Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


– Kisasszonyka, e megy szavazni? – E.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Megint árván maradtunk.

Jaj, de édesek, úgy be vannak szarva, mint amikor a kétéves vattacukrot eszik spenóttal. Már a piacon sem lehet programozni, mit képzelnek a magyar emberek, dumálgatunk, vitatkozgatunk meg néha káromkodgatunk a piacon. Is. Hát már nem. Visszavonták a Mindspace nonprofit szervezet engedélyét: nem tarthat a Rákóczi téri Vásárcsarnokban közösségi programokat. Az oka: nehogy már politizáljanak az emberek, vegyék meg amit akarnak, aztán uzsgyi a fenébe. Minden rendezvényt törölnek. A Mindspace évek óta szervez közösségépítő programokat a Rákóczi téri vásárcsarnokban, egyik legnépszerűbb rendezvényük a közösségi reggeli szombatonként. Kiraknak egy nagy asztalt a csarnokban, és bárki leülhet reggelizni, beszélgetni. Nem betiltani, terjeszteni kéne, halljátok-e, beszari népség!

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága saját hatáskörben döntött úgy, hogy a hozzá tartozó piacokon/vásárcsarnokokban lévő rendezvényeket az európai parlamenti választásokig, illetve az önkormányzati választásokig felfüggeszti. Nem kívánnak semmilyen politikai megnyilvánulásnak helyet adni, különös tekintettel a kampányidőszakra.

Honnan tudják, hogy nem a házi kolbász ízvilágának rejtelmeiről vagy a savanyú káposzta taposásáról cserélnek véleményt a piacozók. Azért arra kíváncsi lennék, ha nem egy civil szervezet okán, hanem narancssárgában duhajkodók reggeliznének ott, akkor is ilyen gyorsan, ilyen hülyén intézkednének? Nem. Akárhonnan nézzük, Magyarország nem a pártok hazája, hanem az embereké, de őket még enni sem hagyja a hatalom, nehogy elbolondítsák Orbán szeretetétől ezek a nyavalyások. Jó kis komcsi tempóban majréznak, igyekeznének néma piacokat magukénak tudni. Semmi felfordulás ne legyen!

Hej, de nagyon finnyásak lettünk! Nem baj, óvodába, iskolába nyugodtan lehet menni politizálni, rángatni a kisgyerekeket a kamera előtt. Lehet csöngetéssel, kopogással bárkit, bárhol zavarni. Ha hagyjuk. A napokban jött két ember velem szemben, kutya nem volt velük, így nem nagyon sikerült igazán elmésre a kérdésük.

– E megy szavazni, kisasszony? – E. – Kisasszonyka, kire tetszik szavazni? E mondja? – E nem mondom.

Ha jön szomszéd, gyorsan becsukom az ajtót, amint belépett, nehogy már kilessen bennünket valaki. A Fidesz-ördög sosem alszik. Emlékeznek ugye, már tavaly október óta él az új gyülekezési törvény. E szerint gyűlésnek azt kell tekinteni, amikor legalább két ember részvételével közügyben véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt tartanak. Ezért csukom gyorsan be az ajtót, nehogy nyilvánosak legyünk, amikor finoman kiosztom a szomszédot: ne legyen már vak meg bolond sem, azért mert ő nem lát szegény embert a környezetében, attól még vannak. Örök vitánk ez, pedig elég normális a szomszédom, csak sokat nézi az Orbán-tévéket, olvassa a Fidesz megyei lapot. Azt meg jó tanulóként el sem tudja képzelni, hogy millióan élnek úgy, hogy a krumpli mellé nem jut karaj, sonka, semmi. Még a krumpli is rizikós. Neki jut. Így egyáltalán nem csodálkozom, hogy a piacon is közösülési, de lehet, hogy közös ülési tilalom van. Ha lehetne javasolnom, zárják be a választásig az éttermeket, a fagyizókat, a színházakat, mozikat is, ja meg a stadionokat is. Írják ki a határon: Magyarország kampány miatt zárva – kivéve a Fideszét.

Ha minden igaz, a túlórázókon, a folyamatosan üzemelő munkahelyeken dolgozókon és egyéb kötelezően megszállotton kívül ma, a munka ünnepén, csak Orbán Viktor dolgozott. Nem itthon, pedig megehetett volna az ő drága népével egy pár virslit, megihatott volna egy pofa sört. De nem, elmenekült, ahogyan divat lett nála, hogy nagy ünnepünkön, főleg ellenzéki tüntetésekkor megszökik. Megint árván maradtunk. Varsóba röpült a miniszerelnök az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok valamint az azóta belépett Románia, Bulgária és Horvátország csúcstalálkozójára. Igen, 15 éve vagyunk Európa, és azt gondolom, hogy Orbán semmi okosat és elfogadhatót nem bírt volna mondani az évfordulón. Ahhoz gyáva, hogy a kinn is lenni, benn is maradni kérdésre konkrét választ adjon itthon. Ott a messziben sokkal könnyebb osztani és megosztani Európát – ha még valaki hisz neki. Azért én küldenék neki egy mozgalmi dalt, biztosan szereti. Különösen az utolsó sorára koncentráljon. …addig, csakis Európa.

Itt van május elseje,
Énekszó és tánc köszöntse!
Zeng és dalol az élet,
Szállj csak, zeneszó, ének,
Ébresszed a magyar népet!

Óriási elismerés. Operaművészeti „Oscar-díjat” nyert Kurtág György első, Fin de Partie című operájának milánói ősbemutatója a legjobb világpremier kategóriában.  Az International Opera Awards hétfő esti londoni gáláján, a Sadler’s Wells Színházban adták a rangos elismeréseket 18 kategóriában, a világpremier kategóriájában nyolc jelölt jutott be a döntőbe. Kurtág György Samuel Beckett azonos című drámáját, A játszma végét zenésítette meg, az operát november 15-én mutatták be a milánói Scalában hatalmas sikerrel.

Az önök véleménye.

Utoljára említve a patkányos interjút, szerintem hiba úgymond szépen szólni ártunk és ormányunk bármely tagjához, tagjáról, mert itt is ugyanaz érvényesül, mint mindenütt, másutt, azt a gyengeség jelének tekintik. Az Uniótól kezdve, hazai ellenzéken át, budaörsi tanárokig mindenki megpróbált szépen, kultúráltan, udvariasan szólni, ezzel csak vérszemet kapott ez a bűnbanda. Nem létezik, hogy a napi egymilliós kampány ellen ne lehetne tenni semmit, pör, feljelentés, bármi. Rémhírterjesztésért, köznyugalom megzavarásáért már eddig is rengetegszer perbe lett volna fogható a bűnbanda, de a hivatali hatalommal visszaéléstől kezdve minden megáll. (agador)

Én is ezt írtam több helyen: ez a horda csak a nyers erőből ért.
Rejtőt prafrazeálva úgy kellene járnia mindnek, mint a vasnak: addig üssék, amíg meleg. (Lajos)

Immáron büszkén bejelenthetem, hogy fél éve kosútrádió-absztinens vagyok. Ja, nem. Szilveszterkor elgyengültem, és meghallgattam a rádiókabarét. Akkor még várnom kell a bejelentéssel. 😣 (zsoltix)

Fidel Castro is megmondta annak idején, hogy socialismo o muerte (szocializmus vagy halál). Most a fidesz kasztráló rendszere mondja ugyanúgy, hogy orbánizmus vagy halál. (masikszempont)

A lengyelek soha nem fogják díjazni orbánék orosz barátságát, egyszer még erre csúfosan ráfáznak, gondolom miután megvétózzák a lengyelek elleni uniós 7-es cikkelyt, már dobva is lesznek, A vegánság egyszerűen divat, majd elmúlik, sokakat ismerek, akik nem vegák ugyan csak vegetáriánusok voltak, de előbb-utóbb feladták. Egyikük sem volt meleg, vagy komcsi. Semmi összefüggést nem látok az étkezési szokások és a nemi vagy politikai hovatartozás között. Szeretem a húst, pedig nem vagyok fideszes, és meleg sem. (Transzporter)

Én mindig azon vagyok megdöbbenve, hogy normálisnak látszó emberek még mindig a fidesz „politkáját” látják egyedül üdvözítőnek. És van köztük közmunkás és egyetemi tanár, jogász, orvos, gyári munkás. Ennyire vakok az emberek ebben az országban? (sörhas)

A felelős gyerekvállalás nem abban merül ki , “ hogy kefélunk mint a nyulak , és c@runk a halakra” , hanem tervezhető legyen az elkövetkező 10-15 év ! A gyerek nem egy plasztik barbi akinek ha nem adok enni, nem ruházom, taníttatom akkor is “jól elvan “! Otthon egy évre se lehet előre látni semmit, nemam tovább … (Krisztina)

Lehetséges, hogy jóval kisebb népessége lesz a Földnek. Mindenesetre azt a kérdést kell majd hamarosan megválaszolni, joga van -e az afrikai, ázsiai embereknek annyit fogyasztania, mint a leggazdagabbaknak ? Ha az USA polgárának fogyasztási szintjén élne mindenki , akkor ma már 5 Glóbusz se lenne elég a javak előállítására. Mindeközben valamennyi ország a termelés fokozását tartja az egyedül helyes útnak. ???? (Mérlegelő)

Erőteljes kétségeim vannak azt illetően, hogy a magyar fiatalok átlagosan kettőnél több gyereket szeretnének. És azt sem gondolom, hogy ennek elsősorban anyagi okai lennének. (Tamas)

Így van. Én azonban a statisztikai adatsorokból szeretek következtetéseket levonni. Azok szerint növekszik a várható élettartam. Amiről szinte soha nem esik szó, nem növekszik az egészségben megélt élettartam (~58-59 év).
Ebből következően a növekvő számú rossz egészségben élő öreg gyógyítása az egészségügyi kiadások növekvő hányadát emészti fel. (Mérlegelő)

Briliáns, humorba panírozott tökéletes elemzés. „Kasztjogrendszer”. Ennél világosabb jelző nincs a mai állapotunkra, amit semmilyen izmussal nem lehet kifejezni. Érdekes ez a kaszt. Két vége van, a bármibe beletörődő rászavazó és az uralkodó jutalmazó. A többi csak szórvány, az sem baj, ha lemorzsolódik a társadalomról. (Lajos)

Elértek ide a mongolok, majd annyi lovuk meghalt, hogy összeomlott a hadjáratuk. Megszálltak a törökök, osztrákok, összeomlott a birodalmuk. Itt állomásozott a Szovjetunió, összeomlott az is. Inog a NATO és az Unió is. Ahova a magyar csatlakozik, annak vége. (agador)

Az lesz a szép, ha majd az egyhangú szavazás helyett bizonyos – nyilván fontos kérdésekben – áttérnek a minősített többségre. Majd akkor tudja meg a Vezér, hogy mit jelent a kétharmad…súlya alatt fetrengeni! (Gábor)

Így írtunk mi.

Nem hattyúfehér szereplő a jó és a rossz párharcában, hanem a sunyi tolvaj egy  fájdalmasan borzasztó népi színdarabban

Attól, hogy azt szeretnék, még nem születik több gyermek Magyarországon. Azért tenni is kellene

„Második Baku”: az öreg hűséges

A hite miatt úgy elvágta magát, mint a hintaavatásokra szakosodott államtitkár a nemzeti színű szalagot. Miszlikbe!

Önkéntes alapon tobzódik az elmebaj, már pártutasítás sem kell hozzá

Visszanyalt a fagyi

Koseliget minden magyar háztartásba!

Hé! Maguk aláírtak már?

Szegény legény botja

Nagyon sajnálom őket. Nem akarok párhuzamot. Tüzet akarok. Pirosat

Nem kell megváltani a világot, mert a világ eleve sem engedi megváltani magát

A nap kommentje:

Nagyon helyesen, már figyelmen kívül hagyják a magyar véleményeket. Az azért mégiscsak feltűnő, hogy mindig, mindenhol a magyarok kötözködnek. Nekünk nem jó semmi, ami érdekes módon másik 27 tagállamnak megfelel. Még a vétójogot is miattunk fogják megszüntetni. Csoda, hogy még nem vágtak ki minket. (Transzporter)

Jó estét, Európa!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.