December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Isten nevében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semjén Zsolt szerint az állam és az egyház kéz a kézben kell hogy járjon, az ugyanis minden magyar ember érdeke. Ő maga elképzelni sem tud jobb befektetést, mint azt, hogy egyházaknak adják az adófizetők pénzét, hiszen az általuk fenntartott iskoláknál és szociális intézményeknél jobb aligha létezik. Csak mint hülye szavazó kérdezem, mi lenne, ha mondjuk „sima” iskoláknak, gimnáziumoknak és egyetemeknek adnának több pénzt, hogy javítsák az oktatás színvonalát? Tudják, olyan intézményeknek, amelyek egyházaktól függetlenek. Mint ahogy a szociális ellátás helyzetét is lehetne javítani államilag, mondjuk úgy, hogy megemelnék az ápolási díjat, vagy esetleg a rokkantnyugdíjakat.

Az oktatás és szociális ellátás nem az egyházak, hanem az állam feladata, erre fizetjük ugyanis az európai szinten is borzasztóan magas adókat. Az egyházak fenntartása pedig nem az állam feladata, aki szeretné támogassa adója 1%-ával, vagy egyéni felajánlásával. Semjén Zsolt és vele a teljes kormányzat gátlástalanul megfeledkezik azokról az emberekről, akik nem mélyen vallásosak, ezért igényt sem tartanak arra, hogy Semjén szavaival élve „felemeljék a lelküket”. Vajon mikor jutunk el oda, hogy kötelező lesz templomba járni, a nemzeti összetartozás jegyében?

Tisztaberek, 2019. március 24., vasárnap (MTI) – Nem tudok elképzelni jobb “befektetést” a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció – jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.

A miniszterelnök-helyettes a felújított tisztabereki görögkatolikus templom felszentelése alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, az egyházi fenntartásban lévő iskolák és szociális intézmények minőségi feladatot látnak el, egy olyan pluszt adnak az oktatáshoz, a szociális ellátáshoz, illetve a kultúrához, amit más nem tud adni.

Az egyház a szoros értelemben vett hitéleti feladatának ellátása során “mindannyiunk lelkét emeli fel és mindannyiunkat jobb emberré tesz”, az állam célja pedig az, hogy az emberek olyan minőségi életet tudjanak élni, ami az országnak is a javára válik – fogalmazott Semjén Zsolt, megerősítve, ezért az állam és az egyház együttműködése a járható út.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!