Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Őrizze az egyház az értékeit a saját pénzéből, nem kötöttünk mi velük eltartási szerződést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek! A fenébe, már megint jobban kellett fűteni. Szórakozik velünk ez a téli tavasz, vagy mi.

Az Isten pénze sem elég Orbán rögtönzött heppjeinek. Szórta a pénzt magánvállalkozóknak, naná, hogy a kedveseknek, hogy teremtsenek cigányzenét az éttermükben. Ez is az állam és a sokszínű vezér dolga. Mert ugye, tudjuk róla, rohadt nagy zeneértő. Is. Ahol üzletet szaglászik a hűségért, vagy a családtagot, rokont, havert kell kitömni, azt bizony ő nem hagyja ki. Állandóan lopja a pénzünket. Az egykori csuhásozó úgy viselkedik, mintha ő lenne Isten jobbik keze. Dehogy, az a fia. Bevette a Gáspárt is legújabb bulijába, tessenek figyelni: a kormány az idén és jövőre is 950 millió forinttal támogatja a „vallásos alkotói kiteljesedést segítő rendszerek kialakítását és fenntartását”, és további 800 millió forintot áldoz az ilyen zene „kiteljesedését segítő rendszerekre”. Lefordítom, mert ezek az echte magyar emberek magyarul sem tudnak. Szóval, dől a lé a vallásos könnyűzenére. Ennél jóval kevesebbet kapnak például a félamatőr, amatőr zenészek a Nemzeti Kulturális Alap égisze alatt futó programban.

Mi a szent krokodil közünk van nekünk a vallásos könnyűzenéhez? Miért kell nekünk itthon és természetesen az egész Kárpát-medencében élő valamennyi magyar együttest kistafírungozni? Azt mondja a Rétvári Bence, hogy ezeknek az együtteseknek a zenéje közösségformáló erővel bír, és a vallásos hagyományok megőrzésében fontos szerepet játszhat. Őrizze az egyház az értékeit a saját pénzéből, nem kötöttünk mi velük eltartási szerződést.

Van már díjuk is (Szikra-díj), plusz az idén indult a Manna rádiójuk, amelynek műsorvezetője Prekopa Donát, a Felház mozgalom másik alapítója a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár mellett. Igazából pontosan ezt mondom. Van már Orbán apu támogatása is. Meg a mi birka türelmünk. Ezek pénzen veszik a hitet is – ha vallásos, ha földi. Most már csak az hiányzik, hogy ének-zene órán a gyerekeknek kötelező legyen vallásos könnyűzenéből felelni. Áh, emberek, nem könnyű, egyre elviselhetetlenebb az orbáni zaj!

Megszólalt a legrosszabbul teljesítő uniós biztos, Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosi munkáját 19 százalékra értékelte. Pedig hozzátartozik a legnépszerűbb program, az Erasmus. Elég ciki, Mr. Jessz! – Sokfelől hallottam annak idején, büntetésből küldtek ki Brüsszelbe uniós biztosnak – mondta a Civil Rádió reggeli műsorában Navracsics, akinek ennyi volt. Utóda Trócsányi László igazságügyi miniszter lehet. – Eleinte azt mondtam, ez nem igaz, most azonban már nem vagyok biztos benne – tette hozzá. Ja, kérem, a Fideszben is elmúlik sok embernek a világ dicsősége. Mehetnek a rongyos zsákba molynak.

Azt is mondta a Brüsszel-ellenes kormánypropagandáról: – Korábban Brüsszelben valamilyen formában valóban szóba kerültek azok a lehetőségek, amiket a kormány a kampányában állít, az unió pedig azért reagál, mert az Európai Bizottság elnökének az arcával fut ez a kampány, azt a látszatot keltve, hogy Magyarország nélkül születnek döntések – pedig az ország az EU tagja, s képviselői jelen vannak minden döntéshozatalnál. – És én vagyok az a biztos – utalt a saját, meglehetősen kettős helyzetére –, akit kiküldött az unióba a kormánya, mely aztán azonnal megtámadta Brüsszelt.

Három éve így gondolta: „…mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon pedig nagyjából egyedül maradtam ezzel.” Már majdnem adnék egy Mr. Lóci díjat is ennek az embernek, de nem. Nem volt kötelező sem Brüsszelbe mennie, sem Fidesz-bábunak lennie. Utólag pedig elég szánalmas mosakodni.

Lássuk a véleményüket!

Jo reggelt! Megint es mindig visszakoszon az a paradoxon, hogy a haldoklo es romokban hevero nyugathoz akarunk felzarkozni. Egyszer kerdezze mar meg toluk valaki, hogy mit is gondolnak errol. (coollounch)

Kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak majd ehhez a rabszolgasorshoz a kormányhivatalok dolgozói. Annyira jól talán nincsenek megfizetne, hogy ez a munkarend boldogítaná őket. Vagy még többet önt majd oda a kormány mégis, nehogy kilépjenek a NER-ből… (Róza néni)

Egyszerre nevetséges és borzalmas amit a fideszesek műveltek Szombathelyen. Probálnak két kézzel, két lábbal kapaszkodni a hatalomba, lehet a vesztuket érzik. Bár úgy lenne. Feltételezem ha tobb ilyen képviselőtestulet alakul az országban, akkor a szavazok is bátrabbak lesznek és akkor bealkonyul a fidesznek, és akkor talán még erőszakhoz is folyamodnak majd. Ezek képtelenek emelt fővel veszteni. (Transzporter)

Nagyon régen olvashattunk ilyen jó hírt, aminek a „jóságát” még kiemeli Gergő úr utánozhatatlan stílusú beszámolója. Én is nagyon remélem, hogy a történet újabb lökést ad sok városnak és végre valóban talán elindult valami, remélem, jelentős dolognak lehettünk most tanúi. Egyáltalán nem bánnám, ha majd a történelemkönyvek a Szombathelyen történteket a NER összeomlása első pillanataként emlegetnék. (Attila)

Szombathelyen is csak elindult valami, hátha nem egyedüli eset marad! (Mariann)

Úgy félnek az Egyesült Európa létrehozásáról, mint ördög a tömjénfüssttől. Anélkül, hogy átgondolnák, netán tájékoződnának az USA működéséről, felépítéséről, ahol minden állam önállóan dönthet saját dolgairól a nagy, közös dolgok mellett, ahol mindenki megőrizheti saját identitását és amellett büszke amerikai. Ahol nagyobb különbségek vannak egy-egy állam közt, mint Európában. (Julianna)

Miről olvashattak ma?

Hogy lesz ebből Európa öt legsikeresebb országának egyike?

Szombathelyi nagy pofon

Előszó a Most-hoz

Dobrev Klára megint kihúzta a gyufát

Remélem, nemhogy áldás, pardon sem lesz

Tavasz

Álhírgyárosok

Mesekönyv licit

Ez a vallásos mázzal leöntött bazári küldetéstudat adja fel az utolsó kenetet az országnak

A nap kommentje:

Egy keresztény ország nagyságát,nem a négyzetkilométerek sokasága,hanem a fellelhető szenteltvíz mennyisége határozza meg. Így. (jános)

Részlet a Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: Isten pénze című zenés műből.

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.