December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha az embernek viszket a tenyere, nincs mit tenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Lassan már egyenesen hálás lennék, ha a soros reggeleimen nem ütközne nehézségekbe megtalálni a megfelelő szavakat erre a 93 ezer négyzetkilométernyi elmegyógyintézetre, amit ide felhúztak ezek. De nem találok, vagy legalábbis egyre nehezebben találom a szavakat. És még ha csak felhúzták volna azt az elmegyógyintézetet, de némely részeit beleássák a fölbe. Erre kellett egyet aludnom. Mindössze 5 milliárd forintba kerül majd. Senki nem mondhatja, hogy a trianoni sírvabúsongás örök mementója nem ér ennyit. Emlékmű. Százméteres árok (NER-ül: süllyesztett rámpa), bele a földbe. Egy zsákutcában. Ha lenne egyetlen szimbóluma a kivénhedt nemdemokraták fennállása óta folytatólagosan elkövetett politikai merényleteknek, akkor azokat semmi nem testesíthetné meg hitelesebben, mint egy szép nagy árok. Egy zsákutcában. Az úgynevezett nemzeti összetartozás emlékhelye egy árok, amit egy zsákutcában ásnak bele a földbe. Jó, így sokkal kevésbé balesetveszélyes, mintha az Andrássy utat szántanák fel, ez igaz. A koncepció annyira zseniális, hogy én felterjeszteném valami rangos elismerése azt a jóembert, aki ezt kitalálta. A lovagkereszt a minimum. Már tegnap is késő lett volna. 5 ezer millió forintért állítanak emlékművet a trianoni tragédiának. Igaz, hogy ha Schmidt Mária 4 milliárdért kiállítást szervez, akkor miért ne kerülhetne 5 milliárdba egy százméteres árok. Méterenként 50 millió nem olyan sok. Főleg, hogy még tartozik hozzá egy több darabra hasított gránittömb is, a közepén örökmécsessel. Ha innen nézzük, alighanem ingyen van. Ezt olvastam az egyik mértékadó állampárti portál névtelen eligazító cikkében:

Egyre közelebb kerülünk ahhoz az évfordulóhoz, amelyet szeretni egyáltalán nem lehet, de önmagát áltatja az is, aki el akarja felejteni az egészet. Trianon megkerülhetetlen: nemcsak lelki és érzelmi, de társadalmi és gazdasági szempontból is a trianoni Magyarországon élünk. Ez nem a magunk mögött hagyott múlt, hanem a jelenkorunk. Ezért van szükség emlékműre, mert a százéves évfordulón már igazán kezdeni kell valamit ezzel a felmérhetetlenül nehéz örökséggel.

A hírt megosztó Index Facebook-oldalán csakhamar felbukkant az ország legbölcsebb gimnazistájává felkent Nagy Blanka is, hogy szemléltesse a baloldal magyar sorstragédiák iránti közismert érzéketlenségét. Az ellenzék által a káromkodási teljesítményéért országos hírnévig emelt diáklány lájkok százait söpörte be a hozzászólásával, hogy

Engedjük már el ezt a Trianon témát.

A történelmi következmények ismeretének hiányáért járhatna az újabb töriötös, de tulajdonképpen még örülhetünk is, mert a sztárságon felbuzdult iskolás ezúttal legalább nem szólított fel senkit, hogy bassza meg magát. (PS)

Kétségtelenül jár a fülvakarászás az ügyeletes éber elvtársnak, akinek nem kerülte el a figyelmét ez a felháborító megjegyzés, amit egyetlen mozdulattal sikerült a baloldal bűnévé emelni, de az az igazság, hogy a téma elengedése és aközött, amit a kormánypárt művel ezzel a kérdéssel, rengeteg sok árnyalat van. Az elengedés és a múlton való állandó siránkozás között még rengeteg lehetőség van, amivel mondjuk nem lehetne hergelni a népet, de a helyére lehetne tenni végre ezt a megváltoztathatatlan történelmi tényt. Nyilván nem ez a cél. És nem, bazmeg, Trianon nem a jelen, hanem a múlt, amit ha annyit fürkésznék ostobaságtól homályos tekintettel, mint ti, akkor már elzsibbadt volna a nyakam.

Csak szólok, hogy a magyar himnusz éneklését büntető törvény miatt sem kell már epét hányni, és nem, nem Orbán Viktor akadályozta meg a ragacsos kezével a hülyeség törvényerőre emelését, hanem a szlovák államfő, Andrej Kiska, aki megvétózta az állami jelképekről szóló törvényt. Igaz, hogy több adásnyi Sajtóklub és Bayer-show kijön a sztoriból, de ezt is el lehet engedni a picsába. Kösz.

Alig két napja fordult fel a gyomrunk attól, hogy Miskolcon egy férfi ököllel vágott arcon egy nőt, aki a Fidesznek gyűjtött aláírásokat. Azóta újabb történettel gazdagodott a viszkető tenyerek kormányzati politikája alatt rothadó magyar ugar. Debrecenben a Fidelitas berettyóújfalui ex-elnökéből könyökölt ki a magyar virtus és a hamisítatlan jobboldali morális fölény. Olyannyira, hogy a Tikász Zoltán névre hallgató humanoid káromkodó sértegetések – jobbikos buzik, te köcsög buzi kurva, te, Lacikát basszad szájba – kíséretében fejen ütött egy jobbikos nőt. A fiatal nő saját bevallása szerint 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és feljelentést tett. Ímhol a mindenkori fideszes felsőbbrendűséget bizonyító kórdokumentum:

Biztos vagyok benne, hogy a mindig következetes és korrekt állampárt és a nyakában lihegő salakmédia ma egész nap egy emberként forgatja majd a szemét a történeten, ahogyan azt két napja tette, amikor saját szimpatizánsukat bántalmazták. A hivatalos, MTI-hírt érő fideszes közleményben a többi mellett ezt írta kedden Kriza Ákos, a Fidesz választókerületi elnöke:

A Fidesz helyi szervezete mélységesen elítéli az ilyen, agresszív, a testi sértésig fajuló ellenzéki megnyilvánulásokat!

Drága elvtársak! Az a helyzet, hogy az agresszív, testi sértésig fajuló megnyilvánulásoknak baszottul nincsen politikai színezete. Az, hogy ez az ország idáig fajult és süllyedt, abban elévülhetetlen érdeme van a hatalmat bunkósbotként használó, a normalitást aprópénzre és gyűlöletre váltó fideszes pártállamnak, amelyik szerint háborúban minden is megengedett; az ellenség levadászása, megszégyenítése, meghurcolása. Az önbíráskodásig elmenően. Mert ha az embernek viszket a tenyere, nincs mit tenni, ugye. Fejezze csak ki hangosan és érthetően a véleményét. Márpedig kilenc éve itt állandó háború dúl azért, hogy ki a nagyobb tahó, ki tudja jobban megrugdosni, megalázni azokat, akik nem a bálványimádat és idegengyűlölet ugyanazon táborában játszanak, mint ő. A különbség a miskolci és a debreceni gyalázat között az, hogy itt ráadásul egy seggarcú pártemberről van szó, nem egy közönséges polgárról, akit rommá hergelt a propaganda. Azt hiszem, ezekre a bűnökre nincs bocsánat, a részegség nem felmentő körülmény. Sem az erőszakra, sem a politikai erőszakra.

Persze arra sincs, hogy alig van ország, ahol keményebben adóztatják a fizetéseket, mint Magyarországon. Baszottul nem nagy dicsőség, hogy a magyarországinál magasabb adóéket csak Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Franciaországban mért az OECD. A munkavállaló a bruttó bére után 15 százalék személyi jövedelemadót, 10 százalék nyugdíjjárulékot, 7 százalék egészségbiztosítási járulékot és 1,5 százalék munkaerőpiaci járulékot fizet, a munkáltató pedig a bruttó bér 19,5 százalékát fizeti be szociális hozzájárulási adóként, 1,5 százalékát pedig szakképzési hozzájárulásként. Nade majd hatszáz év múlva, amikor utolérjük Ausztriát… akkor lesz itt jó világ. Addig is kiszámíthatóan rohad a középosztály az összvagyon 25 százaléka meg 1%-nyi zsírgazdag kezében összpontosul. Fasza.

Mindeközben Mészáros DollármilliomosésokosabbmintZuckerberg Lölö lánya a NAV szégyenlistájáról röhög bele a pofánkba. Szegény Homlok-Mészáros Ágnesnek nem volt ideje, vagy kedve nem volt megcsinálni az áfa-bevallását, gondolom, ez olyankor fordul elő, amikor az ember már azt sem tudja, hogy mi mindene van. Nem csodálkozom. A tehetséges édesapja – hogy nap ne teljen el úgy, hogy a félművelt gázszerelő ne harácsoljon valamit – most éppen a becsült árnál 4 milliárd forinttal drágábban építhet hulladékgazdálkodási rendszert a Paár Attila nevűvel közös cégükkel. Aki korábban Tiborcz üzlettársa volt. Nem baj, mert az olajszőkítő belügyminiszter volt cége – Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. – meg 1,8 millióért szállíthatja a Miniszterelnökség pénzét.

És hogy végre valami jó is legyen: a minap az Orbánnak nyílt levelet író budaörsi pedagógusokat levélben fenyegetik, miután világossá tették, hogy követelik a pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók bérének rendezését, illetve az oktatási átalakításokba való beleszólást, sőt azt is állították, hogy az előbbi témában a miniszterelnök megszegte ígéretét. Itt van az a bizonyos undorító fenyegető levél a mi postaládánkban is, de mivel még nem derült ki, hogy sima elmebetegek írták a levelet, vagy teljesen valós a fröcsögés, egyelőre megtartjuk magunknak. Hát ez a helyzet április 12-én, pénteken. Minden jót, vigyázzanak a józan eszükre!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!