Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dobrev Klára megint kihúzta a gyufát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elég logikus gondlatmenetet vélek felfedezni Dobrev Klára nyilatkozatában. Olyasmit, amit még az egymondatos propagandához szoktatott hívek is világosan értenek és képesek eldönteni, hogy az az ő érdekük, vagy éppen ellenkezőleg, ez nekik rossz. Akinek biztosan nem áll érdekében a vázolt javaslat (de az sem, hogy a hívek megértsék), az a Fidesz. Úgyhogy valószínűleg indul a következő lejáratókampány. Gőzerővel.

 A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az uniós államok hozzanak közös adószabályokat annak érdekében, hogy meg tudják adóztatni a multinacionális cégeket.

A DK EP-listájának vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Európai Bizottság felmérése szerint Belgium, Ciprus, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta és Magyarország az unión belüli “adóparadicsomok”, ugyanis leginkább ezek az országok működnek közre abban, hogy a multinacionális cégeknek ne kelljen adót fizetniük a profitjuk után. Dobrev Klára ebből azt a következtetést vonta le, hogy az Orbán-kabinet Európa egyik “legmultibarátabb” kormánya. A magyar embereknek ebből kevés hasznuk származik, mert ezek a cégek nem vagy csak kevés adót fizetnek, miközben sokkal alacsonyabb béreket adnak, mint ami elvárható lenne tőlük – közölte a politikus.
    Azért van szükség az erős Európára, az európai egyesült államokra, mert ha a 28 uniós tagállam összefog és közösen tárgyal, akkor be tudja szedni azt a közel 150 milliárd eurót, ami évente eltűnik az “adóparadicsomokban” – érvelt Dobrev Klára. Ezt a pénzt egy közös szolidaritási alapba lehetne tenni és abból finanszírozhatnák az európai minimálbért, az európai minimálnyugdíjat és az európai családi pótlékot – jelentette ki. 
    A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője is, aki egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egy közös ellenzéki EP-listának akkor lenne értelme, ha azon valamennyi ellenzéki párt szerepelne. A Jobbik, a Momentum és az LMP azonban már jóval korábban jelezte, hogy nem kívánnak egy ilyen listán szerepelni – tette hozzá.
    Újabb kérdésre azt válaszolta, hogy az EP-választás tisztán listás választás, az önkormányzatin azonban egyéni jelöltekre is lehet szavazni. Ezért utóbbi esetben arra törekszenek, hogy minden fideszes polgármesterjelölttel csak egy ellenzéki jelölt álljon szemben – mondta a szóvivő.
    A politikusnál rákérdeztek Dobrev Klára korábbi szavaira is, amelyek szerint ha mandátumot szerez, megszűnik az általa vezetett Altus Zrt. Rónai Sándor azt válaszolta, hogy erre azért van szükség, mert összeférhetetlen, ha egy EP-képviselő egy uniós pályázatokon induló céget vezet. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!