Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A spórolás jegyében a minisztériumi dolgozóknak milliókért tesznek taxit a fenekük alá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Taxival mentek haza?

Minisztérium.

– Halló, főnök, te vagy?

– Halló,‭ ‬én vagyok‭!

– Itt a Mocsárnyik beosztottad beszél.

– Mi olyan fontos,‭ ‬Mocsárnyik‭?

– Ki kéne ugranom a városba.

– Ugorj,‭ ‬Mocsárnyik pajtás‭!

– Hívhatok taxit‭?

– Persze,‭ ‬hívjál‭!

– Mennyi van rá,‭ ‬főnök‭?

– Nettó‭ ‬208‭ ‬millió‭ ‬756‭ ‬ezer,‭ ‬799‭ ‬forint.

– Jó kedved van,‭ ‬főnök,‭ ‬hülyéskedsz‭?

– Ennyi,‭ ‬ha mondom.

– Nekem‭?

– Legyél észnél,‭ ‬Mocsárnyik.‭ ‬Összesen ennyit nyertünk a minisztériumi dolgozók furikázásra.

– Én is‭?

– Te is kapsz belőle.

– Mehetek‭?

– Sürgős‭?

– Hát persze,‭ ‬meg kell néznem a papírboltban,‭ ‬hogy van-e az a szuper Parker golyóstoll.

– Magadnak veszed‭?

– Magamnak,‭ ‬de a minisztérium pénzén,‭ ‬azt mondta Rózsika,‭ ‬nyugodtan vegyem.

– Mennyiért‭?

– Ez az olcsóbb,‭ ‬huszonötezer forint.‭ ‬Elég sokáig kitart.

– Jól van,‭ ‬aztán majd kérd el a Rózsikától a taxikártyádat.

– Bravó,‭ ‬főnök,‭ ‬ügyesek vagytok.‭

– Mint mindig, drága Mocsárnyik, a magyar kormány mindent megtesz a magyar dolgozókért.

A hír: A City Taxi nyerte meg a minisztériumi dolgozók személyszállítására kiírt közbeszerzési tendert.‭ ‬A tárcák‭ ‬-‭ ‬kivéve a honvédelmit és a külügyit‭ ‬-‭ ‬munkafeltételeinek biztosítását végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság‭ (‬KEF‭) ‬nettó‭ ‬208‭ ‬756‭ ‬799‭ ‬forintért szerződött a feladatra a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel.‭ ‬A megállapodás‭ ‬24‭ ‬hónapra szól.‭ ‬A KEF honlapja szerint egyébként még élő szerződése van a főigazgatóságnak ugyanerre a szolgáltatásra a City Taxival, az nem derült ki, ‬hogy miért kellett egy korábban meghatározott teljesítési időszak közben új szerződést kötni ugyanarra a célra.

Kérem szépen, a rongyrázás töretlenül folytatódik. Azt nem tudni, hogy a honvédelmi és a külügyi tárca miért maradt ki, de várjunk türelmesen: hol és mennyi repcsit vesznek a dolgozóknak. Hajót is, jön a jó idő. Itt minden lehet. Csak megjegyezném, néhány hónappal ezelőtt 2600 minisztériumi dolgozót rúgtak ki – ágyec-bugyec, boldoguljatok máshol! A spórolás jegyében. A bürokrácia csökkentésére hivatkoztak – a maradóknak több bért adnak. Igaz, azt nem mondták, hogy sok millióért autót – táxi, táxi – tesznek a seggük alá. Ne tessenek csodálkozni, hogy megtartják a legjobb szakembereket, a tehetségeseket. Mi abban is a szuperek vagyunk…

…pontosan arrafelé haladunk. Rétvári Bence megint elemében volt az Új Nemzedék Központ szervezésében megvalósuló családi tehetségnapon. Azt mondta, hogy Európának egyre nagyobb szüksége lesz azokra a tehetséggondozókra, akik egyre jobban, egyre több tehetséget tudnak kibontakoztatni, mivel a nyugat-európai oktatást ma leginkább a társadalmi integráció elősegítése köti le. Mert Európába az európai kultúrától teljes mértékben elkülönülő gyerekek érkeznek, az iskola korábbi tanító, nevelő és tehetséggondozó szerepe megváltozott, és most a társadalmi integrálódás elősegítése köti le.

Ó, én nem tudom, ezeknek a fickóknak mossák az agyát, vagy alapjáraton egy kissé koszmókos már. Ők meg a tehetséggondozás, ők meg a tudás, a szakértelem. Nem bírja abbahagyni a hős kereszténydemokrata: „Az elmúlt időszakban a kormány intézkedései minden más mellett az oktatásban is igyekeztek a tehetséget ösztönözni. Hozzátette, hogy azok a munkavállalók és vállalkozók, akik tehetségesek és szorgalmasak, szintén számíthatnak a kormány ösztönzésére, mert vigyáznak arra, hogy ne sújtsák őket nagyobb adóterhek.”

Mondja ezt az ájtatos manócska, aki a Fidesz manócskákkal karöltve arról papol, hogy az bizony nem lehet, hogy mindenki másként akarja nevelni a gyerekeket, közösen kell őket faragni meg csiszolni. Nekik. Az a közösen. Az egész oktatási rendszer kicsiktől nagyokig a kirekesztésről, a pénzről, a sajátjaik turbóztatásáról szól. Az Audik, a milliárdokkal megkínált haverok, rokonok hálája; a luxus életük az egyetlen fontos. A saját-zsebre-mókázunk szintje alatti léttől iszonyodik ez a hatalom. Számukra, aki szegény, az lusta tróger, és előbb-utóbb eljuttatják a bűnös megbélyegzésig. Így vannak a dolgozókkal is. Túlóra, békafingnyi fizetés a melósnak. Dehogy számít szorgalom meg tehetség. Azokra ráfoghatják ezt az egész áldicsekvést, akiket pénzelnek, akik bármi áron képesek behódolni nekik. A tehetséges fiatalok fogják a tarisznyájukat, és elmennek olyan országba, ahol kitüntetett figyelmet kapnak, ahol kincsként fogadják őket és úgy is bánnak velük.

Ismerősöm kiváló környezetvédelmi szakember, mindenkit megeszik szőröstül-bőröstül a témában. Elismerték tudását a határon túl is. Mindezek ellenére folyton rezgett alatta a léc. Aztán tavaly úgy vágták ki a minisztériumból, mint piás Józsi a pálinkás üveget a tizedik emeletről. Nem nézték el tovább neki, hogy nem dörgölőzik a nagyságos hatalomhoz. Ennyi volt a bűne. Ezeknek a hígvelejűeknek ennyi már sok volt. Buta dísztökök. Hahó, taxi rendel!

Az önök véleménye.

Novák Katalinnal kapcsolatban a bölcs szó jelentését veszti, ez maga a szó megcsúfolása. Azért az érdekes, hogy valamilyen okkal, de még Rezsiszilárd testvére is távozott ebből a tejjel-mézzel folyó Kánaánból, csak látogatóba jönnek vissza. (agador)

1. Nyaloncék nyilván nem ismerik a régi viccet a zakózó bringásról, különben nem erőltetnék ezt a vonalat, miközben a mémgyár csúcsra jár, az internet népe meg hangosan röhög. 2. Harcoskeresztényéknél ilyenkor nincs nagyböjt? Csak kérdezem, mert rajtam, aki nem vallásos, naponta számon kérik, hogy miért nem tartjuk. Szilus (egyem meg a zúzáját, olyan kis szakadt) velem ellentétben mellverdeső keresztény védőbástya, szóval ez hogy viszonyul a toros fesztiválokhoz és húsos pirogokhoz? 3. Süt a nap, ordítanak a madarak, mentem a kertbe ásni. Stresszkezelésre kiváló. (Madárlátta)

Mondjuk egyszerubb lett volna ha ez a tohonya paraszt egyszeruen derelyenek nevezi. Mert barmekkora haverok is nevezzuk neven a gyereket. Ha porkoltet fozunk azt semm casserol nak nevezzuk.
Legyen barmekkora baratsagrol is szo (Jonathan)

Alig várom, hogy ezek az ifjú titánok, népünk reményei a határon túli szerencséseknek is előadjanak arról, hogy Soros fölbérelte a feminácibuzilibsiket, hogy verjék szét a Magyar Családokat a gendermigráncsokkal, ezért aki Igaz Magyar Keresztyén Ember, az soha többé nem húz kotont, hogy megvédje az identitását a Brüsszeli Birodalomtól. Vagy mit tudom én, mi a legújabb agymenés. (marbles)

A riportot végignézve elgondolkodtam azon, hogy ezek a fiatalok is pontosan annyi ésszel születtek, mint mindenki más. A gond ott kezdődik, hogy ezektől ov elvette. (Mihály)

Ez valami „határtalanul” katasztrofális! Nemcsak a megalakulás, hanem a riport maga. Ebben a korban már illene normálisan beszélni, folyamatosan fűzve a gondolatokat, értelmes mondatokká alakítani a mondandómat. Ez számomra inkább makogásnak tűnt. (Attila)

Van egy olyan érzésem, hogy ez a fidelitasos, ikszes, kiszes tini titánok hada lesz az a következő generáció, amelyet a népnek kell kistafírungozni közpénzből, EU-s pénzből (ha még bent leszünk). Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (Zoltán)

Nem elég hogy Magyarországot szétb…ták, most már az egész Kárpát medence kell nekik. Mit fognak szolni ehhez a kornyező országok kormányai? Belepofáznak a belugyeikbe, amit ezek szerint nekunk lehet, viszont orbán nem tűri. Kettős mérce? Majd ott is felhergelik a népet és akkor lesznek boldogok, mi meg majd harcolhatunk a királyért és nem fele, hanem 4 lányáért és 1 fiáért. (Transzporter)

A 190:3 meccs utáni kilépéshez kapcsolódik az a friss korhatáros dakota mondás, hogy ha magadnak dugod fel a lófüttyöt, akkor van alapod arra, hogy dicsekedj azzal, hogy téged senki sem tud s@ggbe kúrni. (masikszempont)

Az iskolaibol is folyton kicsaptak az agressziv, kotozkodo, verekedo viselkedese miatt. Latom magam elott a tanarait, akik a fejuket fogtak megvalasztasakor, es fogjak azota is. Ez egy osszeferhetetlen, kisstilu, kicsinyes, kihivasokkal kuszkodo leny. Borzalmas, hogy ilyen magasra jutott, es nekunk is, hogy ide jutottunk (Mormor)

“mindannyiunk lelkét emeli fel és mindannyiunkat jobb emberré tesz” – mondja Semjén. Nocsak. Ennek élő, két lábon járó cáfolata maga Semjén Zsolt. (glorianna)

Minden ember magánügye a vallás , ellenben az állam feladata lenne a kórházak , iskolák fejlesztése ami közügy ! Úgyhogy be lehetne már fejezni ezt az ájtatoskodast, és nem hála imákat rebegni.. a tizparancsolattol meg nem gyógyult meg senki.. (Krisztina)

Kicsit utánanéztem, az egyik legszegényebb magyarországi kistérségben van a falu. Iskola nincs már 11 éve, templom viszont kettő is van, egy református és egy görögkatolikus. Utóbbi felújítása alkalmából szónokolt szépeket Semjén. Minden okuk megvan hát az örömre az ott élőknek. (zsoltix)

Drága Luca, sajnálom, hogy nem érhetted meg ennek a rémálomnak a végét. Nagyon fogsz hiányozni mindannyiunknak. Ég veled! (pireza)

Nagyon sajnálom, hogy elment! Én rajta keresztül ismertem és szerettem meg a Szalonnát! Hiányozni fog! Részvétem, nyugodjon békében! (Gábor)

Megkonnyezem. Pedig Luca ezt szeretné a legkevésbé, tudom. Nagy űrt hagy maga után. (Krumplirózsa)

Így írtunk mi.

Orbán Viktor tizenhét hajszála kihullott reggel, de kétszer annyi nőtt helyette

Fiatalok, demokraták és keresztények

Nurszultan lett Asztana: Egy korszak vége vagy csak új fejezet?

Hazudsz, kisapám!

Isten nevében

Mi nem lehetünk havi 18 milliót kereső focisták, hogy visszafizessünk a szüleink hiteleit, mert mi magyarok vagyunk

Halotti beszéd

Búcsú

A nap kommentje:

Orbán semmilyen klubban nem tudna létezni, mert megszokta, és sajnos ráhagyták/ ráhagytuk, hogy nem tűri az ellenvéleményt és mindenkit maga alá gyűr! Az enyves kezéről nem is beszélve (Róza)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.