Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Addig nyaraljunk a rengetegben, amíg Mészáros Lőrinc és a többi MágnásRiska megengedi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ha szerencséjük van, mehetnek Mészáros GázLőrinc ötcsillagos szállodájába. Szép álmokat.

Nem tudnak nyaralni az idén sem? Nem baj, bízzák magukat a szerencsére. Vagy inkább Mészáros Lőrinc kedvességére. Nem kell mást tenniük, mint előfizetni a Magyar Nemzetre (ne tessék finnyáskodni), és várni, hogy Fortuna betörje az ajtajukat. Nem nagy ár ez azért, hogy egy kétszemélyes, exkluzív hétvégét töltsenek el az Andrássy Rezidencia Wine and Spa hotelben. Ötcsillagos, nem ám akármilyen a Tokaj-Hegyalján. Jó kis árukapcsolás, amikor összeborul két fidesznyikes jóakaró. Belegondolok, milyen pitiáner milliárdos ez a Lőrinc szaki! Nyugodtan kiadhatná az egész szállodát, sorsolás nélkül, csak úgy, karitatívan. Kifizettük már az ellátást ott, különben honnan a fészkes nyavalyából lenne ez az Orbán-kegyelt milliárdos? Biztosan szép lehet a tokaji szálloda is, 325 millió forintot kapott a minden magyarok agytrösztjének tulajdonában levő Gasztro Kft. kiglancolni. A népnek talán? Ebben azért nem vagyok biztos.

Van egy kis bibi. 1. Soha nem fizetnék elő a hazug, Fidesz-nyaló lapocskára. 2. Be nem tenném a lábamat Mészáros, korrupcióval díszített lába mellé. 3. Inkább kívülről megtanulom a Háború és békét vagy a Csendes Dont. 4. Tessék majd bevasalni rajtam.

Nem különösebben hatnak meg összegereblyézett szálloda- és hotel komplexumai. Tojok én a Hunguest Hotels Zrt. láncára is. A szegedi négy csillagos Forrás Hotelre, pláne a montenegrói, ausztriai meg az isten tudja már számon tartani, melyik megbundázott üdülőjére. Csak marad még Magyarországon olyan pihenőhely, ahol nem ennek a hamar milliárdosnak a zsebét bélelem. Ha eljutok egyáltalán nyaralni. Meglátom, hogyan alakul a bankszámlám fekvése. Egyáltalán nem kell sajnálni, nagy az esélye annak, hogy benne leszek abban a húsz százalékban, akik az utóbbi három évben nem voltak nyaralni. Tavaly ennyien maradtak otthon, mert nagyon válogatósak. Az idén sem változott az orbáni kerekegyország, így aztán nagy esélye van annak, hogy százezreknek az udvari lavór lesz a Balaton, a Tisza, a Duna.

Mibül, kérdezné az egyszerű magyar? A kevés családi pótlékból, a szégyenteljesen kevés nyugdíjból? Kenyér vagy gyógyszer helyett ringatózzanak a tavi csónakon? Túlórázni is kellene. Ha marad netán pénze egy kétkeresős családnak, nem élvezkedésre teszik félre. Itt még muszáj azt is megjegyeznem, hogy a strandolás ma már körülbelül olyan luxus, mint a mindennapi hús az asztalon. Wellness? Egyszer megkérdezte tőlem egy kisgyerek, hogy az meg mi a fene? Sosem hallott róla. A nagymamájánál szokott vakációzni, és nagyon élvezi egész nap a szabadban. Neki van falun élő nagymamája, akinek meg nincs, nézegessen kifelé az ablakon a negyedik emeletről. Az Európai Unió közvélemény-kutatója, az Eurobarometer legfrissebb felméréséből az derül ki:

„A  magyarok között a legmagasabb (46 százalék) azok aránya, akik biztosan állítják, hogy idén nem utaznak sehova. Ez két és félszerese az uniós átlagnak. További 19 százalék még nem döntött, és csak minden harmadik hazánkfia engedi meg magának az ilyesfajta kikapcsolódást: 10 százalék egy-három éjszakás üdülés(ek)re készül, 9 százalék hosszabb és rövidebb távolléteket kombinál, 7 százalék négy éjszakánál, 5 százalék 13 éjszakánál hosszabb ideig fog egyhuzamban megszállni valahol.”

Azt írják, a magyar emberek 4 százaléka hitelt készül felvenni erre a célra. Ez a magyar álom: hitelből szelni a tengerben a habokat. Semmi hamarkodás, készülni kell az újabb és újabb bébire, akkor lesz hitel. Abból nem hajókázunk, hanem bébiket etetünk.

„Az Európai Unióban az utazást tervezők 52 százaléka készül külföldre. Közülük 7,5 százalék Spanyolországot, 5,5 százalék Olaszországot, 4,8 százalék Franciaországot, 3,7 százalék Görögországot és 3,5 százalék az Egyesült Államokat keresi fel. Ausztria a 8. a listán, Magyarország és Szlovákia nincs az első 28-ban.” 

Mi az, hogy nem kellünk? Dehogynem. Budapesten beszélgettem egy Németországban élő, magyar nyugdíjas házaspárral. Július vége volt. Hawairól jöttek hozzánk kicsit körülnézni, aztán mennek tovább Görögországba. Ha már úton vannak. Igen, ha már. Télen két hónapot Spanyolországban élnek. Nem kell bundát venni. Ha már.

Legyen szabad tennem egy személyes megjegyzést: nekem tetszik, hogy nagyon sokan nem csinálnak ebből nagy felhajtást. Ők azok, akik sem külföldre, sem csicsmicsa szállodákba, de még csak a Balatonra sem vágynak. Fölpakolják a családot, a barátokat, a kutyát, cicát és mindenféle mozgolódó házi kedvencet, és elmenekülnek a városokból erdős vidékre. Összehangolják a napi teendőket, főzés, mosás, és a nem éppen királyi összkomfortban igazán kikapcsolódnak. Élvezik. Amíg Mészáros és a többi MágnásRiska beengedi őket a rengetegbe – és nem csak rengeteg pénzért.

Még mindig ott tartunk a 21. század Orbánisztániájában, hogy a pihenés, az utazás elérhetetlen luxus szinte minden második magyar ember számára. Pedig a magyar embereknek is joguk lenne hozzá. Ehhez is.

Vissza kell fognom – megint – magamat. Orbán Viktor újra és újra tud elriasztani jobb érzésű, normálisan gondolkodó embereket a véleményével. Ezt tette az osztrák Kleine Zeitung által készített interjúban.

„Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban. Ennek ellenére tiszteljük a Szentatyát, és fontos számunkra, amit mond. Azt mondja, mentsétek meg az embereket. Miért kell őket megmenteni? Mert vízbe fulladnak. A kérdés az, hogyan tudjuk a vízbe fulladók számát csökkenteni”

Ezután populista új haverját, az olasz belügyminisztert, Salvinit kezdte dicsérni. Mert most onnan ide, illetve innen oda fúj nekik az érdekszél. Lesz ebből még vihar, ami úgy elsodorja őket, hogy nem győznek egymásba kapaszkodni.

Központi Statisztikai Hivatal,  2011-es népszámlálás:

Római katolikusnak vallotta magát az emberek több mint 37 százaléka, reformátusnak 11,6 százalék. Evangélikus vallásúak a teljes lakosság 2,1 százalékát teszik ki, a baptisták, unitáriusok és egyéb protestánsok aránya pedig nem érte el az 1 százalékot.

Meg van ez az ember teljesen zavarodva, hová jutott a csuhások, térdre! beszólásától a református Orbán, akinek a felesége római katolikus vallású, első két gyermeküket Iványi Gábor metodista lelkész keresztelte meg. Vagy valami ilyesmi, mert ez az ember már isteni homályban lebeg.

Én már egyszerűen nem tudom követni ezt az oltári nagy hites zavart. Nem nagyon értek a vallásokhoz, de úgy tudom, hogy a protestánsok a katolicizmus több tanítását elutasítják. Azt sem nagyon értem, hogy akkor miért kepesztett Orbán azért, hogy találkozhasson a pápával Erdélyben. Azt pedig tudjuk, hogy a pápa véleménye nem nagyon számít még az ájtatos manó Semjénnek se. Ezek csak szélhámos kereszténydemokraták. Üldözetlenül. Azt sem értem, hogy akkor a magyar kormány miért támogatja 160 millió forinttal a  csíksomlyói pápai mise előkészületeit? Bővítik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben álló Hármashalom-oltár színpadát, új liturgikus bútorokat helyeznek el, és felújítják a csíksomlyói Jakab Antal Házat is, ahol a misét követően ebédel majd Ferenc pápa.

Iszonyatosan visszataszító ez a már nem is két-, hanem sokszínű viselkedés. Orbán sok hazugsága már nem is megtévesztő, nem is Isteni, nem is emberi, ez maga az orbáni érdek hatalmi vágy. Ahogyan a sínek állnak, meglátják, dicsőíti, terjeszti ő még a kínai univerzizmust.

 „Az ember egyesíti magában az ég és a föld szellemi erőit, kiegyenlítődnek benne a fény és árny princípiumai, találkoznak benne a szellemek és istenek, egymásra találnak benne az öt változó elem legfinomabb erői. Ezért az ember az ég és a föld szíve és az öt változó állapot csírája. Ha az eget és a földet vesszük alapul, minden dolog elérhető. Ha a fényt használjuk eszközül, kikutathatók az emberi érzések… Ha a szellemeket és isteneket hívjuk segítségül, akkor mindenfajta munka biztos védelmet élvez. Ha az öt változó állapotot használjuk anyagként, minden munka megismételhető…”

Ennyi. Iszom egyet, és ezt muszáj lesz „kinyaralni”!

Az önök véleménye.

Amihez csak nyúl, mindent tönkretesz. Mindenbe belemászik, amibe nem kellene, viszont amibe kellene, azt nagy ívben elkerüli. Egyetlen egy dolog van, ami sikerült neki, mégpedig a munkanélküliséget valóban alaposan lecsökkentette, persze azt is úgy hogy elüldözte -először a fiatalságot, később már a kevésbé fiatalokat is- az országból. Miért a focit hagyta volna ki a pusztításból? (Transzporter)

A két ősellenség, az ftc és az Újpest bezzeg összedolgozott 2006-ban, mikor felgyújtották a tv székházat. Utálják egymást, de mindkét fél imádja fénylő csillagunkat, így aztán együtt ostromolták a tv-t. Előtte, akkor is egymásnak esett a két csürhe, verekedtek egy sort, az volt a felkészülés, ezzel pörgették be magukat. (agador)

Most jön a Barća és akadémiát indít Magyarországon. Miután kinevelte a tehetségeket, nagy valószínűséggel a Gyirmótnak, meg a Mezőkövesdnek fogja eladni őket, de mindenképp a magyar bajnokságba. Ja, nem. (Ulzana)

Rendesen beindultak az EP kampány tologató az összes oldalról. Jobbról a Magyar Nemzet ordenáré módon rászállt Dobrev Klárára, valami bolgár majom meg Orbánt dícséri agyba-főve, mint Európa megmentőjét. Már rosszul vagyok ettől az egésztől. (anima)

Na de mi lesz akkor,ha, az Air Force 1. jön orbánért. És Trumpli kézcsókkal fogadja a reptéren? Habár ez manapság,a Seremetyovói,reptéren is előfordulhat orbánnal,csak ott,ő csókol(nyal) kezet. Tényleg Kim Dzsoni mikor jön? Várható szerintem nemsokára ő is. (janos)

Nálunk pár éve egy nénit annyira zavart a játszótéri ricsaj, hogy sunyiban lekente az összes játékot kolbászzsírral….kérdezem, miért nem költözik tanyára, aki ennyire nem bírja a zajt…ja, persze, akkor nem lehetne mások napjait is megkeseríteni (indy75)

Megjártam már a világ egy-két szegletét (közel sem annyit, amennyit szerettem volna, de még van időm), leszűrtem mgamban valamit, de nem nagyon mondtam senkinek, elvégre a hülye fogalma relatív. A menyasszonyom „előttem” nem sokat sündörgött külföldön, kicsit szeretek azzal dicsekedni magamnak, hogy velem nyílt neki ki a világ. Nem emlékszem már, épp honnan jöttünk haza, amikor belőle bukott ki az én elhallgatott gondolatom: „akárhová megyek, mindenhol normálisabbak az emberek”. (heroicrebolha)

Nem mindig volt olyan az ország mint most.. 15-20 évvel ezelőtt mindenki “tele volt tervekkel “, mosolyogtak, beszélgettek az utcán az emberek…a folytatást ismerjük …:( (Krisztina)

Amióta nyílt titok a 2018. április 8-i választás fidesz által történő elcsalása, valaki hitelt ad-e ezen a bohócok szavainak??? (Márti)

Szegény Gárdonyi, ha tudná, hogy az a kő, amin ült, már Mészáros Lőrinc tulajdona… Egyáltalán, le szabad még rá ülni? (Gyöngyvér)

Ha “véletlenül “ hibádzik az elégséges szavazat, majd az informatikai rendszer megoldja.. így megy ez a nemzeti keresztények földjén…:( (Krisztina)

Így írtunk mi.

Pelikán elvtárs lájkolja ezt

Az undokságról pár szó

Rasszista bunkónak lenni nem menő

Egy percben

Circulus vitiosus

Öröm és boldogság!

Itt az ideje annak, hogy végre nemet mondjunk a politikai pedofíliára

A Balaton

Orbánt és fantomszavazóit vállára vette a világhír

Magyarországon több a fehér ember, de itt sokkal több az európai

A nap kommentje:

Az idősek/öregek nagy számban élnek egyedül, esetleg magányosan is. Sokkal többen, mint 30-40 éve, vagy még korábban. Nem tesz jót a lelküknek, elméjüknek, talán ez is lehet oka annak, hogy a derű elveszett az arcukról. (Judit)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.