November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor tizenhét hajszála kihullott reggel, de kétszer annyi nőtt helyette

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Vasárnap van, a tavasz második napja. Egyben az utolsó is pillanatnyilag, mert holnapra már itt az ősz. De majdcsak befejezi a bohóckodást az idő és leszállhatunk a meteorológiai hullámvasútról.

A Brexit mai állása megegyezik a tegnapival. Ma nem terjesztettek elő és nem is szavaztak le semmit a parlamentben, ellenben közel egy millióan utcára vonultak és új népszavazás kiírását követelik. Miközben értem az emberek dühét – én is el lennék keseredve, ha olyasmi történne az országgal, amit én nem akarok, pedig jó ideje olyasmi történik -, volt egy érvényes és eredményes népszavazás. Akkor lett volna mód arra, hogy a szavazók véleményt nyilvánítsanak. A legsúlyosabban érintett korosztály, a fiatalok valami egy százalékkal képviseltették magukat. Mert majd mások megoldják. Valóban ez történt, mások eldöntötték helyettük. Utólag már iszonyúan nehéz változtatni a dolgokon. Nem gondolni és hinni kell (ez utóbbit egyébként is érdemes a templomban előadni), hanem rá kell szánni azt a néhány órát az életünkből és el kell menni szavazni. Ha nem tesszük, akkor később súlyos árat fizethetünk. A britek most ennek isszák a levét és távolról sem látszik a dolog vége.

Az Origo szintet lépett. Szerintem Orbán Viktor személyes naplójaként üzemelnek mostantól. Sorolom a címeket:

Orbán Viktor: Most kell cselekedni a migráció ügyében

Orbán Viktor videót posztolt a migrációs konferenciáról

Orbáb Viktor fogadta Nicolas Sarkozyt

A három testőr – sokatmondó fotót posztolt Orbán Viktor

Orbán Viktor brüsszeli harca egész Európát érdekelte

Tiszta szerencse, hogy szó sincs személyi kultuszról. Én már azon sem hökkennék meg, ha holnap ilyen hírek lennének: Orbán Viktor ma piros alsógatyát húzott reggel. Orbán Viktor tizenhét hajszála kihullott reggel, de kétszer annyi nőtt helyette. Orbán Viktor ebéd után hármat böfögött.

Közben Novák Katalin szaporodásügyi megbízott – és a Fidesz alelnöke. Tegye fel akezét, aki tudta ezt! – előlépett. Mostantól a migránsokhoz is ért, valamint ő a megmondhatója annak is, hogy mikor honnan kell kilépnie a Fidesznek. Jó lesz az. Novák Katalin a női Kósa Lajos.

Novák Katalin azt mondta a Fidesz néppárti kizárásáról – ami nem is kizárás volt, mert a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor maga akarta így, tehát már megint győzelem van – hogy szétköltöztek, de még nem váltak el.

 Ami a feltételeket illeti, nem érdemes ultimátumokról beszélni, nem vagyunk alá- és fölérendeltségi viszonyban egymással. Ezért is mondtuk ki, hogy akaratunkon kívül minket nem lehet felfüggeszteni vagy kizárni. Brüsszelben kölcsönösen adtunk egymásnak egy esélyt, hogy felmérjük, milyen perspektívát látunk a jövőre nézve. (Magyar Hírlap)

Novák Katalin éppen olyan tájékozott ebben a kérdésben is, amilyen minden más esetben – a gazdasági mutatóktól a demográfiai adatokig – lenni szokott. Az alá- és fölérendeltségi viszony ebben az esetben tökéletesen értelmezhetetlen. Ha én egy baráti társaságban vagy például egy sportkörben, valamilyen klubban vagyok tag, akkor sem beszélhetünk alá- és fölérendeltségi viszonyról. Ettől függetlenül ha rendszeresen részegen szoktam randalírozni az összejöveteleken, ha ellopom a többiek cuccát, ha szokásom kínos helyzetbe hozni a társaság többi tagját, akkor annak a baráti társaságnak, sportkörnek vagy klubnak joga is és lehetősége is van arra, hogy felfüggesszék a tagságomat vagy kirúgjanak. A kirúgás vagy felfüggesztés ténye mit sem változik attól, ha azt híresztelem: önként döntöttem így. Novák Katalin rosszul tudja. Orbán Viktor akarata nélkül is fel lehet függeszteni vagy ki lehet zárni a Fideszt a néppártból. Sajnálom, ha ezt tőlem kellett megtudnia. Ha ő ezzel a hiányos tudással mégis alkalmas a magyar bölcsek tanácsának vezetésére – a két másik tag Szájer József és Varga Judit államtitkár -, akkor sok jóra nem érdemes számítani.

A fenti, némileg sokkoló fotó Németh Szilárd Facebook oldaláról származik. A fölé biggyesztett üzenet sem érdektelen. Ide másolom:

 A lengyel-magyar barátság napja alkalmából ma egy tradicionális lengyel étellel, pierogival várom Chicagóból hazalátogató húgomat és gyermekeit.

A receptet a csütörtökön megjelenő Csepeli Hírmondóban olvashatják majd.

fotó: Szecsődi Balázs

Remélem, mindenki nagyon várja már a receptet. Én alig bírok magammal.

Miközben Novák Katalin és Szájer József a három bölcsekből kettő, Orbán Viktor egyik régebbi – azóta leselejtezett – bal keze, a nemrégen még teljhatalmú Lázár János évi rendes, jól megérdemelt büntetését tölti.

Nem arról van szó, hogy nem fontos a magyar vidék, a magyar élelmiszer. De bizony fontos. Azonban jó lenne felmérni a magyar beszállítók kapacitását, mert ugyan szép gondolat a magyar seggbe magyar lófaszt, de ha esetleg kiderül, hogy a magyar lecsót jegyre kell adni, mert az igény és a kínálat közel sincs egymáshoz, akkor talán át kellene gondolni előbb a multik kirugdalását. Főleg, mivel Lázár János egykori közvetlen, ma már nem annyira közvetlen gazdája nagy multirajongó. Nehogy még lejjebb találja magát a ranglétrán, mert a végén a következő videón már nem mint látogató, hanem mint hagymapucoló fog felbukkanni.

Elég lesz ennyi napindítónak. Aki akar,  lustálkodjon tovább, bár érdemes kihasználni a jó időt, mielőtt kifogyunk belőle. Ha esik, ha süt, mi hamarosan beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!