Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Százezer rigót kérek egy patkányért cserébe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Elhatároztam, hogy egy árva sort sem írok a patkányozásról. Mégis megteszem, mert most már rohadtul utálom ezt az egész vircsaftot, ezt a közéleti fertőt. Mintha nem lenne ebben az országban semmi más téma. Különben meg, ha ennyire amatőr módon szólal meg egy ellenzéki politikus, vessen magára! Akkor ebből a Fidesz-birodalomból nem értettek meg semmit. Nem értették, hogy nem lehet támadási felületet adni ennek a bandának. Van abból elég, sőt, még akkor is, ha nincs. Tudjuk nagyon jól, hogy szemrebbenés nélkül képesek belekötni a sárga liliom virágzásába is, ha azt ellenzéki politikus hozza szóba. Istenem, az nem érv senkitől sem, hogy bezzeg a Bayer meg a Kövér, meg a Fidesz-képviselők is szórják az ocsmány, sértő szavakat – ellenfélre, nőkre, bárkire, aki eszükbe jut. Azért is dilettáns a Bangóné, mert ilyen magas labdát nem szabad adni Orbánéknak. Pontosan neki kellene tudnia, amit minden józanul gondolkodó tud és érez már. A Fidesz annyi videót csinál, amennyit akar. Annyi plakáttal rondítja az ország tereit utcáit, amennyivel akarja. Azt írnak rá, amit akarnak, ami Orbánnak jó. Ha gyűlölet, akkor az. Azt mondanak és akkor, amit akarnak az elorozott médiában. Hallom a Kossuth rádióban naponta friss hírek címszóval, hogyan bangópatkányoznak, hogyan migránsoznak, hogyan tömik az emberek fejét.

Közbevetnék egy friss hírt:

Drasztikus, a háromnegyedes arányt is meghaladó médiatúlsúly alakult ki a magyar médiában a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) felállításával – írta a Klubrádió, Jávor Benedek EP-képviselő és a Mérték Médiaelemző Műhely egy frissen hozzáadott kiegészítésben a januári panaszbeadványukhoz. Jávor úgy fogalmazott, hogy „bízik benne, hogy a brüsszeli testületben immár van politikai akarat a versenyszabályokat nyíltan megsértő magyar médiatámogatási gyakorlattal szembeni fellépésre”. Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosa megerősítette, hogy vizsgálódnak egy panasz miatt. Azt próbálják kideríteni, hogy van-e állami támogatási vonzata a kormányközeli médiakonglomerátum megalakulásának. Mint elmondta, a folyamat túl korai szakaszban van ahhoz, hogy bármiről is beszámolhatna.

Az ország a Fidesz birodalma lett – médiától bíróságig, alkotmánybíróságig – lassan tetőtől talpig, kelettől nyugatig. A kommunikációból nem jöhet ki jól rajtuk kívül senki, mert bárki belegebedhet, ha nincs hol, nincs kinek eljuttatni az üzeneteket – marad a Facebook, a személyes találkozás az emberekkel. Csakhogy, akiket bekerítene ezzel patkányos teregetéssel a Fidesz, azokhoz nem jut el. Őket egy kis ajándékkal – krumplival és egyéb zsákos gyors adománnyal – dédelgetik magukhoz a kampányban. Ezért is aljasok, ezért végre fel kellene fognia mindenkinek, hogy az életünk nem az ostobaságból szétszórt sértegetésekről szól, attól csak fokozódik a megosztottság, a hisztéria, a gyűlölködés. Pont ezért van már istentelenül elegem, elegünk. Ha sokat szórakozunk, engedünk az Orbán-klán erőszakos uralkodásának, körülbelül annyi esélyünk van legyőzni őket, mint Roger Federert megverni a pályán – teniszütő nélkül.

Ezek semmi jó szóra, törvényességre, erkölcsösségre nem képesek, és folyamatosan hülyítik a gyerekeket is.

Lázár János a földeáki temetőben – Návay Lajos országgyűlési képviselőre emlékezve – gyerekek sorfala között masírozik. Körülbelül ennyit érnek a kicsik a Lázár-félék számára. Díszletnek jók. Aljasság.

Van ennél cifrább is, ha még lehet fokozni a szemétségüket. A nagykátai műveltségi központban megrendezett vetélkedőn ezt a feladatot kapták a gyerekek:

Készítsetek interjút egy migránssal, aki elmeséli, hogy miért akar ő Magyarországra jönni, és miért jó neki, ha letelepedési kötvényt vásárol nálunk!

A migránsos feladat mellett a tizenéves versenyzőknek a következő szerepjátékot adták: játsszák el, hogy ők Mészáros Lőrinc és Mark Zuckerberg. Műveltségi verseny Mészárossal. Ez már tényleg az alja. Röhej. Ha már kampány: egy tetszés szerint választott politikus bőrébe bújva egy „európai uniós locsolóverset” is elő kellett adniuk. Így lesz ma a nyusziból, a piros tojásból agyament Fidesz-játék. Gátlástalanul.

A 12 órás vetélkedőn az általános iskola, a civil szervezetek, a szakközépiskola és a művelődési központ csapata versengett egymással, a migránssal készített interjút a civilek által kiállított csapat egyik tagja kifogásolta. Rászólt a játékot szervező és vezető, hogy egyéni problémáival ne zavarja a játékot. Végül a zsűriben ülő fideszes önkormányzati képviselő is a feladat ellen voksolt, ezek szerint ő is úgy érezte, hogy átléptek egy határt a politikai feladattal. Nincs határa a legostobább, becstelen lépéseiknek. Legyünk már észnél, emberek!

A nap legszebb üzenetét a Németországban élő Gyöngyvér barátnőmtől kaptam:

Képzeld el, az egyik kis rigónk hozott a férjemnek ajándékba egy kukacot. Egészen odatotyogott hozzá, és kínálta neki. Egészen meghatódtunk.

Én is. Élet patkányozás és politika nélkül. Több kellene ebből itthon is. Százezer rigót kérek egy patkányért cserébe!

Az önök véleménye.

Érdekes, hogy Iványi Gáborék egyháza, meg a Krisna-hívők osztanak ételt, akár karácsony, akár húsvét idején, de valahogy sehol sem látom az úgynevezett nagyegyházakat, akik főállásban hirdetik Jézus szeretetről és segítésről szóló igéjét. Inkább azt látom, hogy még az istenük kedvéért sem tudnak a puszta vagyonszerzésről lemondadni. Míg mások botorul osztogatnak, addig ezek a megbízhatók csak gyűjtenek, raktároznak. (agador)

Nem, nem állt meg a világ, mert közben volt egy olyan kb. 40 év, amikor nem osztottak ételt, mert nem volt szükséges. Mindenkinek jutott ennivaló. Segédmunkástól diplomásig. Azóta sem állt meg a világ, csak ugrott egyet. Vissza újra a 20-as, 30-as, 40-es évekbe, amikor ételt kell osztani, miközben egypár család mérhetetlen vagyont tulajdonol. Csak tudnám, mitől polgári ez a kormány. Mert ők már régen nem gyakorolnak polgári értékeket, ami nagyon meglátszik a szociológián. (anima)

Hiába van ilyen ,nagy Audink,nem fér be a kaja, a csomagtartóba.Ezért még szerencse,hogy vonóhoroggal rendelkezik, a jármű,ezért,utánfutóval mentünk. (janos)

a korrupcio csak akkor lenne hivatalos tema Magyarorszagon, ha veletlenul valami fideszes kadert kihagynanak egy zsiros bulibol. az orszag jelen allapotat ismerve ez eleg valoszinutlen. (Lustamacs)

De a norvégoknak miért van szüksége orbánc engedélyéhez ahhoz, hogy pénzt osszanak a civil szervezeteknek? Nyújjanak mán át a horogkeresztények feje fölött, és jól támogassák meg nem 10, de 100%-al az összes civil szervezetet, ami böki a futballbunkó szemét! Az volna csak az igazi! Tán még meg is ütné a guta tehetetlen dühében a bumburnyákot. (Hajszás)

Azt értem, hogy orbán miért csinálja, mert olyan mint egy dacos kisgyerek, „hogy akkor sem kell, ha nem úgy kapom, ahogy kérem” de azt nem tudom, hogy miért nem lehet a 70 milliárd 10%-át eleve annak a csoportnak adni, akik azt szétosztják. A 90%-ot pedig visszatartani? Nincs valami lehetőség arra, hogy a civil szervezeteknek eleve oda lehetne adni, mondjuk egy nemzetközi bíróság ítéletét kérni? (Transzporter)

Úgy is van ! Dögöljön meg s szomszéd lova is…:( Tényleg nincs senki, aki megallitana ezt az egyszemélyes idiotizmust??? (Krisztina)

Az mennyire vicces már, hogy ezek közül bármelyikben is felmerül „a közveszéllyel való fenyegetés bűntettének gyanúja”? Mást sem tesznek 4 éve, mint közveszéllyel fenyegetnek, és valahogy még senkinek sem sikerült perbe fogni emiatt egyiket sem, élen a drágaminiszterelnökúrral, legyen áldott a neve. (pireza)

Első kerületből első kézből tudosíthatok, hogy van. Aki ezt megkérdőjelezi, vitatja, vagy cáfolja kiviheti helyettem a szemetet! (Rita)

Olyan magabiztosan hazudnak, hogy az embernek tátva marad a szája. Csak az ellenzék némely tényleg jól meglovagolható indulatos mondata tartja őket nyeregben. (Bendegúz)

Így írtunk mi.

Szócsere a fideszes szótárban: nem migráció, hanem korrupció rohasztja az országot

A Cigány Jóska /Luca ajtaja 11

Unortodox felmosórongy

Inkább nem is kell az a 70 milliárd, tartsd meg magadnak

A nép, ha oly boldog-e rajt’

Hogy van-e patkányinvázió, vagy nincs, nem érdekes. A lényeg, hogy 300 millió forint közpénz ismét gazdára talált

Fideszes csodafegyver

Ezért van mindenkinek két füle és csak egy szája

Az elveszett ország

Ez egy színvonaltalan, agyatlan gyülevész had? Jól van akkor

Ezek kinyírják az országot

A nap kommentje:

Hű!!! De értik ezek a „dolgukat”! Két legyet egy csapásra. Jól jön a haveri cégnek a 300 millió, amiből bizonyára jut is marad is, aztán még Gergőt is perbe foghatják, lejárathatják. A végén még azt is elhitetik a „tájékozott” népességgel, hogy Gergely tenyésztette és eresztette szabadon a patkánycsaládokat. Ha ezek a nép javára agyalnának, tényleg elérhettük volna a Német életszínvonalat. De ők csak magukra gondolnak. Már rég el kellett volna kergetni őket. (Ildikó)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.