Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ezért van mindenkinek két füle és csak egy szája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lopni csúnya dolog. Most mégis beállok a sorba. Na, nem abba, amelyik Magyarországon kígyózik a köz- és egyéb pénzek lenyúlásáért bizonyos körökben. Én csak egy ötletet  szeretnék – nem is ellopni, csak átplántálni kis hazánkba.

Az elmúlt vasárnap parlamenti választások zajlottak Spanyolországban. Előtte meg a választási kombájn dübörgött, ahogy szokott. Amelynek keretében egy civil szervezet  valami  egyszerű és nagyszerű dolgot csinált. Miután úgy vélik, olyan világban kellene élnünk, ahol a politikusok és a gazdasági vezetők VALÓBAN odafigyelnek az emberekre, felállítottak egy szobrot. Egy több mint két méter magas fület, amelybe  hangrögzítő berendezés volt beépítve. Elmondták minden lehetséges fórumon, hogy ez a fül mire szolgál – azon keresztül lehet kérdéseket feltenni, véleményt, javaslatot tenni a képviselő-jelölteknek és a pártok vezetőinek. Mert többet kellene hallgatni az embereket, és kevesebbet kellene beszélni – vélik az ötletgazdák. Ezért van mindenkinek két füle és csak egy szája. A szervezet vállalta, hogy minden felvételt eljuttat a címzetthez, a válaszokat a szervezet honlapján lehetett elolvasni.

Több százan éltek a lehetőséggel, hogy elmondhassák, amit szeretnének, és nagyon sok megszólított – bár nem mindenki – válaszolt. A szervezők szerint az ötlet bevált.

Eljátszottam a gondolattal, hogy bárhol Magyarországon is meg kellene ezt tenni.  De rögtön  el is felhősödött a homlokom, mert valószínűleg még nagyobb betűkkel oda kellene írni a szobor mellé, hogy besúgásra és patkányozásra nem használható!  Azután meg – ki merne vajon feltenni olyan kérdéseket, amelyek elhangzása után esetleg két rendőr szépen elvezetné őket és gondozásba venné, bárhogyan. Ám az is lehet, hogy hosszú, tömött sorokban állnának az emberek, türelmesen várva sorukra, mint az ételosztások alkalmával látjuk sok településünkön.

Elbizonytalanodtam – kellene-e nekünk egy ilyen fül vajon? És ha kapnánk is válaszokat, a Soros-migráns-Brüsszel mantrán kívül más is szerepelne vajon bennük? Nem tudhatom. Talán mégsem kell ez nekünk. És akkor lopós sem leszek…

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.