbá innováción alapuló, versenyképes gazdasága legyen. 

A fenntarthatósági fordulat egyik legfontosabb eszköze a gazdaságpolitikai stratégiák, ösztönzők, adók és szabályok hozzáigazítása a szűkössé vált természeti erőforrások világához. A tanács javasolja a környezetileg káros támogatások leépítését, az ökológiai adók szerepének növelését (az összes újraelosztás növelése nélkül), új, a fenntarthatósági átmenetet segítő támogatási formák bevezetését. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!