Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két nap lekváros boldogság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Előtte nasiként egy kis lekvárt egyenek.

‭„‬Magyarország a mai napig is akkor és attól megy előre,‭ ‬ha sokan végzik el lelkiismeretesen a saját munkájukat.‭” ‬Ezt mondta Gulyás Gergely‭ ‬Miniszterelnökséget vezető miniszter a Várkert Bazárban,‭ ‬ahol március‭ ‬15-e alkalmából állami elismeréseket adott át.‭ ‬Ilyen szépeket is tud hablatyolni a mufurc képű fidesznyik.‭ ‬Magában az,‭ ‬hogy a kiváló munkát elismeri a kormány még nem lenne baj,‭ ‬igaz azért jól megválogatják,‭ ‬hogy kivel pacsiznak mosolyogva.‭ ‬A baj inkább az,‭ ‬hogy még ilyenkor is jut erejük saját nagyságuk hangsúlyozására,‭ ‬arról már nem is beszélve,‭ ‬hogy egy ünnepi tósztot illene hazugság nélkül letudni.‭ ‬Ők erre sosem voltak képesek,‭ ‬se ünnepen,‭ ‬se hétköznapon.‭ ‬Mondta azt is bágyadt szemekkel:‭

„‬Ma Magyarország felívelőben van,‭ ‬a gazdaság növekedése kiemelkedően jó,‭ ‬a mindennapok,‭ ‬bár még mindig nehezek,‭ ‬egyre könnyebbek lesznek.‭”

Hogy mennyire nehezek,‭ ‬azt jól példázza az a pénzszórás,‭ ‬amit nyolc éve csak fokoznak,‭ ‬mindig kipattan valamelyikük agyából egy-két eszement ötlet,‭ ‬amitől a jól menő országban örömtáncot járnak a magyar emberek.‭ ‬Mi mást is csinálnának,‭ ‬ha ez a külügyi futkosó,‭ ‬másutt külügyminiszter úrnak hívják,‭ ‬megint bedobott egy bombasztikus hírt.‭ ‬Nem egyedül és nem magától lett egyszerre nagyon okos,‭ ‬besegített neki a kormány is,‭ ‬tudják,‭ ‬az parancsol,‭ ‬akinél a kassza kulcsa.‭ ‬Ő utánozó játékos.‭ ‬Szóval,‭ ‬jelentkezzen be Magyarország a Nemzetközi Űrhajós Szövetség‭ ‬2020-ban esedékes‭ ‬33.‭ ‬Kongresszusának‭ (‬ASE Kongresszus‭) ‬megrendezésére.‭ ‬És ha mi mint űrhajózási nagyhatalom mégis csak elnyernénk a rendezési jogot ad a kormány‭ ‬1‭ ‬millió eurót,‭ ‬azaz‭ ‬323‭ ‬millió forintot azért,‭ ‬mert nekünk kurva fontos:‭ ‬„a kongresszus megszervezése segít ráirányítani a nemzetközi figyelmet a magyar űrszektorra és high-tech iparra,‭ ‬és hozzájárul a modern és innovatív Magyarország-kép erősítéséhez‭”‬.‭ ‬Meg aztán a nagy nemzetközi sajtóérdeklődés hozzájárul a pozitív Magyarország-kép építéséhez.‭ ‬Az már hozzájárult eddig is,‭ ‬tettek róla.‭ ‬Nem nagyon hallani‭ – ‬szóljanak,‭ ‬ha tévedek‭ – ‬erről a kormányról hízelgő,‭ ‬elismerő szavakat,‭ ‬és ne tessék összekeverni ezt a bagázst a magyar emberekkel.

Jusson mára valódi életkép is,‭ ‬ajánlanám figyelmébe az ömlengő Gulyásnak és Szijjártónak meg az összes pénzünket herdálónak azt, hogy kinek mennyire dübörög a gazdaság,‭ ‬kinek mennyi közpénz jut arra,‭ ‬hogy a nemzetközi kavalkádban végre csettintsenek ránk.

Elmesélem,‭ ‬tulajdonképpen mindennapos történet,‭ ‬de ilyent még azért nem láttam,‭ ‬hogy szegény ember segíti ki a szegényt embert.‭ ‬Mert itt az alsó szinten valahogyan mindig működik a szolidaritás azok között az emberek között,‭ ‬akik a napokban sem isznak pezsgőt Áder kitüntetési ceremóniáján.‭ ‬Meg aztán szarnak ők az űrszektorra,‭ ‬inkább élnének jól a földi szektorban.‭ ‬Úgy hívják,‭ ‬hogy Magyarország.‭

Azt történt,‭ ‬hogy a bevásárló központban a fiatalasszony,‭ ‬lehetett harminc-harmincöt éves,‭ ‬fizetett volna,‭ ‬de a szalagon az utolsónak maradt lekvárra már nem futotta.‭ ‬Könnyes szemmel‭ ‬mondta a pénztárosnak,‭ ‬számoljon még egyszer,‭ ‬itt hagyja a lekvárt,‭ ‬nem tudja kifizetni.‭ ‬Pedig hetek óta ez a nagy vágya a három gyerekének,‭ ‬friss kenyérrel abból majszolni.‭ ‬No CSOK,‭ ‬no hitel,‭ ‬no autó,‭ ‬csak egy kis lekvár.‭ ‬Mindegy milyen,‭ ‬ő epret tett a kosarába.‭ ‬De még kellett volna százötven forint.‭ ‬Volt lekvár,‭ ‬és máris nincs.‭ ‬De.‭ ‬Egy idős úr felajánlott nyolcvan forintot,‭ ‬neki annyi maradt.‭ ‬A gyerekeknek.‭ ‬A maradék hetvenet pótoltam én.‭ ‬Így lett a friss kenyér,‭ ‬a liter tej és a májkrém mellé epres finomság.‭ ‬Két nap boldogság a családnak.‭ ‬Mert minekünk családbarát kormányunk van.

És akkor. Novák Katalin államtitkár tisztázta,‭ ‬a Közlönyben is megjelent a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló kormányrendelet.‭ ‬Tudják, akiknek van három gyereke kapnak autóra maximum‭ ‬2,5‭ ‬millió forintot. Csak úgy. Nem fogják kitalálni,‭ ‬hogy milyen bomba ötlettel állt elő már megint a sokszínű kormányunk. Ha vesz autót a legalább három gyermeket nevelő család,‭ ‬akkor kötelező lesz az autókereskedőnek az adásvételi szerződés vagy a pénzügyi lízingszerződés megkötésekor a megszerzett hétszemélyes személygépkocsit a‭ „‬Családbarát Magyarország‭” ‬logóval ellátnia,‭ ‬és ennek a költsége is őt terheli.‭ ‬Ennek három évig látszania kell az autón.‭ Kormányreklám verda. Fúj!

‬Az autóprogram a Nagycsaládosok Országos Egyesületének javaslatára valósul meg.‭ ‬Az Egyesület elnöke,‭ ‬Kardosné Gyurkó Katalin szerint a hétszemélyes gépkocsi a nagycsaládosoknak nem luxuseszköz,‭ ‬vidéken nehéz boldogulni enélkül,‭ ‬és problémás három gyerekülést egy ötszemélyes autóba elhelyezni.‭ ‬Az elnök szerint az egyesület‭ ‬12‭ ‬500‭ ‬tagcsaládjának‭ ‬93‭ ‬százaléka rendelkezik autóval,‭ ‬70‭ ‬százalékuknak pedig‭ ‬10‭ ‬évnél idősebb gépkocsija van,‭ ‬ezek helyett vásárolhatnak most a támogatással környezetkímélőbb és nagyobb gépjárművet. Így igaz, bizony nehéz az élet autó nélkül. Is.

A luxus lekvár árát majd összedobjuk mi.‭ ‬Minden mást kenjetek a hajatokra, és rakéta sebességgel húzzatok el. Oda.

Az önök véleménye.

„Úgy gondolom, hogy olyan az állapota, hogy elhiszi amit mond.” Egyre többször fordul elő velem, hogy én is így gondolom. Nem pusztán a mentális durrdefektje okán, hanem azért is, mert a segge körül röpködő döglegyek egész egyszerűen már nem merik tájékoztatni a valóság részleteiről. Esetleg még úgy járhatnának mint egy perzsa követ Spártában, aztán nem lesz miből ambróziát aprítani a 12 éves Chivas Regalba. Mocskok egytől egyig. (Aegean)

Azért sejthető. Orbáncnak lenne érdeke dörgölőzni, mert őt akarják kibaszni, és emelné a renoméját, hogy „lám, Weber a havaerom, neki semmi kifogása ellenem”. Webernek viszont nem annyira érdeke összeorbánoznia a ruháját, mert azzal a fejére gyűji azok haragját, akik most már elég erősen köpködik a mini-diki-vikit. (Hajszás)

Weberrel kapcdolatos korábbi kommentem fenntartom. A nyugdíjakhoz annyit, hogy minden tiszteletem Simonovics úré, bár hallgatnának rá. Mindenhol legalább 50 %-at emelnek (jó, helyes, kell is) de az árak megugranak, és hol határozzák meg tisztességesen az inflációt, amire alulértékelve srm adják meg a nyugdíjemelést. Basszák meg! (anima)

Amit nem az egyháznak adnak, az megy mészárosnemstromanorbánhoz,, garancsifélékhez, matolcsésrokonságához, az osszes rokonhoz, haverhoz, szomszédhoz, szeretőhoz. Nekunk meg marad a paciknak egy bizonyos testrésze. (Transzporter)

Mindent fölzabálnak, mindent kiürítenek. Csak habzsolni és rombolni tudnak. Micsoda borzalmas sötétség… (marbles)

Kis Rigó most éppen stadiont is épít, szintén állami pénzből. Így van ez, ha valaki (egyház) jó mélyen benyal a NER-be. Az sem számít, hogy az előző rendszerben bizonyítottan besúgó volt, mert a mi kommunistánk jó kommunista. A Kis túlélő. Jézus korbáccsal kergetné körbe a Balaton körül. Phej! (Macskagyökér)

Tegnap megnéztem a YouTube-on Ceausescu utolsó beszédét, majd utána az ellene folytatott pert. A fentiekhez hasonló hírek olvastán azon jár az eszem, hogy ezek féktelen kapzsiságukban és mohóságukban valóban oda akarják juttatni az országot és SAJÁT MAGUKAT, ahová Ceausescu juttatta Romániát és feleségével együtt saját magát???? Mert ha igen, akkor javaslom nekik a tárgyalás és ítélethirdetés utáni képkockák megtekintését is. (Gábor)

Mondjuk ha engem hívnának fel azzal, hogy „a Századvégtől telefonálok, és azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondol, mi állhat a Fidesz Európai Néppártból való lehetséges kizárása mögött?” akkor azonnal rávágnám, hogy „Soros és a migráncsok meg Brüsszel titkos terve” pedig kvára nem hiszek ezekben, de hát hülye kérdésre hülye válasz jár. (Láncos)

Amiota van kubatov lista, nem kerdes kiket kell felhivni, avagy kiknek a telefonszamat kell beirni, hogy megkerdeztek. Es kijonnek a vart eredmenyek. Ahogy a valasztasoknal is. (coollounch)

„Egy teljes generációt hagynak csendben elpusztulni, miközben arról pofáznak, hogy már arra is van pénz, hogy Szerbiától Ukrajnáig, Laosztól Ugandáig iskolákat, kórházakat újítsanak fel, a milliárdos stadionokról nem is beszélve.”

Rohadjanak meg ezek a harácsoló műkeresztények. Ember nem okozott még ennyi kárt ennek az országnak, mint ezek a gátlástalan szélhámos ingyenélő gazemberek. (spermahajder)

Így írtunk mi.

Az ember gyomra felfordul

Megtörtént, elért hozzánk is. Erzsébet beszántja Zánkát?

 Köztörvény

Ez ma a vidéki valóság

Mi értelme van ennek az egésznek?

Nagyon kérem, ne kommunistázzák a miniszterelnök urat!

Kőszegi ügyek

A bor legendája

A nap kommentje:

Érdekesnek tartom Orbán azon jóslatát, miszerint 2030-ra kis hazánk Európa öt legerősebb országa közé fog tartozni – csak annyit kérdeznék, hogy erről az a négy is tud, akiknek le kéne ereszkedniük hozzánk??? (Marcsi)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.