Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tedd vissza!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Benyúlnak a házi széfbe, és kivesznek onnan 73 millió forintot. Kirakják szépen sorban a perzsaszőnyegre a bankókat, aztán szortíroznak. Mármint a jelenlegi és volt kormányfők, az Országgyűlés elnöke is. Természetesen 2011 óta, mert akkor így döntött az Orbán. Maszek felhasználású milliók a nagyságos uraknak. Szóval, ezeknek az embereknek van 73 millió forintjuk arra, hogy elosztogassák annak, akinek akarják. Szemfényvesztés ez a javából: teljesen mindegy, hogy milyen címszóval, teljesen mindegy a büdzsé melyik rubrikájában van elkönyvelve a pénz, úgyis onnan veszi el az Orbán társaság, ahonnan akarja. Úgyis annak adja, akinek akarja. Úgysem kapnak belőle azok, akik leginkább rászorulnának, akik a legnagyobb szűkében vannak a forintoknak, mert ezek is pofapénzek. Vagy legálisan vagy sumákban oszthatók – a költségvetésből, az eurókból. Mások pénzéből csinnadrattázni nagyon könnyű, csak finoman szólva, nem elegáns. Az életünk egyik területén sem. Ezek a ficsúrok így is, úgy is a mi pénzünket használják. Jó, mi? Nehogy gondunk legyen csip-csup ügyekkel, gondolkodnak helyettünk a közjogi méltóságos atyák is. Sufnipénzből. Kövér házfelügyelő már az idén 14,9 millió forintot emelt fel a perzsa szőnyegéről.

A legtöbb pénzt, 2 millió forintot a Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona kapta Kövértől. Kövér eddig egyébként 1 millió forintokat adományozott. Ennyit kapott például az Asociatia Aranyosszéki és Alsó-Fehér Vármegyei Huszár és Honfoglaló Hagyományőrző Egyesület, az Asociatia „Kun Kocsárd Egyesület”, és majdnem ennyit, 900 ezer forintot a Magyar Táblasport Egyesület. A huszárokról még csak van valami fogalmam, igaz, hatlovas hintóval sem tudnának elvonszolni egy ilyen hagyományőrző bemutatóra. Ám azt nagyon szégyellem, hogy a táblasportról az életben nem hallottam semmit. Utánanéztem, ki fiai borjai ők:

A Magyar Táblasport Egyesület célja a logikai, valamint matematikai készségek fejlesztése. A Magyar Táblasport Egyesület célja a játékokkal a kreatív és logikus gondolkodás elősegítése, a sportegyesület tagjai számára lehetőséget kínál ezen sportok gyakorlására, megteremti a lehetőséget a képzésre, felkészíti tagjait versenyekre. A Magyar Táblasport Egyesület célja továbbá a táblasportok magyarországi népszerűsítése.

Hát akkor Kövér biztosan tanulni jár közéjük, rá is férne egy csepp logika. Neki ez jobban tetszik, mint a Puskás ákádémia, és még olcsóbban is megússzuk a mániáját. Ha reggel felébredünk, még nem is tudjuk, hogy aznapra mennyi pénztől fosztanak meg bennünket. Mit mondjak, hamar kimegy az álom a szemünkből. De jó lenne, ha mi is kapnánk 73 millió forintot. Csak úgy. Ügyesen elosztanánk, ne vegyék zokon, de ebből én bizony magamnak osztanék legelőször. De nem vagyok kapzsi és telhetetlen, szívesen adnék belőle másnak, másoknak is. Olyannak és oda, ahová Orbánék-Kövérék keze a büdös életben nem ér el. Olyan helyekre, olyan családokhoz, olyan gyerekekhez, betegekhez, akik nincsenek az ő térképükön. Ez a maszek bagóleső pénz megint csak a hülyítés magasiskolája.

De. Lesz pénz a költésvetésből kórházakra, egyházaknak, lakóházakra. Összesen 4,8 milliárd forint. De nem Magyarországon. Foglalkozást változtatok, elmegyek jósnak. Éppen tegnap írtam, hogy a mexikói két templom felépítésével még nem ússzuk meg, mert a mi nagy keresztény pártunk és kormányunk úgy dédelgeti a papokat, mint az édesanya a kisdedét. Megint kapnak iszonyatosan sok manit az egyházak:

261,1 millió forint: az Erbili Káld Katolikus Érsekségnek az Alkosban található iskola újjáépítésére.

320 millió forint: a Richárd Testvér Kongói Betegekért Alapítványnak.

320 millió forint: a Szír Katolikus Egyház Moszuli Érsekségének.

320 millió forint: a Szír Ortodox Egyház Moszuli Érsekségének.

794 millió forintot adnak a szíriai Melkita Görögkatolikus Egyháznak.

Erre én már igazán nem tudok mit mondani, segítségül hívnék egy viccet:

Orbán Viktor imádkozik a várban:
– Ó, Uram, iszonyú sok pénz hiányzik az ország kasszájából. Mit tegyek?
– Tedd vissza!

És tudják kik írják meg ezeket a hatalmas jótékonysági, igazán humánus pénzszórásokat; kik istenítik a vezért, ezt az egész magyar hatalmi kócerájt? Megmondom: a szegény, elnyomott fideszesek a blogjukban. Magánügy lenne ez is, de olyan iszonyatosan nagy az ellenzéki média fölénye, hogy muszáj megfizetni a narancssárga papagájokat. Úgy, mint Lánczi Tamás, Schmidt Mária, ifj. Lomnici Zoltán, Prőhle Gergely. Okos gondolataikért az MTVA (közpénz-gagyi) a kormánypárti bloggereknek 2015 és 2019 márciusa között közel 56 millió forintot fizetett ki az éves szinten körülbelül 90 milliárd forintnyi közpénzből működő MTVA. A teljes összeg csaknem egynegyede, 12,5 millió forint egy személyhez, a Mozgástér blogot működtető Lánczi Tamáshoz, a Századvég nevű kormánypárti intézet vezető elemzőjéhez került. Az Átlátszó azt is közölte, mely blogok működnek az MTVA-n keresztül közpénzből, és ki működteti ezeket. Én csak a neveket írnám le, aki ingert érez rá, majd megnézi a blogok nevét. Íme:

Ifj. Lomnici Zoltán a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője

Ókovács-Afroamerikai Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója

Király Nóra, Újbuda fideszes alpolgármestere

Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgató-helyettese

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója

Daru Gábor, stratégiai vezető, Duna Médiaszolgáltató

Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum volt igazgatója

Lánczi Tamás, a Századvég Csoport vezető elemzője

Szita Károly, Kaposvár polgármestere

Dől a lé ezen az ócska szinten is. Az ifjabb Lomnici Zoltán által vezetett Alaptörvény blog cikkeiért 2016-2017 ben alig több, mint 300 ezer forintot fizetett ki az MTVA az ügyvédi irodának, viszont 2018-ban már 2,55 millió forintot számlázhatott ifjabb Lomnici ügyvédi irodája blogírásért.

Mindegyik a helyén árt a magyar embereknek. A szakértelmet, a tudást, a műveltséget pénzzel nem lehet megszerezni. Éppen eszembe jutott egy profi diplomata. Tudják ki az a Menczel Tamás? Ismerős a neve, ugye. A valahai közszolgálati tévés sportriporter Szijjártó Péter jobb vagy balkeze, ki tudja. Mindenesetre a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A focimeccsekről lovagolt át a diplomáciába. Már olyannyira okosodott, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán tartott előadást az Európai Unió előtti kihívásokról és a magyar külpolitika sajátosságairól. Az a fickó, aki a 2014-es brazíliai foci-világbajnokságon elmagyarázta a hülye nézőknek, hogy Laura Chinchilla elnökasszony akkora szurkolója a nemzeti válogatottnak, hogy a meccsek után mezt húz, és kimegy az utcára bulizni a néppel. Chinchilla asszony, akkor már három hónapja nem volt elnök. Na most.

Ne csodálkozzanak azon, ha legközelebb majd ez a hamar külügyes akárki Helmut Kohl kancellárt keresi, hogy beszélhessen vele.

A szakik, a fideszes Orbán-tanoncok. Egyben a foglalkozásuk professzorai – a hűségükért, a seggnyalásukért hercegi módon élnek. Mi meg bírjuk ki és tartsuk el őket.

Nem maradhatunk Semjén Zsolt nélkül ma sem. Tatán osztotta kevés eszét, és egyebek mellett azt is mondta, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, amelyik megkérdezte saját népét, hogy akar-e bevándorlóországgá válni, kevert népességű országban élni.

Mert demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk

Ezt mondta a Semjén Zsolt, mire a tatai vár fala néhány helyen megrepedt, egyesek hallani vélték azt is, hogy gróf galántai Esterházy József megjegyezte: Rajtad már a jó Istened sem segít, fiam!

Az önök véleménye:

Én meg plazmát adok három naponta kb. Száz másik társammal együtt. És nem cikkeznek rólunk. Jó, régen véradó is voltam. Sokszoros. Az „átkosban”. Amikor még működött a Vöröskereszt. Is. És megszervezte. (Márti)

A sportnak elvileg a mozgás öröméről kellene szólni. Ezért nem szeretem a versenysportokat, mert ott meg minden mozdulata fáj a bajnokjelölteknek. Hazudós Petike, meg a gazdája vajon miért a katolikus egyházat pécézték ki maguknak, hisz akkora a választék keresztényből is. Valami iszonyat tudathasadás munkálhat ezekben, fénylő csillagunktól, Bayrzsótin át Bajszos akárkiig, ha már egyszer hirtelen vallásosak lettek, miért nem a saját reformata vallásukat gyakorolják? (agador)

Eléggé egyértelműen mutatnak az események abba az irányba, hogy itt rövidesen rendszeres jelleggel fizikai atrocitások fogják érni azokat az embereket, csoportokat, akik hangosan fejezik ki ner ellenes véleményüket (illetve részben már történik is). És minél idegesebb lesz a hatalom, mert nem egészen úgy mennek a dolgok itthon-külföldön, ahogyan azt ők szeretnék, annál inkább. Ezt úgy észben kellene tartani, asszem. (Tamas)

Kell nekünk az a Trianoni árok. Vagy tán verem. Így vagy úgy de muszáj beleesni, mert különben a „nagypapa” aranyköpése nem érne semmit. Meg aztán muszáj gödörben is lenni, hogy az ember ki tudjon mászni belőle. Zseniális ötlet. Tényleg megér valami díjat, hamár amúgy is rekordokat döntöget. Ebben az összegben 50 milliárd lenne 1 km autópálya. Micsoda rekord, micsoda teljesítmény. Leginkább ha nerlékhely lesz belőle. (Zoltán)

Igazán sokatmondó, hogy egy ilyen szép, és sokba kerülő óvoda felavatásán a videó alapján nem lehet érdeklődő tömegeket látni. Az is elgondolkodtató, hogy az alapvető jogok biztosának közleményére magasan szarva a gyerekeket biodíszletként használják. Ha egy óvoda megnyitóján egy csoportnyi gyereket a beszédet mondó tótumfaktumok elé állítanak dekorációnak, akkor az bizony kampánycél. És miért kell mindehhez a felnőtteknek asszisztálni?? (Zoltán)

Számos ismeretterjesztő csatornán futnak folyamatosan dokumentumfilmek a két világháborúról, főleg a másodikról. Szerintem nem túl bonyolult észrevenni a párhuzamot… Amíg még tanítottam, a tanítványaimnak bevittem a Hullám című filmet. Valós eseményeken alapul és tökéletesen megmutatja a nácizmus természetét és a hétköznapi ember gyarlóságát. A film után értelmesen tudtunk komoly témákról beszélgetni. (Madárlátta)

Polgárháborúig, egymás gyilkolászásáig. Emberi mivoltában kérdőjeleznek meg bárkit, aki nem azt üvölti, amit a kormánypropaganda.
És szembe hazudnak, ha rávilágítasz a valótlanságra. (Marta)

A regnáló hatalom mindenre kész, hogy a választói minél nagyobb részét feudális szellemi nyomorba, sötétségbe taszítsa, és ott is tartsa! A birka szavazó a jó szavazó! Ennek a folyamatnak része a CEU elüldözése, a felsőoktatás – kancellárokon keresztüli – teljes pártirányítás alá vonása, annak fizetőssé tétele, a gimnáziumok, szakközépiskolák bezárása, a bérmunka erőltetése, na és a tankönyvkiadás visszaállamosítása. Mi pedig megérdemeljük, mert hagyjuk, ahelyett, hogy rájuk borítanánk a Parlamentet… (Attila)

Ha a korrupció/bűnözés az, amiből kimaradunk és a ner minden, csak nem egy korrupt/bűnöző rendszer, akkor a bűnözés is az, amiből a ner kimaradt. Ha a ner szerint csökkent az örszágban az elkövetett bűncselekmények száma, akkor az azt jelenti, hogy: – koncentrálódik a bűnözés (azaz kevesebben bűnöznek, de hogy károsabban, hatékonyabban, súlyosabban, minősítettebben-e, azt nem tudni), – a ner által elkövetett nem-bűnözések egyre kiterjedtebbé váló szövevénye szorítja ki és vissza a mások által elkövetett bűnözést (ami jogszerű, az még nem biztos, hogy tisztességes). (masikszempont)

Így írtunk mi:

Ha az embernek viszket a tenyere, nincs mit tenni

Irányítsuk együtt a Kárpát-medencét

Viktorjugend

Magyarország üvöltve haldoklik

Biztonságérzet?

Menjünk rettegni külföldre

Energiatakarékos mosógép minimál üzemmódban

Ne féljetek! Legyetek a példaképeink! 

Apámtól, anyámtól jövén

Apu

A nap kommentje:

Félek színházba menni, mert késő este kellene hazamenni. Négy kerékhez meg egy sincs. De fizethetem a 3. 4. luxus, hétüléses terepjárót a felső akárminek, a drága bankolásból. Nyugdíjból. (anima)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.