Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Ómagyar Mária-siralom kézirata mellett nem lehet ökörfejet zabálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Érjék be vacsorára egy Túró Rudival, Orbán Viktornak is ez jutott ma ebédre. Szegény.

Utálok erről írni, mert mindig hányingerem lesz tőle. A pedofilokról, a gyermekeket bármilyen módon megerőszakolókról. Most is kiakadtam, nem kicsit, nagyon. Vádiratot nyújtott be a Tatabányai Járási Ügyészség egy hitoktatóval szemben, aki informatikai eszközein több száz kiskorú személyről készült pornográf felvételt tárolt, valamint aljas indokból két gyermeket a személyi szabadságától is megfosztott. A vádlottat korábban a bíróság szemérem elleni erőszak bűntette miatt szabadságvesztésre ítélte, amelyből 2015. március 12-én szabadult feltételes kedvezménnyel.

Hogy a büdös, bánatos lóherébe engedték újra gyerekek közé ezt a pedofilt, aki mindezek után már 2017. szeptember 1-től dolgozott egy tatabányai általános iskolában, ahol az alsó tagozatos gyermekek hitoktatója volt. Hogy miket művelt, tényleg nem írom le, mert kifordul a belem tőle. Azt sem részletezem, hogy a pedofilokról mi a véleménye Veres András püspöknek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, erről részletesen olvashattak április 9-én megjelenő írásunkban: A magyar kultúra gyerek- és családbarát, ezért papi pedofília sem létezik. Most ennyit csak:

Mindig hallottunk a világból ilyen híreket, és annak voltunk tudatában, hogy hála istennek Magyarországon kevés ilyen eset történt, amely úgy látszik, hogy a világegyházban nagyon sokfelé gyakori jelenség. Hála istennek azért bizonyos kultúrákban ez kevésbé van jelen, vannak ahol viszont egészen általános – most ne kelljen országokat megjelölni… vannak gőgös kultúrák, ahol a kiskorúak szexuális zaklatását nem is tartják problémának, elutaznak száz- és ezer kilométereket azért, hogy kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítsenek.

Rogyassza rá az isten az eget – Móricz Zsigmond után szabadon. Egy ilyen eset is sok, neki pontosan tudnia kellene, hogyan mentették a papokat egyik helyről a másikra, hogy ne derüljenek ki ferde hajlamaik. Hogyan mehetett be hitoktatóként az iskolába ez a szemétláda? Már minden bokrot kapálótól erkölcsi bizonyítványt kérnek, akkor ez a Jézus gyalázatos fiára miért nem vonatkozott? Ha tudott róla az intézmény vezetője, akkor azért, ha nem tudott, akkor azért felelős ő is. Az nem magyarázat, hogy neki nincs joga és nem is kötelessége vizsgálgatni az egyház emberét. Elég nagy baj ez, most az esettől függetlenül is, hogy bárki hülyítheti a gyerekeket. Az ember a házába sem enged be szíre-szóra mindenféle alakot. A legnagyobb bűnös az Orbán-Semjén duó, az egyház-állam szerelmetes párja. Az egyház nem tudott a hitoktató előéletéről? Gyökerek, nagy nemzeti kereszténydemokrata gyökerek. A keresztény kultúrát valóban meg kell védeni, de nem szögesdrótos kerítéssel, hanem azzal, hogy kitiltjuk a hitoktatókat az iskolából. A templomokban prédikáljanak, ne zavarják a levegőt, pláne ne akarják hazug módon eligésíteni a diákokat.

A vádiratban az ügyészség indítványozta a vádlott letartóztatásának fenntartását az első fokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. Indítványozta továbbá, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, és amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a szabadságvesztés tartamát 6 évben állapítsa meg.

Kevés, élvezkedjen a börtön vaságyán legalább harminc évig, akkorra talán már használhatatlan lesz a nemi vágya. De az lenne a legjobb, ha elküldenék a sivatagba homokszemeket számolni. Egyedül. Isten kék ege alatt.

Egészen más téma, de felháborító. Nagyon szerettem az Országos Széchenyi Könyvtárban tanulni, olvasgatni. Ott semmihez nem hasonlítható illat volt és nyugalom, kis szentjánosbogár lámpákkal hangulatossá varázsolódott a nagy terem. Ha volt egy kis időm, meg persze, ha muszáj volt, szívesen töltöttem ott órákat. Az tényleg a tudásvágy szentélye. Volt? Úgy tűnik, igen. Ezt is sikerült a hatalomnak elbazilikáznia. Fontos tudatlanoktól már miért is várna jobbat bárki is? Szuper sebességgel csicsázták Orbán várbeli székhelyét, hogy áthelyezhesse a trónját a néptől messze. Semmi más nem számít. És ugyan ki megy azért tüntetni, ha bezár az ország legpatinásabb, legnagyobb könyvtára?

A szokásos nyári szünet után már nem is biztos, hogy kinyit a Várban az Országos Széchényi Könyvtár. Legkevesebb négy hónapra teljesen bezár a könyvtár, sok dolgozó pedig attól tart, hogy ezek után ki sem nyitnak többé, a Várban legalábbis bizonyosan nem, legfeljebb csökkentett üzemmódban. Állítólag a könyvtárnak a Kilián laktanyába kell majd költöznie. Ám akad ezzel probléma. Az MSZP-s Hiller István épp néhány napja kapott választ az Emmi-államtitkártól, az ügyeletes hablatyoló Rétvári Bencétől a könyvtár ügyében. Rétvári azt írta, az épületfelújítás előkészítése során már elkészült az építészettörténeti tudományos dokumentáció és a műemlék épület értékleltára, valamint a megvalósíthatósági tanulmány, de az épület felmérése még folyamatban van.

A Piliscsabára épített új archívumépületet, láss csodát, Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége tervezte. Ki más? Ez a család közpénzből már olyan univerzális, hogy bármit, bárhol rájuk lehet bízni. Senki másra, pedig ha valamiben, akkor kiváló építészekben igazán jók vagyunk. De ez nem számít. Az épület nincs készen. Rétvári azt írta: a raktárépítkezés tervezési szakaszban van. Hozzátette azt is, hogy egy korábbi kormányhatározat egyetértett egy szolgáltató raktár beruházásának előkészítésével is a budai várkert Nyúlkert alatti területén. Arról nem szólt, hogy maga a könyvtár hol kap majd helyet.

Van káosz rendesen, röpködnek a helyszínek, senki sem tud konkrétumot mondani. Persze, hogy nem, azt sem tudják, hogyan magyarázkodjanak. Annak idején a könyvtár főigazgatóját, Tüske Lászlót sms-ben (nem tévedés) értesítette a kormány, hogy ismét napirenden van a könyvtár költöztetése. Persze, nem szakmai okokból akarták kitenni őket a Budavári Palotából, jelezték. Érdekes módon, amikor a Vár felújítása elérte az épületet, akkor lett téma a könyvtár sorsa. Tavaly nyílt levelet írtak Kásler Miklós emberi erőforrásnak az Országos Széchényi Könyvtár olvasói, diákok, kutatók és egyetemi tanárok. A Facebookon terjesztett szövegben adósságállományról, csökkenő költségvetésről, megalázóan alacsony bérekről és az épület állapotáról is írnak.

Amikor gróf Széchényi Ferenc, »a legnagyobb magyar« édesapja 1802. november 25-én tett önzetlen adományával megalapította a mai Országos Széchényi Könyvtár jogelődjét, már a kortársak is úgy érezték, hogy a nemzeti művelődés kulcsfontosságú pillére jött létre. Mi, a humán tudományok különböző területein dolgozó egyetemi oktatók, diákok, kutatók és a könyvtár olvasói közösségének más tagjai ezt kétszáz év múltán is így látjuk, most mégis azzal kell szembesülnünk, hogy ez a patinás, de mégis a jövőbe tekintő intézmény és a magyar kultúrában játszott kiemelkedő szerepe komoly veszélybe került.

Arról is írnak, hogy a mintegy négyszáznyolcvan dolgozó negyven százaléka minimálbért kap, a doktori fokozattal rendelkező munkatársak fizetése pedig átlagosan bruttó 250 ezer forint. Azóta több dolgozó elhagyta a könyvtárat. Az Orbán-kormány pontosan úgy bánik az értékeinkkel, mint az emberekkel vagy fordítva, mindegy. Ami nekik nem fontos, azzal nem törődnek, ha a fene fenét eszik is. A könyvtárat nem a fene, hanem az idő és a pénzhiány eszi.

A könyvtár nyolcmillió egységgel rendelkezik, ezekből több mint kétmillió a könyv, 300 000 az időszaki kiadvány, és közel egymillió a kéziratok száma. A térképek száma körülbelül 200 000, a képek és metszetek száma 270 870, a hangzó anyagok száma pedig 16 000. Ezen kívül körülbelül 2,5 millió plakát és aprónyomtatvány található a könyvtárban. Az állományban helyet kapott még 220 000 dokumentum mikrofilm másolata is.

Nemzeti kincsek. Tessék belegondolni, különben is, ki menne oda? A CEU-t kinyírták, a Magyar Tudományos Akadémiával úgy játszadoznak, mint a macska az egérrel. Ezreket taszítanának el az egyetemi, főiskolai tanulmányoktól – a pénzes tudásszerzés és a minősíthetetlen nyelvtanítás miatt. Nix tudás, Orbán van. A nagy magyar nemzetieskedő bagázs ilyesmire nem figyel, mert buták, mint háromszor hat szúnyog, sokkal egyszerűbb egy rohadt stadiont felhúzni, mint a kultúrára költeni.

Ott Németh Szilárd nem zabálhat ökörfejet a Halotti beszéd vagy az Ómagyar Mária-siralom kézirata mellett. Orbán pedig sleppjével az első Magyarországon nyomtatott mű, az 1473-ban kiadott Chronica Hungarorumot nézegetve még furmányosan küldené a migránspofonokat Európának, de nem köpködhetne szotyit. A sehol sincs helye Országos Széchenyi Könyvtárban. Mai Rejtő Jenő, légy szíves, regényben megírni! Hadd röhögjünk!

Az önök véleménye.

Teljesen igazad van, tudod milyen szar érzés, amikor egy egyszerű szállodai alkalmazott, amikor megtudja, hogy magyar vagy azt mondja, hogy ” a Hungary, diktatúra, diktátor.” Sajnos nem beszéltünk közös nyelven, így nem tudtam elmagyarázni neki a helyzetet. (Transzporter)

Bezzeg, ha a “minden pacalok védőszentje” celebrálna a piacos reggeliket, akkor a “két össze kulcsolt kézzel könyörgö ellenzék “ kérésére se tiltanák be…nesze neked koleszterin…:) (Krisztina)

„A lejtőn nem lehet megállni!” Fideszisztán él és virul, hasít ezerrel a korai középkor felé… (Attila)

Magyarországon a lopást politikának hívják. Újabban megvédeleknek a migráncstól is az. Akárhány, vagy akárhányadik napnak futottam neki, ebből a rendgengszterváltásból már kimaradtam. Fene bánja. Amúgy hol van az a 18,000 milliárd euró, amit a politikus fidesz maffia felmarkolt? Mert itt semmi sem látszik ezen a gyepükkel, és hülyeséggel védett helyen. (anima)

Forditva gondolom. A Vezer mar kitaposta nekik az utat. Toroczkainak csak ra kell ulnie a hullamra. A magyar fejekben mar el van vetve a gylulet magva. (Zsuzsa)

Az egyik budapesti majálison egy fiatalember azt mondta, hogy a Jobbikból kivált hülyék alapították a mitanyánkat. Egyetértek vele. (Stomi61)

Kellene egy normális cigány és zsidó szervezet, amelyek beperelnék ezért a „mihazánkat”. Ha itthon nem megy akkor egy nemzetközi bíróságon. Az ügyészség addig nem tesz semmit, amíg nincs feljelentés, kivéve, ha a fideszeseket „báncsák”. Ha van feljelentés, akkor sem, ha az nekik nem jó, de utána lehet menni a nemzetközi bíróságra, talán 2022-ig lezajlana a per. (Transzporter)

Volt az a Sturm Abteilung is, most majd lesz,Ungarische Abteilung is. Bár,Röhm sem párnák közt halt meg. (janos)

Egyesével nem megyünk semmire. Amíg nem lesz egy olyan ember, aki össze tudja fogni a normális embereket, addig sajnos így marad. Nem akarom én sem, hogy így legyen, pedig én nem nyomorgok, igaz jól sem élek, de megvagyok. Viszont látom a nyomort, nyitott szemmel járok. Már nagyon kellene a változás. Márky-Zaj-ban reménykedtem, de hát neki van éppen elég baja Hódmezővásárhelyen. Egy olyan ember kéne, akit mindenki el tudna fogadni, az orbán fanokat kivéve. Remélem már megszületett és él valahol. (Transzporter)

Már csak egyéni lehetőségeink vannak, a kis környezetünkben. Megmutatni, kik vagyunk, hogy gondolkodunk, mire vagyunk képesek, hogy hozzáadjunk valamit a közöshöz. Aki „ellenzékben”, vagy egy másik „erős kezű vezető” képében várja a megoldást, az nem ért semmit. Ami ma van, az egyenes következménye annak, amit fejlődés helyett műveltünk évtizedeken át. Ezért ezt „osztotta a gép… vagy a sors… vagy az Isten.” (Lajos)

Salvini nem állított meg semmit, legfeljebb növelte a tengerbe fulladtak számát. Akinek ez eredmény, annak lelke rajta. (Gina)

„Úgy fogadom őt, mint az olasz kormány miniszterét, miniszterelnök-helyettesét, de nem csupán kétoldalú témákról fogunk beszélni, hanem pártügyekről is. És elmegyünk Röszkére a szerbiai határra is, hogy megnézhesse, hogyan védjük mi a határt.”- mondta Orbán egy olasz lapnak (egy jó cikk erről: https://fuhu.hu/orban-vikto… ) Tehát kétoldalú témák, pártügyek. Hidvéghi meg mit mond? „A csütörtöki találkozó a határvédelemről, Európa és a keresztény kultúra védelméről szól” (zsoltix)

Így írtunk mi.

Gyurcsány Ferenc anyja milliárdos vállalkozó?

Egyre nagyobb a baj

Égi látogató: arizonai meteoritkráter

Nem akarom!

A nyilas rendszer újjáélesztői

Pojácák egymás között

Töketlen, balfasz, eltartott kisujjú tétovázás

Izabella története /Luca ajtaja 12

A számokról

Ne kelljen már az eszéért szeretnem a fideszes szavazót

Velünk fizettetik meg a saját hatalomban maradásuk árát

A nap kommentje:

Bárcsak sima pojácák lennének, nem is lenne baj. A baj az, hogy az egyik egy országot vezet, a másik belügyminiszterként egy ország helyettes vezetője. Egymásra talált a két embertelen valami. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.