Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mi nem lehetünk havi 18 milliót kereső focisták, hogy visszafizessünk a szüleink hiteleit, mert mi magyarok vagyunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kilóg

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Úgy volt még a hét elején is, hogy jajnekem! De az én jajom smafu ahhoz képest, aminő visítás lesz itt. Mint a Gyilkos miskárolásakor. Ez máris egy örömhír kendnek, hogy tartós távolléte miatt ebből is kimaradhat, ha nem jön. (Persze hogy a visításra gondolok. Kend fiú és más neve van a bicskás beavatkozásnak fiúk esetében. A Göndörke módosult át, mert megette a malacait és én nyitottam csuktam az akol ajtót, amikor a doktor Feri bácsi segített neki kevesebb kosztból mielőbb hízóvá tökéletesedni, ha már anyának tökéletlen volt a kormányplakátok, meg a beígért szaporodási pótlék ellenére.)

Énnekem azért volt a jaj, – csak úgy, nekiszaladás nélkül- mert sorozatosan kilógtam minden sorból, ami csak létezhet egy mai iskolában. Hol itt, hol ott kellett órákat ácsorogni, hallgatni a többszörösen összetett mondatokat, amiknek semmi értelme nem volt. Na, ezekért a ’48-as kilógásokért járt egy összevont, lájtosabb fejmosás az of.től. De a sajátos nevelési igényemből eredően óvatlanul megint beszóltam. Mint tudjuk az idén már nem először mehetett az anyu raportra az igazgatóságra (nagy előny egyébként ez az e-napló, mert nekem már a harmadik kötet is betelne lassan, ha papír ellenőrző maradt volna).

Kend biztos megérti, hogy muszáj volt felvilágosítanom az osztályfőnöknőt. Romániából importálták magyarnak és azt gondoltam segítek neki a beilleszkedésben. Ne lógjon ki a régi szeretni való tanerők közül a mufurcságával, amit én valahol meg is értek. Kend nem tudja, de a mi falunkba, ha betelepszik valaki, akkor úgy mondják mifelénk, hogy „ő még itt senki, ha marad, akkor majd a gyereke lesz jöttment”, és ebből – gondolom – tud következtetni milyen happy lehet itt neki az élet, hiába risztel rogyásig az unióból potyogó, fideszileg keresztény hitre térített,  közpénzjelleget veszített zsozsóból és az eklézsia betyárkasszájává korcsosult perselypénzből.

Ráadásul az elődje, a nyugdíjba kergetett Klári néni – aki anyuékat is tanította- az nagyon szeretni való volt. Elhozta a nagyinak egyszer a Gizi néni által írott tanári szakkönyveket, aki még a Klári néninél is többet tanított ilyen gyerekeket, mint én. És a Gizi néni a Klári néninek cseten küldött egy  idézetet egy Margaret Mead nevű nénitől, hogy „ A gyerekeknek azt kell megtanítani, hogy gondolkodjanak, nem azt, hogy mit gondoljanak.”  

És én hallottam, amikor a nagyinak ezt mondta a Klári néni és én rögtön tudtam, hogy nálunk nem így van, és én kötelességtudó vagyok, meg segítőkész, ahogy a tata mondja; szolidáris. És ismét jól rá is fázott az anyu erre. Mert nekem nem gáz, ez a sok hiszti. Mi több, kicsit megértem, kicsit sajnálom is úgy az udvari szolgálatra bevásárolt magyarokat, mint a tanárokat, mert sokat szívatják, és alantas dolgokra kényszerítik őket. Nem is csoda, hogy megpattannak. Csak mi nem tudunk megszökni, mert mi vagyunk abba a bizonyos hatodik koporsóba zárt jövő, és ezért jajong most itt az értelmesebb felnőttség, hogy milesssszvelünk?

Nem velük, felnőttekkel. Hanem a már meglévő, meg a most zálogba csináltatott gyerekhaddal. Mert a nagyiék szerint a devizahiteles szívatásnál is nagyobb aljasság az Isten áldása gyerekből bankzálogot csináltatni a közös életre vállalkozóknak. Mert mi nem lehetünk havi 18 milliót kereső focisták, hogy visszafizessünk a szüleink hiteleit, mert mi magyarok vagyunk, ráadásul halmazati büntetésből belföldiek és ezért nekünk nem adnak, hanem tőlünk elvesznek az urak.

De a határon túlon is óvatosabb lesz majd az uniós pénzekkel a felTőkésítés, mert az osztrák példa alapján divatba hozzák a kormányok, hogy hazaküldik a gazdihoz az Isten szolgáinak álcázott külföldről fizetett ügynököket.

Az viszont igaz, hogy itt egymást érik a csodák. Egy néni 101 ezer forintos rokkantnyugdíjából 29 ezer forintos rokkantjáradék lett, egy halk miniszteri utasításra 5 év alatt 178 ezerrel csökkent a rokkantak száma és ez még jobban is sikerülhetett volna, de néhány bácsinak a többszörös felülvizsgálat ellenére sem nőttek ki a lábai. Valószínű ezért él egyedül a 65 év feletti magyar nők 46%-a. A bácsik láb nélkül nem tudnak udvarolni menni, és páratlanul a sok idősebb férfi a végletekig lemerevedik. Ez nem teljesen világos összefüggés nekem, de ez van a jelentésben. Vagy ilyesmi. Ezeket nem én olvastam, csak hallottam, de ha olvastam volna, akkor se biztos, hogy igaz volna. A tata más okot lát. Szerinte a nőket évszázadokon át arra nevelték, hogy elviseljék a kiszolgáltatottságot. A férfiakat meg nem, és ezért tehetetlenségükben sitty-sutty rögtön belehalnak a kiszolgáltatottságba.

De tényleg! El se hinné kend, de ha a tata mondja, akkor ne kételkedjen, hogy ha Kádár idején bemondta a rádió délben a Magyarországi nagyobb folyók vízállását a különböző mérési helyeken, akkor az úgy volt, igaz volt. Ezt most már nem merik megcsinálni, mert az egyszerű ember is ellenőrizni tudná. Ezért úgy ír, beszél a média, hogy ne értse a nép és akkor ellenőrizni se tudja igaz-e vagy se.

Ebből aztán kikerekedett az a népszokás, hogy az alattvalókra zúdított minden betű és hang mögött nem is a kilógó lólábat, hanem egyenesen a nyomorba taposó királyi ménest látják. Nem is merek én se nagyon az ilyen hírhozó szerkezetek közelébe menni, az a néhány bolti reklám fecni meg begyújtani elégséges, olvasni meg minek, mert nálunk semmilyen bolt nincs, a városban meg hiába van, ha nem futja a shoppingolásra.     

És most akkor jön az elsősorban elvi és csak másodsorban nyelvhelyességi kérdés, amiben a kend állásfoglalása kikerülhetetlen, hogy haladni tudjunk. A felfüggesztett az lelóg vagy kilóg?

Bütyökfalva, 2019. március 24.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.