Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tudom, hol van Afif, de Magyarországon focistaként barát, orvosként gyűlölt migráns lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mi köze van Afifnak Orbánhoz? Elárulom, de előbb nézzük, mennyi pénzt húztak ki megint a zsebünkből. 100 millió forint támogatást kapott a balmazújvárosi foci, az a csapat, amelyiket a kiesés fenyegeti a másodosztályból. Nehogy már! Orbán dobott oda aprópénzt az eddigi 4 milliárd forint mellé. Nem tudom, mit gondolnak, én pontosan azt, hogy egy ilyen őrültnek nem lehet megszokni a hóbortjait. Mire azt hinnénk, egyszer csak észbe kap, és nem csinál újra és újra friss támadást a közpénz ellen, hát csinál. Csinál, mert őrült. Meg Magyarország miniszterelnöke. Ez pedig őrület.

A következő: a 4300 négyzetméter alapterületű, 75-ször 76 méteres csarnok 906 millió forintba került. A fejlesztéshez a Magyar Labdarúgó Szövetség a látvány-csapatsportok támogatásából 629 millió forintot biztosított, a debreceni önkormányzat 255 millióval támogatta a beruházást, a DLA pedig 22 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. Ennyi. Éppen a debreceni ákádémia műfüves pályáját adták át a napokban. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár legnagyobb örömére. Ja, nem ő fizette. Ezt sem. Lesz itt még bentlakásos kollégium, már csak meg kell építeni. Már tervezik. Megy ez, gyerekek. Csak a bentlakásos fóti gyermekváros lett útban. Lehet, hogy hasznosítását azért titkosították tíz évre, mert már nem volt bőr a pofájukon bevallani, hogy ott is valami mágyáros orbáni foci fellegvár épül.

Miközben… Írok ide névsort, figyelmesen olvassák el, mi a feltűnő rajta önöknek.

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Protics – Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Gosztonyi (Melnyik, 66.), Cukalasz, Lucas (Sassá, 73.), Seco – Ilic

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister – Haratin, Sigér (Tokmac, 75.) – Isael, Gorriarán, Petrjak – Szihnyevics (Lanzafame, 64.)

A Kisvárda nemzetközi csapata kikapott a nyolc légióssal és három magyarral kezdő Fraditól, és kieső helyen áll az NB I.-ben. Na? A Kisvárdában Gosztonyi volt az egyetlen magyar játékos. A meccs végén öt percet a pályán volt egy ukrán helyett a magyar Horváth Zoltán, aki bundázás miatt egy év felfüggesztett börtönt kapott kapott, és három évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Mivel H. fellebbezett, egyelőre folytathatta a karrierjét. No comment. Orbánéknak Magyarország az első, ezért aztán a foci felvirágoztatásáért milliókat fizetnek ki légiósoknak közpénzből. Barátságból meg egy eltorzult értékítéletből.

Ide kapcsolnám: nagyon sokat gondolok Afifra, aki Budapesten tanult az orvosi egyetemen. A barátom volt. Naponta beszélgettünk, jó kis programokat csináltunk vele. Afif focizott is, remek középpályás volt. A barátsága különleges volt számomra, más szokásokat, más kultúrát hozott az életembe. Szíriából jött. Aztán elveszítettük egymást. Más úton jártunk. Afif visszament Szíriába. Nem tudom, mi van vele. Biztosan orvos lett, erre vágyott mindig – otthon gyógyítani és focizni. Nem tudom, él-e. Talán visszajött Magyarországra? Vagy Európában van? Remélem, jó helyen. Azon is eltöprengtem már ezerszer, ha Afifot futballistaként kiszúrja egy játékosügynök és elhozza valamelyik magyar csapathoz – akkor nálunk a focival jól él; akkor Orbán mindenek felett és mindenek előtt vesz el a közpénzből, hogy mániájának hódoljon.

Ha nem… Ha Afif elindult Szíriából menekültként a családjával, akkor büdös, rohadt migráns a magyar hatalom szemében, akit gyűlölni kell, aki ide be ne tegye a lábát. Ó, jaj, és még az is lehet, hogy a szögesdrót kerítésnél  nem élte túl. Nem tudom, hol van Afif. Nálunk minden Orbán önkényes döntéseitől függ, és nagyon sokan úgy élik a hétköznapi életüket, hogy keveset sejtenek a közelgő katasztrófáról. Mert az lesz, ha nem látjuk az összefüggéseket, vagy csak nem akarjuk elhinni, hogy a vezér őrült. Nem lehetünk kívülállók. Nem tudom, merre jár Afif. Én orvosként szeretnék vele találkozni Magyarországon, mert akkor tudni fogom, hogy itt már elmúlt az orbáni vészkorszak. Szórakozásként pedig focizzon is, ha akar.

Jó az az uniós pénz, ugye? A 2019-2020-as tanévben uniós szinten 145 millió euró áll majd rendelkezésre gyümölcsökre és zöldségekre, 105 millió euró pedig tejre és egyéb tejtermékekre. Magyarországon az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programot 3,73 millió euróval (közel 1200 millió forint), az iskolatejprogramot pedig 1,95 millió euróval (mintegy 625 millió forint) támogatja az EU, ami a 28 EU-tagállam viszonylatában a 9. és a 12. legmagasabb összeg. A 2017-2018-as tanévben az egészséges táplálkozást népszerűsítő kezdeményezés több mint 20 millió gyermekhez jutott el unió-szerte. Mintegy 159 ezer iskola vett részt a kezdeményezésben, melynek keretében 178 millió liter tejet és több mint 255 ezer tonna friss gyümölcsöt és zöldséget szállítottak az uniós iskolákba. Az EU 2017-2018-ban több mint 182 millió eurót biztosított az uniós költségvetésből erre a célra.

Az úgy van Semjén hitelvtárs, hogy nem csak dumálni kell, hogy milyen egészséges a hal és a vad, egyék a gyerekek az iskolában, hanem akkor tenni is kellene érte – fizetni, megszervezni az étkeztetést. Nem csak pofázni, és arra várni, hogy majd más megoldja. Éppen az átkozott Európai Unió.

Az önök véleménye.

Horogkeresztet rajzolni bűn és buntetik. Ugyanazokat az eszméket vallani, amit azelőtt a horogkeresztesek vallotak az nem bűn? Nem buntetik, mert az orbánt, aki a fidesz és a kormány egyszemélyben, nem zavarja,sőt. (Transzporter)

Láttam az Újhelyi filmben a behúzott fülű-farkú „újságíró” hiéna falkát. Azt gondoltam, hogy a látottak alapján hátrébb vonulnak az agyarakkal. Nem esett ki a szájukon egy „elnézést kérünk” mert ez legalább emberi volna. De nem, ezek tényleg szó szerint dögevők. Hányni kell tőlük. (CS.T)

Jo reggelt! Miert is kell barmit sajnalni Ujhelyitol kedves ugatok? Magyarorszagon nincs szegenyseg, fizetesek az egekben, a haztartasok megtakaritasai millios nagysagrenduek, a gazdasag fejlodik. Ti mondtatok, ti irjatok kedves mocsarmedias pesti sracok es tobbiek. (coollounch)

Engem az is felháborít,hogy normális országban,ilyen nevet,hogy Mi Hazánk,egyáltalán bejegyeztetni sem szabadott volna,ez pontosan úgy hangzik,mintha ez a haza csak az ő hazájuk lehet,aki nem tartozik közéjük a többinek nem lehet a hazája,azok takarodjanak.Miért nem meri senki kimondani,hogy ez tulajdonképpen milyen párt is,és ez a hatalomnak kedves párt. (Margit)

„A homoszexualitás betegség,rákfenéje a társadalomnak!Magyarországon nincs helye! Nem gyengítheti a társadalmunkat ilyen erkölcstelen,korcs fertő!!!!!” Jogos! Az erkölcsi fertőben meg a társadalom gyengítésében egészen a tönkremenésig, a Fidesznek élen kell járnia. Valamikor a fertőt az alkoholizmus jelentette, de azt már Orbán legalizálta. Meg a lopást is. Ha nagyban űzik, már az sem fertő. Kizárólag az az erkölcsös, ami államilag engedélyezett. Minden egyéb fertő. Tessék tudomásul venni!!! (Gyöngyvér)

Nincs is szebb az önérzetes náciknál… 😀 (Csaba)

Náluk is kellene egy látogatást tenni és elmondani, hogy mekkora baromág amit hirdetnek. A szólásszabadságra hivatkozva. Biztos szívesen fogadnának és figyelmesen halgatnák az érveket. (Albrecht)

 A másik populista jelölt nemzetállammal kampányolt, és itt csodálkoznak fideszék, hogy az nem kell a felvidéki magyaroknak? Ha nemzetállam, akkor a kisebbség jogtalanná válik, nos a felvidéki magyarok egészen biztos nem ezt akarják. (Virág)

Így írtunk mi.

Április elseje van. Na de ennyire?

Merre tartunk?

A beteljesített szemfényvesztés

A Tudásról, külsősként

Lenne mit tanulni

A Mi Hazánk Mozgalom kormányváltásra készül

A balkáni tavasz jelentheti Orbán vesztét?

Az embertelen törvények miatt /Luca ajtaja 1

Nincs több lóvé!

Óh, életek élete

A nap kommentje:

Van már orbánjugend, úgy hivják, hogy fidelitász, meg iksz/ ifjúsági kereszténydemokraták/ meg most ez is. (agador)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.