Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánék ott takarítanak, ahol a papok táncolnak, alatta minden más rohad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Holnap egy kis kultúra jólesne.

Bumm! Ismét felrobbant egy hazugság bomba. Úgy jönnek elő, mint a kisbabáknak kellene. Büszke lehet magára a bombahordó, négy gyerekes államtitkár anyuka, a Novák Katalin. Kamu anyu. Megmondom miért. Az idén januárban 5,5 százalékkal kevesebb gyerek született, mint az előző év azonos hónapjában. A halálozások száma ennél is drasztikusabban, 19 százalékkal megnövekedett a 2018. januárihoz képest. Ennek következtében a 2019 első hónapjában keletkezett 6426 fős természetes fogyás 68 százalékkal meghaladta az előző év januárit – közölte a KSH. A családok évéről.

A házasságkötések száma is csökkent, 1436 pár házasodott össze, ami 5 százalékkal alacsonyabb szám, mint a tavaly januári. 2018 – a családok és a kormány szemfényvesztésének éve. És ha még azt is hozzáteszem, hogy a Fidesz-KDNP rezsim (hol vagy most, ájtatos kis Semjénke?) nyolc éve alatt több mint 50 ezerrel kevesebb gyerek született, mint az előtte lévő nyolc évben, akkor totálisan látható az a lózung politika, amit Orbánék művelnek. Milliószor leírtuk már, hogy ezek ott takarítanak, ahol a papok táncolnak, alatta minden más rohad. Maguknak ropják és lopják a közöst. Látvánnyal, orbáni-nováki cirkuszi mutatvánnyal nem lehet családokat sem megmenteni a szegénységtől, sem biztos jövőt kínálni nekik. Ahhoz nem ez a párt, nem ez a kormány, nem Orbán Viktor és nem is Novák Katalin kell.

Na bumm! Nem érdekes. A magyar emberekkel lesz, ami lesz a sok pénzzel, autóval kecsegtető álságos, kiszámíthatatlan világban. A fontos a Nováki Fidesz-ima:

„A nagyszüleimtől még azt az örökséget hoztam, hogy egy párt tagjának lenni nem jó dolog. Ők már keveset éltek meg abból, hogy Magyarországon ismét demokratikus erők alakítják a politikát, és annak a természete, célja, műfaja is teljesen megváltozott. Biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy ők is megértenék azt, hogy miért léptem be a Fideszbe, és támogatnának ezen az úton. Nagyon izgalmasnak és motiválónak tartom, hogy van egy olyan politikai közösség ebben az országban, amely bár egy széles néppárt, mégis rossz és jó időkben egyaránt egységes marad, sőt erősödni is képes. Nem forog a szél fújása szerint. Nagyon érdekelt, mi a titka egy ilyen erő egyben tartásának, és megtisztelő, hogy aktív részesévé válhatok ennek a munkának.”

A hazudozás nem csak jellem-, hanem rendszerhiba is. Ahonnan a szél fúj, ott vannak a bűnösök. Várjuk már nagyon a szélcsendet.

Idő van. Az Európai Parlament a tavaszi és őszi, egy órás óraátállítás 2021-től kezdődő eltörlése mellett döntött. Az uniós tagállamok, amelyek a nyári időszámítás szerint szeretnék mérni az időt, legutoljára 2021. március utolsó vasárnapján válthatnak nyári időszámításra, áll a parlamenti állásfoglalásban.  A téli időszámítást választó országok utolsó váltása a téli időszámításra 2021. október utolsó vasárnapján történhet meg. A Parlament 410 szavazattal, 192 ellenszavazat és 51 tartózkodás mellett döntött így. A képviselők egyeztetésre kérik a tagállamokat és az Európai Bizottságot annak érdekében, hogy az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek.

Na ezzel lesznek még nálunk gondok. Orbán vaskarikákat hány minden uniós döntés után. A Publicus Intézet még tavaly novemberben készült közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság háromnegyede szerint jobb lenne, ha nem állítanánk át évente kétszer az órát, hanem egy időszámítás lenne Magyarországon és Európában, és kétharmaduk szerint a nyári időszámítást meg kellene tartani. Újabb lecke Orbánéknak: 1. Maradjon, úgy ahogy eddig. 2. Felfüggeszteni, aztán majd meglátjuk. 3. Kizárni az európai időszámítást, mert a magyar embereknek ne diktáljon az óra sem.

Tudják, milyen napra ébrednek holnap? A színházi világnapra. Na most jól felborzoltam önöket. A Nemzetközi Színházi Intézet 1975. évi kongresszusa úgy határozott, hogy 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntsék e napot. Ha tehetik, nézzenek meg egy jó kis előadást. Kikapcsolódásként, hiszen a politika karja egész évben csapkod bennünket, kellene egy kis kultúra, élmény is, egy kis figyelem a világot jelentő deszkákra. Ez sem olyan nagyon egyszerű, mert hiába nőtt Magyarországon a színházba járók száma a rendszerváltás óta, szakemberek szerint a statisztikákban a törzsnézők is benne vannak, akik ugyanazok. Azt nem írják, hányan nem jutnak el színházba, mondjuk azért sem, mert a falujuk határát sem lépték át.

Megosztottak vagyunk ebben is: amíg a kenyérre valóra kell a figyelem, nem marad erő, akarat és pénz a színházra sem. Egyetlen vigasz lehet, hogy ha olyan korban élünk is, amiben a jelenünkért kell küzdenünk, a színház az örök, mindig lesz, ahogyan volt is. …és vár mindenkit. A színház a menedék háza, ahol kimondanak nagy igazságokat, ahol lehet sírni, lehet nevetni – lehet napokra, évekre élményeket emlékeket elraktározni. A színház szép és szépít.

Ezúttal ne gondoljanak arra, hogyan mászik bele ez a hatalom a kultúrába, hogyan választ ki magának jó és nem életképes műhelyeket, hogyan díjaz hozzájuk közel álló színészeket. Kicsit felejtsük el ezt most, legalább egy napra. Reméljük, jön a többi is majd, mert mi tudjuk, hogy az igazi méltóságok sohasem tudnak olyan előkelőek lenni, mint a színpadiak. Taps.

Az önök véleménye.

Nem lesz következő generáció, aki cselekedjen. Jól írod “lebutítják”, valamint megszokják majd azt az értékrendet, amibe beleszocializálódnak. Szerintem, itt vagy mi érünk el változást, vagy nem lesz visszafordítható a folyamat. (Rita)

Nehéz ügy, mert nem várható el egy baloldali érzelmű embertől, hogy évtizedek óta vallott értékrendjét sutba dobva beálljon „máról holnapra” pl. egy jobbikos mögé és ez visszafelé is igaz… Pont ezért gondolom, hogy választás útján ez a kormány nem leváltható. (József)

Ez ilyen tipikus fideszféle félremagyarázás, pl. mint mikor azzal jönnek, hogy nem szavazta meg a kötsög ellenzék a NŐK40-et. De hogy miért, azt nem teszik hozzá. Azért, mert azt akarták, hogy általános legyen, vagyis férfiakra is vonatkozzon. Nem azért, mert a nőknek nem akarták. De fideszék elsöpörték az ellenzéki módosítót, mint mindig. Ilyen részletekre nem szoktak kitérni a propagandaközlemények. (zsoltix)

Sajnos azt a társadalmi réteget akiket érint, leköti a mindennapi túlélés , akik meg ezeket az embertelen jogszabályokat hozzák nem fűződik érdekük , hogy humánus megoldásokat keressenek! Számukra ez csoport “teher”, nem hoz “hasznot”… elszomorító ..:( (Krisztina)

Igen, a sikítófrász. Én meg attól kapom, hogy most, amikor össze lehetne/kellene szervezni az embereket összefogni az ellenzéki pártoknak, a szakszervezeteknek, Mo-nak, még mindig tátjuk a pofánkat. Most éppen azon, hogy pócs képviselő nyolc (!!!) évvel ezelőtt mit művelt egy falubéli cigányemberrel. És ez folyik a vízcsapból. A Klub rádió egész reggel ezzel foglalkozott. Meg a Szabó Tímea is. De még (és ettől dobtam egy hátast) Magyar György is az ATV-ben!! Szóval most ez az aktuális rágógumi. Meg a puzsér leendő főpolgármestersége. Ennyit erről az országról, erről a népről. Meg a független médiáról. Meg az ellenzékről. (Márti)

A multiknak ugyan matt mindegy, azok itt voltak már jóval az eu csatlakozás előtt is. Orbán semmit sem nyerne a kilépéssel. Már most is azt tesz, amit akar, az unió semmiben sem korlátozza tizedik éve. Kis mosolyszünet éppenséggel van, de valós szankciók nincsenek. (Hajszás)

Először is, szeretném megköszönni Judith Sargentininek mindazt a rengeteg munkát, amelynek következtében dicső kormányunk az egyik fő ellenségéneke tekinti Őt. A kérdésem egyszerű: hogyan lehetne az EU keretein belül szankcionálni egy nyilvánvaló diktátort, az országa népének büntetése nélkül? (Anna)

Két kérdésem van: 1. Küld-e az EU ellenőröket (nem megfigyelőket) az EP-választásokra? 2. Mit gondol az EU a nem EU-tag kettős állampolgárok szavazati jogáról, illetve hogyan lehet kiszűrni a kettős szavazást az EU tagállamok állampolgárai esetében? (Madárlátta)

még egy kérdés:az EBESZ eddig is képviseltette magát a választásokon egy bizottsággal,az „eredményekre”az volt a reakció,hogy a választás törvényes volt de nem tisztességes!Tudjuk,hogy a tisztesség nem jogi kategória,akkor most is hasonó „ellenőrzés”várható??? (Joe)

Abban reménykedem, hogy Rogánék leülnek vele és a szemébe mondják: Viktor, ne őrülj meg teljesen, ha kilépünk elapad a pénz, elmennek a gyárak, el fogunk tűnni a süllyesztőben. Erre talán hallgatna. Bár már nagyon el vagyok bizonytalanodva, minden megtörténhet, rációt nincs értelme keresni. (Attila)

Ha ezt álmodod Spanyol országban, akkor képzeld el, hogy mi miket álmodhatunk itthon magyarhonban. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Ezek szívatnak évtizedeken át százakat, ezreket, és az úristennek nem lehet elkergetni őket

Hogy hányan haltak bele közvetlenül a kormány irántuk való jóságába és hányan menekültek öngyilkosságba a kilátástalan helyzetük miatt, azt talán majd az utókor kideríti

Tudósítások a zászlólengető közönségnek

Kérdezz Judith Sargentinitől

Lényeg a lényeg, mire Tibor kivonszolta a hokedlit az udvarra, már a fél falu ott sorakozott, hogy lássák a nagy eseményt

Rémálom

Hiába érintjük a szívünkhöz

A nap kommentje:

Tudjuk hogy csalnak, szavazatot vesznek, lopnak, hazudnak. De akkor is. Ha nekik van 2 millió szavazójuk és ellenük meg 3-4 millió lenne, annyit nem tudnának elcsalni. De ez csak álom marad, mert nem képesek több millióan elmenni szavazni. Csak pofázni. Nem is értem (Horizont)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.