Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Irányítsuk együtt a Kárpát-medencét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hír: átadtak egy felújított óvodát Kunszentmártonban, amelynek költségét – 90%-ban – az EU állta, az átadáson mégsem említette meg senki. Pedig voltak ott elegen a kormány képviseletében: Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Boldog István országgyűlési képviselő, Fehér Petra, a megyei önkormányzat alelnöke és Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Azonban biztosan kimehetett az ott szónoklók fejéből az a tény, hogy az EU több mint 250 000 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. Ez már csak azért is fontos tény, mivel a városvezetés mindenkinek köszönetet mondott, kivéve az Uniót. Hogy véletlen lenne csupán? Inkább hihető az a verzió, mely szerint ezt is kampánycélokra használta fel a nemzeti kormányunk, amely pár hónappal az önkormányzati választások előtt ezzel a nagyszerű „ajándékkal” szeretett volna kedveskedni Kunszentmárton fiatal családjainak.

Az Index jelen volt ezen a jeles eseményen, ahova természetesen az óvónéni kíséretében kivezényelték a teljes óvodát, hogy a kisgyerekek egy tánccal kedveskedjenek – és vélhetően mondjanak köszönetet – többek között Boldog István országgyűlési képviselőnek, aki egyébként is előreszeretettel használ kisgyermekeket szavazásszerzésre. Ő volt az egyébként, aki a magyar nemzet megmaradásáért lekvárt főzött, majd a következő már-már örökbecsű mondatokkal gazdagított bennünket:

Ahogy mondani szoktam, én abban bízom, hogy ez a nemzeti összetartozás lesz olyan erős, hogy még ezer év múlva is a magyar legyen a legnagyobb nemzet a Kárpát-medencében és a legmeghatározóbb, ezt a medencét irányító nemzet. Ennek jegyében felkérem a hölgyeket, hogy akkor kezdjük meg a lekvár kifőzését.

Boldog István tegnap azonban még ezt is sikeresen felülmúlta, amikor a nemzeti ügyek kormányáról beszélt – ami számunkra még új, bár igen szépen hangzik: NÜK –, amely elmondása szerint nagy erőkkel dolgozik az ország teleszülésén. Ezeknek a gyermekeknek azonban bölcsődei és óvodai helyek kellenek, amelyet szintén a nemzeti ügyek kormánya biztosít és amiért köszönet jár. Természetesen ezek mellett megemlítette azt is, hogy a cél nem más, mint hogy ezek a gyermekek megtalálják a keresztény kultúrát. De lássuk szó szerint, mit mesélt a gyermeksimogató Boldog István:

Ahhoz, hogy a templomba – amire ma nagyon vigyáznunk kell,  a keresztény kultúránkra – és az iskolánkba legyenek majd emberek, legyenek majd fiatalok, ahhoz először bizony meg kell szülessenek a magyar gyermekek, amit a nemzeti ügyek kormánya minden eszközzel megpróbál támogatni. És ezek a magyar gyermekek, amikor megszülettek, akkor legyen hol nevelkedjenek. Legyen bölcsőde, legyen óvoda, hogy utána eljussanak a vágyva vágyott iskolába és megtalálják a keresztény kultúrát.

A kampánybeszédek után, akarom mondani az átadást követő újságírói kérdésekből kiderült az is, hogy miért nem említette meg egyik fideszes politikus sem azt a tényt, hogy a felújítást nem a nemzeti kormányunknak – vagy Boldog Istvánnal szólva, a nemzeti ügyek kormányának – köszönhetjük. A válasz igen frappánsra sikeredett:

Nem szabad elfelejteni, az Európai Unióban mi befizetők vagyunk és egyébként az európai uniós országok, főleg a nyugat-európai országok, azok elég jól kihasználtak minket, amikor mi beléptünk az Európai Unióba. Tehát nem könyöradomány, mi ezért megdolgoztunk, minden magyar ember megdolgozott azért, hogy ide, ezek a pénzek ide érkezzenek.

Magyarország nettó kedvezményezett tagállam, vagyis több támogatást kap, mint amennyit befizet, tehát a Boldog által említett mondat, miszerint Magyarország befizető, hazugság. Arról pedig, hogy az EU mennyire használta ki az országot, elég értelmetlen lenne vitát folytatni, ugyanis uniós csatlakozás nélkül, ma több mint 7000 milliárd forintnyi beruházással lennénk szegényebbek. Utak, iskolák és épületek százai épültek uniós támogatásból, amelynek költségeit saját erőből soha az életben nem lett volna képes megteremteni a magyar kormány. Voltak persze hátrányai is a csatlakozásnak, amelyek közül az egyik, talán legjelentősebb az a tény, miszerint az Unió tartja hatalmon Orbán Viktort és kormányát. Ezek nélkül a pénzek nélkül nem lenne miből rezsit csökkenteni, sem pedig családok százait támogatni, egyszóval nem lenne pénz kampányra.

Boldog István beszéde végén ismét beszélt nagy álmáról, arról, hogy a magyarok fogják irányítani a teljes Kárpát-medencét. Szerinte az van, hogy őseinktől egy olyan erőt örököltünk, amelynek következtében ezer év elteltével is mi, magyarok töltjük meg a Kárpát-medencét:

És természetesen gratulálok magunknak, magyaroknak, hogy azon gondolkodunk, hogy hogyan tudjuk megteremteni azt a vágyva vágyott erőt, amit az őseinktől örököltünk, hogy a Kárpát-medencét ezer esztendő múlva is mi magyarok töltsük meg. Magyar nyelvtől legyen hangos a Kárpát-medence és természetesen mi is irányítsuk a Kárpát-medencében az életet.

Be kell látnunk, Boldog István kihozta a maximumot abból, ami egy vidéki óvoda átadásában rejlik. Ezúton is gratulálunk neki.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.