Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pelikán elvtárs lájkolja ezt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor vadvirágos, jókedvben, derűben és felebaráti keresztény szeretetben gazdag hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Az érettségiző diákokat beleértve. El nem tudom mondani, mennyire örülök, hogy Edgar végre jóóóóól kialussza magát, tolom helyette szívesen a talicskát. Nézzük, mi mindent tojt nekünk a NER, amiről egy új hét vadhajnalán (igen, magamra öntöttem a kávét) érdemes szót ejteni.

Nem gondoltam egy percig sem komolyan, hogy az anyák napjára nem kapaszkodik fel teljes testtömegével az állampárt, mert de. Felkapaszkodott. Egyrészt az van, hogy a Honfoglalás 2000 bármelyik random közleménye simán felveszi a versenyt a színvonal tekintetében Hidvéghi Balázzsal, de az valahol mégiscsak tök szomorú (és nem stílusvirágnak vagy iróniának szánom), hogy az összesen 12 soros, tankönyvi propagandát megszégyenítő tömjénfüstös melldöngetésből 2, 5 sor jutott az édesanyáknak, a többi arról szólt, hogy csak a Fidesz, amelyik éjt nappallá téve. Az meg egyenesen szánalmas, hogy csak egy gagyi tucatfotóra futotta illusztráció gyanánt milliárdoséknak. Na, mindegy is, ha már itt tartunk, hogy Isten éltesse az édesanyákat! – üzené az államnak pártja barátilag ajánlom Benedikty Béla hasznos nyelv(tan)i útmutatóját, hátha ragadna valami kultúra is a büdösbunkóékra a mocskon és a minden hájjal megkentségen kívül: Ha szabad kérnem, leginkább otthon tessék édesanyázni.

Legyünk igazságosak: Ujhelyi Istvánnak is meglehetősen kampányízűre sikeredett az anyák napi sajtótájékoztatója. Ha nem az volt, akkor bocs. Az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje szerint anyaszomorító kormányzás folyik ma Magyarországon, és családok százezrei tapasztalják, hogy az elitista, jobboldali, nacionalista kormányzat csak saját holdudvarát és a társadalom elitjét támogatja. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke ugyanezen a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: hitelből, új autótól, egy adósságcsapdába való becsalogatásból nem fognak gyerekek születni Magyarországon, ezekkel csak újabb tragédiákat okoz majd a kormány. Igen, nem tudok mást mondani, mint hogy egyetértek. Ám ha belegondolok abba (már amennyire tudok), hogy anyaként ezt kapom bele az arcomba anyák napján, mármint hogy az egyik döngeti a mellét, hogy mi mindent tesz értem, legyek hálás, a másik meg azt magyarázza, hogy tök hülye vagyok, ha ezeknek bármit is elhiszek (különben tényleg), akkor valószínűleg legfeljebb szánalmas eszköznek érezném magam, amit arra használnak, hogy egymást gyepálják, miközben rám mutogatnak. Tökmindegy, mert az év összes többi napján is ez megy, de akkor legalább ilyenkor valami kis visszafogottság, elegancia, tisztelet, valami. Nem álszentség, nem eltartott kisujj, hanem ez tényleg undorító. Szerintem.

Az viszont konkrétan vicces, hogy miután végre valahára összejött Orbánnak a washingtoni vörös szőnyeg, kiderült, hogy ugyanazon a napon (!) Márki-Zay Pétert is fogadják az amerikai fővárosban. Höhö. A hódmezővásárhelyi polgármester a Mindenki Magyarországa Mozgalom másik vezetőjével, Kész Zoltánnal az amerikai külügyminisztériumban tesz látogatást. Remélem, hogy a boszorkányként üldözött elöljárónak sikerül nem csak tájékoztatni a State Departmentet a magyar politikai fejleményekről (ott azért szerintem közlekednek a ripacspojácánál értelmesebb lények is), de az a tájékoztatás értő fülekre is talál. Már megint ébren vagyok és hülyeségeket beszélek, tudom.

Viszont mentségemre szolgál, hogy tényleg nem győzök betelni azokkal a bő nyállal terjesztett világmagyarázatokkal, amelyekkel a hadrendbe állított NER-alattvalók a Lánczi Tamás nevűtől a Kiszelly Zoltán nevűig, a Deák Dániel ifjú titántól a legutolsó nyolcas rímfaragóig körbemagyarázzák a jelentőségét annak, hogy az elsők között repesve gratuláló az utolsók között végre nem a cselédbejárón keresztül bocsáttatik be a Fehér Házba. Azért azt még nem tudjuk, hogy megelőszobáztatják, ahogy annak idején Szijjártót a Gazpromnál, vagy azonnal odavetheti magát a legmagasabb világi hely lúdtalpai elé, úgyhogy várjuk ki a végét. Az viszont tény, hogy szoros versenyben, de nálam végül nyert a mocsármédia egyik feltörekvő betűvetője:

Beszédes tény, hogy az EP-választások előtt Trump nem egy bürokrata európai vezetőt invitált Washingtonba, hanem Orbán Viktort, akivel több ügyben is közös álláspontot képvisel. 

Hívhatta volna Junckert, Merkelt, vagy akár Macront is. Trump mégis a magyar miniszterelnököt hívta az USA fővárosába, mégpedig valószínűleg azért, hogy Európa jövőjéről egyeztessen, és tájékozódjon a kontinens politikai kihívásairól. Ebből a szempontból pedig a lehető leghitelesebb európai vezetőt invitálta Washingtonba, aki tisztában van az unión belül húzódó törésvonalakkal, politikai esélyekkel és akaratokkal. (via)

Tyűűű. Ha nekem ennyire menne a szopás-nyalás-gombot varrás, lehet hogy felvágnám az ereimet. Vagy ellenkezőleg. Faragnám a propagandát a napos oldalon. Mint Habony Árpád gipsz-, vitrin-  és propagandafaragó Londonban. Ami állítólag tök olyan, mint Afrika, de mégis inkább ott eszi a fene a drága NER-társakat, mint a mongol sztyeppéken. Ahol létrehozták az előfizetéshez kötött (bár az még nem derült ki, hogy mennyiért és hogyan lehet előfizetni), fideszes migránshíreket terjesztő, a V4-ek nyomán V4NA névre keresztelt hírügynökséget, ámazonban ennek nem örülnek felhőtelenül a szlovák és cseh kollégák. (Gondolom, a lengyeleknek hivatalból kötelező örülni.) Miután tudni lehet, hogy a céget Magyarország brit nagykövete jegyezte be, cseppet sem röhejes, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor a Guardian megkeresésére letagadta, hogy a magyar kormánynak bármi köze lenne hozzá, viszont azt elmondta, hogy napi lejáratás folyik, és kell az ilyen egyedi hang. A nagykövetség kussol, a brit lap egyik forrása azonban azt mondta: a cseh és a szlovák kormány nincs elájulva attól, hogy Orbánék a saját hírügynökségüket (jó, nem saját, mert Kovácsnak desikerült letagadnia) a V4-ekről nevezték el, miközben ott kizárólag a magyar kormány álláspontja olvasható. Jó reggelt, drága cseh és szlovák barátaink! Mert mégis mit tetszettek gondolni? Hogy ezeket saját magukon kívül más is érdekli? Ne már.

Jóóóó hír! Varga Mihály közepes képességű könyvelő állítólag megállapodott az oroszokkal a paksi hitelszerződés módosításáról. Tudják, ez az a 12 milliárd euróból épülő két új blokk, amiből 10 milliárdot (azaz 3230 milliárd forintot!) az oroszok hiteleznek. Ahhoz képest, hogy 2025 környékén üzemelniük kellene az új blokkoknak, még egy kapavágás sem történt, úgyhogy ha az mfor.hu értesülései helyesek, később kezdődhet az oroszok által nyújtott 10 milliárd eurós hitel törlesztése. Ami viszont a kamatokat nem érinti. Én meg attól tartok, hogy egy óvatlan pillanatban majd az oroszok kérni fognak valamit a felcsútitól  – Pelikán elvtárs lájkolja ezt -, pedig szerintem már így is szorongatják. Természetesen nem ő fogja megszívni.

Egyéb apróságok. Gulyás Gergely nagyra nőtt óvodás az egyház kebelére borulva szónokolt a közpénzből miniszterelnökség támogatásával épülő Istenhegyi Szent László-plébánia közösségi házának alapkőletételén, ahol azzal hergelte magát és a közönséget, hogy kontinensünk belátható történelmi távlatban keresztények nélkül maradhat. Én meg attól tartok, hogy hamarabb marad kiművelt emberfők nélkül ez az ország, mint hogy a keresztény gyökerek kihalnának Európában. Tudom, hogy kampány van, de ezeknek egyre romlik az állapota.

Mindeközben az osztrák kancellár az Európai Unió megújítására, a lisszaboni szerződés újratárgyalására tett javaslatot, a Néppárt csúcsjelöltje pedig üdvözölte azt. Azt hiszem, ez nem túl jó hír a kétharmados szuverén Orbánnak. Ugyanis Sebastian Kurz egyebek mellett szigorúbb szankciós mechanizmusokat követelt olyan tagállamok ellen, amelyek adósságot halmoznak fel, büntetéseket olyan országokkal szemben, amelyek az illegális migránsokat nem regisztrálják, illetve tovább engedik, valamint komoly következményeket azok számára, akik megsértik a jogállamiságot és a liberális demokráciát. Nem baj, kezdődhet a hiszti. Vagyis folytatódhat.

Majd lehet vigasztalódni Marine Le Pen kebelén, aki viszont tárt karokkal várja a Fideszt szélsőjobboldali pártcsaládjában, a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójában. Sőtpláne: ennek a tömörülésnek tagja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), amelynek vezetőjét, Heinz-Christian Strache alkancellárt éppen ma látja vendégül Orbán. Alakul ez.

Csak azzal kéne kezdeni valamit, hogy még a fideszesek háromnegyede is elégedett az EU-val, továbbá tízből hét magyar ma is a belépésre szavazna. Ha a kilenc éves EU elleni uszítást és az arra elégetett felbecsülhetetlen milliárdokat figyelembe vesszük, ez elég satnya teljesítmény, elvtársak.

No de ne csüggedjünk, lesz ez még így se. Palkovics megüzente a lakájmédián keresztül: vagy elfogadja az MTA közgyűlése, amit a kormány akar, vagy törvényt módosít a Fidesz. Így megy ez náluk. Mi pedig húzzunk bele az új hétbe, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!