Március 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek szívatnak évtizedeken át százakat, ezreket, és az úristennek nem lehet elkergetni őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,670,429 forint, még hiányzik 1,329,571 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejhó, szép reggelt kívánok mindenkinek, mától egy ideig én jövök kívánni a soros boldog hétfőt! Mióta a jóreggelt poszt útján nem találkoztunk, sok szomorú dolog történt, aminek a szavakba öntését megtették már a kollégáim helyettem. Köszönöm. E tekintetben bennem néma a csönd.

Más tekintetben, mióta a jóreggelt poszt útján nem találkoztunk, az összes babérkoszorús szellemi rövidnadrág és nemzeti elvetemülés a helyén van, köszöni szépen, napozik a félkreténség vadvirágos mezején. Aki esetleg nem látta a Kossa Lajos 30 éve abai polgármesterről készült 6 perces oktatófilmet, annak feltétlenül van mit bepótolnia. Az Index a csávó nyomába eredt, aki szelleműző szeánszokkal küzd az ellenzéki gonosz démonok ellen a testületi üléseken, állítólag meg akarták fejteni a nagy titkot. Mármint annak a titkát, hogy miért van az, hogy sokan félnek tőle a városban (utálják, mint a szart, de mégsem vállalják a véleményüket arccal, névvel), és hogy bár csinos korrupciós ügyei vannak, állati neveket szokása az ellenzékre aggatni, mégis húsz éve ő az úr az ország egyik legeladósodottabb településén. Az a bárgyú fej, az az áthatolhatatlan sötétség. Abban benne van az egész ország, amint egyik választástól a másikig csorgatja a nyálát Lipót mezején. Fiúk, nincs is semmiféle titok! Már a múltkor is elmagyaráztam, amikor erre az ördögűzésre állítólag alkalmas tibeti hangtállal és gyertyával igen szoros kapcsolatot ápoló erkölcsi büdös zoknira szavakat pazaroltam, most is érvényes:

Ez az eredménye annak, hogy a harminc év alatt hatalomba kapaszkodott összes politikai párt nagy ívben szart arra, hogy a demokrácia kézikönyvét a nép kezébe adja. Annak örültek, minél nagyobb sötét van, és ahelyett, hogy küzdöttek volna ellene, az élére álltak a sötétségnek. Ez lett belőle.

Nincs itt semmiféle titok. A szégyenletes kiskorúságban tartott, a demokrácia nyelvét nem beszélő, a saját jogaival, lehetőségeivel élni nem tudó, a saját felelősségét felmérni alkalmatlan, önérdeket érvényesíteni képtelen, tájékozatlan tömegek igába hajtott fejjel adják meg magukat a sorsnak, és az ilyen Kossáknak. Akik zsarolnak, spicli hadoszlopokat foglalkoztatnak, könyékig matatnak a közpénzes kasszában és már csak a csörgősipka hiányzik a fejükről. És ezek szopatnak évtizedeken át százakat, ezreket, és az úristennek nem lehet elkergetni őket a francba. Nincs itt semmilyen titok, minden egyenes következmény.

Aztán itt van a másik szép példány, a fiatal és demokrata szellemi leépülés abszolút szimbóluma, a Kövér nevű alak, aki a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) és a Benelux államok (Belgium, Luemburg és Hollandia) parlamenti elnökeinek pőstyéni (ez Felvidén van) találkozója után osztotta az észt a sajtónak. Megállapította, hogy

az együttműködés hatékonyságának növelése útjában számos akadály van és a megoldás felé vezető út tekintetében is sok az eltérés és ez a mostani találkozón is tapasztalható volt a V4-ek és a Benelux államok között. Abban látják a lehetőséget, hogy a jövőben az EU intézményrendszere megpróbálhatna „szerényebben” viselkedni a tagállamokkal. Hagyja, hogy ők oldják meg azokat a problémákat, amelyeket saját hatáskörben meg tudnak oldani, és csak azokban próbáljon meg közös megoldásokat kidolgozni, amelyekben valóban összeurópai érdekekről lehet beszélni.

Lefordítom: az EU ne ugasson bele abba, hogy lopunk, mennyit lopunk, kit döngölünk földbe, kit zsarolunk, kit szívatunk. Majd mi szólunk, amikor már nem kell pénz, vagy izé… amikor küldjenek még pénzt és hagyják, hogy azt baszkodjunk plakátokra, akit mi akarunk. Mit nem lehet ezen érteni, kedves Benelux államok?

Aztán itt van a harmadik született zseni, aki múlt hét óta már pontosan úgy zsebre tudja vágni a kezét, mint a főnöke. A Gulyás nevű sztárjogász tegnap elfecsegte, hogy az nem is úgy volt, hanem így:

a Fidesz elnökségének a felhatalmazásával egyeztetett és kezdeményezte Orbán Viktor múlt szerdán Brüsszelben a párt tagságának a felfüggesztését az Európai Néppártból.

Hát persze, hogy becsszóra elhisszük. A Fidesz kilépéséről szóló papír nem azért volt ott végig Orbán enyves jobb kezében a néppárti közgyűlésen, mert egyedül eldöntötte, hogy az lesz, amit ő akar, hanem mert kapott rá felhatalmazást. Megengedték neki a többiek. Persze ez addig nem volt téma, ameddig a sajtó meg nem szellőztette, de ha már így alakult, akkor tessék, itt a válasz, lehet oszlásnak indulni. Én ezeket a Gulyás-féléket már lassan jobban sajnálom, mint a híveiket, akiket komplett hülyének néznek. Mekkora szar lesz egy viszonylag értelmes fideszesnek felébredni a Csipkerózsikásdiból, midőn üt az óra.

Vagy itt van a negyedik végrehajtó, a Varga Mihály nevű közepes képességű könyvelő. Miután a főnöke megint halaszthatatlan távolmaradását töltötte a parlament munkálataitól, és Semjén valószínűleg tömjénfüstbe burkolózva bontotta lefele a szekularizáció évszázados vívmányait, Varga miniszterelnök-helyettesként válaszolt a Jobbik kérdésére Pócs János és a kazánba zárt cigányember ügyében. Itt tartanak, hogy a pénzügyekkel és a nemzetgazdasággal foglalkozó beszélő fejet lökik oda, hogy visszamutogasson vállalhatatlan, útszéli sztorik ügyében. Mi lesz, amikor tényleg futni kell? (Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy a vicceskedő Pócs lemondatására szólító nyílt levél eléri a fényességes tudatrepedés ingerküszöbét, vagy úgy jár vele, mint Mérő László a Maccabi Játékokkal?)

Egyelőre viszont még nem kell futni, Viktor a király! Ezt egy parádés névtelen cikkben lapátolták össze az Origo szellemi segédmunkásai tegnap: Nyugat-európai lapok hozzászólói dicsérik Orbán Viktort, és kemény kritikát mondanak Junckerről és Weberről. Az apróért is le kell hajolni, odaseneki. Ha már az uniós politikusok egy jóval jelentősebb része lát át Orbán szitáján, mint korábban, bele kell kapaszkodni a kommentelőkbe, mert az ő körükben állítólag győzött a migránsverő erkölcsi lúdtalp.

A Die Welttől a Telegraphon át a Le Figaróig lesújtó olvasói vélemények a bevándorláspárti brüsszeli politikáról. Az Európai Néppárt szerdai találkozójával minden országban kiemelt helyen foglalkoztak a lapok, az internetes oldalak kommentszekciójában pedig az elsöprő többség Orbán Viktor mellé állt, és őt dicsérte Ausztriától Nagy-Britanniáig. Ezekből a kommentekből válogattunk

– így lelkendezik a mentális bomlástermék, és bár nem volt időm elmélyülni a drága nyugati hozzászólók véleményének tengerében, majd megteszem. Akkor viszont még kevésbé értem, hogy a dága doktor úr népszerű Facebook-oldalán miért síri a csönd ezzel az újabb hatalmas győzelemmel kapcsolatban.

Igen nagyon érdekes lenne tudni, hogy vajon a drága nyugati adófizető polgár vágja-e például, hogy a világ 2057. leggazdagabb embere, Orbán Viktor Mészáros Lőrinc (már a fasztudja melyiket kell áthúzni valójában) megint nem tudott félreállni egy 4 milliárdos közbeszerzés útjából. Nincs még egy ilyen antropológiai csoda, az már biztos. Ezúttal arról van szó, hogy uniós jogszabály írja elő, hogy a legális dohánytermékek útját a termelőtől a boltig világosan követhetővé kell tenni. Ezért 2019. május 20-án bevezetik a magyarországi nyomkövető rendszert, az úgynevezett Dohánytermék-azonosító Informatikai Rendszert, amelynek a kiépítésére és ötéves működtetésére kiírt pályázatot a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. nyert el konzorciumban a Sauviter Zrt.-vel. A magyar emberek hálája örök!

Közeledik a húsvét, a magyar emberek pedig minden jótéteménynek örülnek. Például  annak is, hogy drágul a tojás. A terméktanács úgy számol, húsvét előtt 10-20%-kal emelniük kell a termelői árakat. Azt mondják, a megugró kereslet miatt kénytelenek több tojót beállítani, pedig az ünnep után a tyúkok nagy része nem fial majd hasznot. Az RTL szerint most a 10 darabos tojásért átlagosan 407 forintot kérnek, ez azonban húsvétra akár 500 forintra is emelkedhet. Nem ügy, több is veszett Mohácsnál.

Lófaszt. Ha Schmidt Mária még sokáig kereng a nemzeti tudat átformálásának vályúja körül, hamarosan kiderül, hogy Mohácsnál is mi győztünk. Most még csak ott tart, hogy Horthy Viktor Miklós visszaaadta a nemzet önbecsülését. Erről a Szalonnázón fejtem ki bővebben a véleményemet, itt és most maradjunk annyiban, hogy csalódott vagyok, remélem, nem lesz baja az ideológusasszonynak. Úgy tudtam, hogy a nemzet önbecsülését I. Orbán Viktor adta vissza. Najó, mindegy, húzok is a vérbe, mielőtt kárt teszek a munkaeszközömben. Vagy magamban. Csókpuszi mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!