Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Attól, hogy azt szeretnék, még nem születik több gyermek Magyarországon. Azért tenni is kellene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan Európai Unióban (EU) élünk, ahol egyetlen tagállam sincs már, amelyben elegendő gyermek születne, vagyis az országok nem képesek az önfenntartásra a saját erejükből – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy európai parlamenti (EP-) választási fórumon.

Kezdjük is rögtön ott, hogy ez az állítás nem igaz, már ha feltételezzük, hogy a Novák Katalin által említett „elegendő gyermekszületés” azt jelenti, hogy pozitívak egy ország demográfiai adatai. A kelet-európai régió országai valóban csökkenő tendenciát mutatnak, azonban ez messze nem igaz a teljes kontinensre. Európa lakossága jelen pillanatban még növekszik – bár az előrejelzések szerint ez már nem tart sokáig – azonban az elöregedő népesség valóban problémákat jelent, már csak azért is, mert országok tucatjai küzdenek azzal, hogy el tudják tartani időseiket, akiknek a nyugdíját a felnövekvő ifjúságnak kellene kitermelni. Az arányok változása egyre magasabb adóterhet jelent a dolgozóképes lakosság számára, ami előbb-utóbb súlyos problémákhoz fog vezetni.

Novák Katalin a kormány képviseletében teljesen őszintén nyilatkozza és hiszi azt, hogy ők megtalálták az ellenszert. A CSOK-kal, a hétszemélyes autó-támogatással és a több milliós hitel ígéretével úgy hiszik, valóban szaporodásra bírhatják nemzetünk fiataljait. A gond már csak az, hogy ezt semmilyen számokkal nem képes alátámasztani a kormány, még úgy sem, hogy a KSH gond nélkül kozmetikázza a számokat, ha épp arról van szó. A gyermekszületések száma azonban 2017-et követően a tavalyi évben is csökkent, annak ellenére is, hogy elvileg a családok évét tartottuk, amikor nem mellékesen 3212 regisztrált kilakoltatás történt.

2018-ban 89 800 gyermek született, 1777-tel kevesebb, mint 2017-ben, ez 1,9 százalékos csökkenést jelent.

Mire olyan nagyon büszke akkor a magyar kormány? A spanyol viaszt nem találták fel, sőt, még a népességcsökkenést sem voltak képesek megállítani, pedig elvileg Magyarország a világ legbiztonságosabb országa, hiszen Orbán Viktor megvédett mindenkit. Miért nem születnek a gyermekek ezerszámra, ha olyan csodálatosak a lehetőségek idehaza? A KSH adatai szerint még az átlagbérek is emelkedtek – noha az adók továbbra is olyan magasak, hogy a fizetések jórészét a kormány teszi zsebre – mégsem jönnek azok a gyerekek, pedig Novák elmondása szerint a magyar családok legalább két gyermeket szeretnének.

Magyarországon a fiatalok gyermekeket szeretnének, átlagosan kettőnél többet – hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy végül a tervezettnél kevesebben születnek meg, a családpolitika így arról szól, miként tudnának segíteni abban, hogy ne így alakuljon – jelentette ki az államtitkár.

Azt, hogy mi segíthetne a fiatalokon, már sokan, sok helyen elmondták, a kormány mégsem hallgat ezekre az emberekre. Nem érdekli őket, hogy addig, ameddig nem teremtik meg a legalapvetőbb feltételeit a családalapításnak, nem érdemes 2-3-4 gyermekkel számolni. Működőképes oktatási és egyészégügyi rendszer nélkül és anyagi biztonság nélkül egyszerűen nem mernek kockáztatni a hazai családok. Mert még ha szeretnének is gyermekeket ezek a fiatalok, sokszor egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, a kormány által kínált hitelek pedig – amelyeket vagy vissza kell fizetni, vagy sem – nem kínálnak megoldást erre a problémára.

A fiatalok elég nagy százaléka elmenekült Magyarországról és már egy olyan országban fog családot alapítani, ahol megfelelőek a feltételek ehhez. Egy kerítéssel körbevett, elvetemült nacionalista által vezetett országba hülye lenne visszamenni az, aki nyugaton szabadon, a politikai véleményétől függetlenül, biztonságban és jólétben élheti életét. Lehet hogy vannak gondok máshol is Európában, de még azok sem olyan súlyosak, mint az, ami ma Magyarországon folyik. Az a több százezer magyar, aki egykori hazáját elhagyva külföldre menekült, már szinte biztosan nem tér haza soha. Ezt akár belátja Novák Katalin és bandája, akár nem, attól még így van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.