Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Merre tartunk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, már nem csak a Fidesznek és a KDNP-nek van ifjúsági tagozata, de a nemrégiben alakult, igencsak megkérdőjelezhető eszméket valló Mi Hazánk mozgalomnak is. Egy csoport fiatal szombaton úgy gondolta, hogy ők bizony véleményt formálnak. Persze nem valós vitával, ott ugyanis érveket kellett volna felhozni véleményük alátámasztására. A Vadhajtások nevezetű, egy csoport óvodás szellemi szintjét alulról súroló társasághoz hasonlóan a Mi Hazánk Ifjai nevezetű csoportosulás megjelent a szegedi Zöld Teraszban tartott „Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert” című rendezvényen, hogy ott magukat érdeklődőknek álcázva a filmvetítés megkezdését követően felálljanak székeikről és egy sor propagandaszólam bekiabálása közben leállítsák a vetítést. Hogy ennek mi volt az oka? A vetített film egy leszbikus roma lány életét mutatta be, ez pedig bőven elég volt a fiataloknak ahhoz, hogy gyerekes módon viselkedve megzavarják a rendezvényt.

Mi Hazánk Ifjai, a karhajlítás nevében utánam!

Most lehet persze azt mondani, hogy nincs értelme minden szélsőjobboldali pártot lenácizni, hiszen akkor összemossuk a szélsőséges, de nem náci gondolatokat vallókat a valóban náci eszméket vallókkal. Nos, ebben az esetben nehéz lenne összemosásról beszélni, ugyanis mindenki pontosan tisztában van azzal, mit is jelentett ez a náci időket megidéző kijelentés. Ezt persze nyíltan nem vállalja a mozgalom, inkább a Fideszhez hasonlóan keresztény-konzervatív gondolkodásmódról beszélnek, miközben elég egyértelmű az irányvonal:

A Mi Hazánk Ifjai politikailag egy realista jobboldali, kulturálisan keresztény-konzervatív, társadalmilag szolidáris, módszereiben radikális mozgalom, amely a Mi Hazánk Mozgalom dinamikus ifjúsági szervezete. Ifjúsági közösségünk elvei a Mi Hazánk Mozgalom Alapító Nyilatkozatának pillérein nyugszik.

Nos ezek a bátor ifjak úgy szaladtak el a hír hallatán, miszerint a rendőrség hamarosan megérkezik, hogy később már a nyomukat sem találták a helyszínen. A G. Fodor által “viccesen” emlegetett Orbánjugend talán már meg is alakult, amennyiben szerintem abban nehéz lenne kételkedni, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonlóan, ennek a pár tucat fiatalnak ne lenne valamilyen szinten köze a kormánypártokhoz. Hogy a valóságban vajon mi haszna van egy ilyen csoportosulásnak, azt nehéz lenne megfejteni. Megmozdulásaik ugyanis inkább a szánalmasan nevetséges irányba mozdulnak el, sem mint hogy ezzel a valóságban is megfélemlítsenek bárkit is.

Azt sajnos nem lehet kijelenteni, hogy ne lennének az országban olyanok, akiket az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokkal ne tudnának maguk mögé állítani. Ez azonban akkor válik komollyá, ha az internetes kommentekben a melegeket kiirtani akaró, egyébként facebookos képeik alapján derék családapák és családanyák már nem csak online, de a való életben is kifejtik véleményüket, méghozzá olyanokkal szemben, akik éveken, évtizedeken keresztül tartották magukban valós érzéseiket, félve attól, hogy megbélyegzi őket a társadalom.

A homoszexualitás betegség,rákfenéje a társadalomnak!Magyarországon nincs helye! Nem gyengítheti a társadalmunkat ilyen erkölcstelen,korcs fertő!!!!!

Ez csak egy, a videó alatt található több száz komment közül, azonban tökéletesen mutatja a társadalom egyes rétegeinek szellemi és lelki állapotát. Azt már csak megemlítem, hogy a komment írója Facebook-profilja szerint a rendőrségnél dolgozik. A legnagyobb probléma azonban az, ha az ilyen és hasonló beteg gondolkodásmóddal rendelkezőknek még lehetőséget is adnak arra, hogy szavakban vagy tettekben fejtsék ki véleményüket. Ez az ifjúsági szervezet – a Mi Hazánk is persze – pedig pontosan ezt teszi: felületet biztosít azoknak, akik legszívesebben eltörölnék még a föld színéről is azokat, akik saját nemükhöz vonzódnak. Lehet, hogy jelen pillanatban még kicsik és jelentéktelenek a hazai, náci eszméket valló pártok és szervezetek, azonban ha őket nem szankcionálják törvényileg még időben, akkor a kormány gyűlöletpolitikáját meglovagolva ennél a szánalmas vetítésmegszakításos bohózatnál sokkal komolyabb eseményekre is felkészülhetünk. Pontosan tudjuk, hogy az eszetlen nacionalizmusnak mi az eredménye. Ne akarjuk, hogy a történelem megismételje önmagát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.