Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


FideszElvtársak, ez az ország már több lelki és szellemi pusztítást nem tud elviselni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Annak a rendőrnek biztosan nem lesz, aki Somogy megyében vadászatkor véletlenül fejbe lőtte társát, aki meghalt. Túl sok hasonló tragédia történik mostanában.

FideszElvtárs lezárja az Audi ajtaját, besiet a bankba. Nem hall, főleg nem lát. Azt biztosan nem, hogy kicsi és nagyobb gyerekek cígölik a hátizsákjukat, némelyik még valamiféle szatyrot is vonszol maga után. Késő délután van, nyilván már megokosodtak az iskolában, vonszolják haza magukat. Gyerekek, nem marad el a móka, a csibészség sem, de FideszElvtárs ilyenre sem figyel. Az orra magasan van, belesüt a lyukába a tavaszi Nap. Mit érdekli? Reggel nem nyolckor csöngetnek FideszElvtársnak. Előbb elviszi az asszonyt a pedikűröshöz, manikűröshöz, aztán a kölköt Audiztatja a magánsuliba. Hülye vagyok, az asszony elmegy magától, gurul a BMW-je. Rend és fegyelem legyen a családban. FideszElvtárs nagyon okos, egész nap azon fáradozik a munkahelyén, hogy úgy elfuserálja gyerekeink, unokáink jövőjét, hogy ötven év múlva sem heverjük ki. Még pisilni sem bír kimenni, nehogy kimaradjon valami kirekesztő, szabadságot lopó, mindent elsöprő tudáshurrikán az agyából. FideszElvtársak, ez az ország már több lelki és szellemi pusztítást nem tud elviselni.

Ébresztő van mindenkinek, hiszen tudjuk, jól láthatóvá, hallhatóvá vált: rengeteg okos, művelt, intelligens, jól beszélő és érvelő tanár, pedagógiai szakember okítja a gyerekeket. Különösen szembetűnő lett így, hogy a kormány, a Fidesz képviseletében megszólalók habogása, mellébeszélése, igaztalan véleménye, butasága mennyire szánalmas az eszes és higgadt mondanivaló mellett. Kiállás a szabad, tudásalapú, európai értékekért.

Néhány éve beszélgettem egy angliai tanárnővel. Aki imád tanárnő lenni. Tízszer többet keres, mint a magyar kollégák. Azt mondta, reggeltől estig az iskolában van. Mert ott jó. Teniszpályán, sportpályákon, uszodában, olvasó padokon, étteremben, kávézóban töltik a délután – az iskola területén. Együtt tanárok, diákok, szülők. Igazi közösségi élet van ott. A gyerekek tanulnak, kikapcsolódnak. Nem fáradtak. Jókedvűek. Szabadok és boldogok. Angliában.

Megcsináljuk mi is, FideszElvtársak nélkületek, húzzatok el gyalogosan hátizsákot cipelve. Nem lesz Audi, nem lesz BMW, nem lesz luxus. Eszetek sem lesz több. Boldoguljatok anélkül.

Borulás van, Mr. Jessz. Szijjártó, ez tiéd. Nekünk sem kellesz, nyugi, eljön majd az az idő, amikor itthon is padlót fogsz. Úgy kellesz te Stuttgardba, mint elefánt a gyerekágyba. Az árulókat, a sumákokat a demokratikus Európa nem szereti, kiveti magából. Ahogyan Baden-Württemberg kormánya sem akar látni téged, Péter úr, túltoltátok már a hazugságaitokat, a gyűlöleteteket – ki is plakátoltátok a mi pénzünkből. Mondta Winfried Kretschmann miniszterelnök: A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket”. Óriási, miniszterelnök úr, ér ez egy Mr. Lóci díjat. Látod, látod külügyérfi, jobb lett volna ott maradni a futsal csapatban, rugdosni jobbra, balra, amíg a bíró ki nem állít. A kutyát sem érdekelné.

Válogattunk a kommentek közül:

Láttam toporzékpeti hisztijét a BBC riporterével, hát ez legalább meg tudta fingatni. Gondolom, hogy rajta rohog a világ azon része, amelyik figyelemmel kísérte az interjút. Feltételezem, hogy neki a BBC is fake news. Nagyon élveztem az egészet, mert itthon szoba sem állt volna egy ilyen karakán riporterrel. (Transzporter)

Szabad nem egyetérteni a Faterral? Csak a buta, öngyilkosjelölt diktatúrák börtönzik be az ellenzékieket. A okosak – értsd: a legnagyobb g*cik – hagyják őket kifulladni abban a környezetben, amit ők teremtenek nekik. És megteremtik, mert megtehetik. (Gábor)

A tűzhöz mindig is közel voltak. Ha a hatalom zsoltároskönyvéből kornyikáltak akkor szentként, ha meg nem, akkor besúgóként. Tisztelet a kivételnek. Izé.., a bevételnek. (Aegean)

Annyi történt azért, hogy egyre inkább elfogadottabb nézet, hogy nem minden az anyagi növekedés, és nem is kell a végtelenségig erőltetni, mert egyszerűen fenntarthatatlan. De sajnos még mindig csak suttogás a szélviharban. (Zsoltix)

Eljutottunk már odáig, hogy az ember azt várja, mikor tesznek keresztbe egy jó kezdeményezésnek. Hát ez az alkalom (sajnos) eljött. Kifogás, maszatolás, kioktatás, cinikus válasz az aztán van dögivel. (Zoltán)

„Higiéniai okokra hivatkozva inkább egy raktárban helyezte el az ágyakat” – ez nyilván arra utal, hogy a raktárban nagyobb a higiénia, mint a kórház területén, és így próbálják védeni az ágyakat. Közben már biztosan várják Balogot, hogy szenteltvízzel lelocsolgassa, és Tállait, hogy ünnepélyesen átvágja a matrac rugóját, mert enélkül nem lehet beüzemelni semmit ebben a kurvárakereszténynemzeti országban. (Sirius)

Milyen témákat kínáltunk ma?

Ami ezeknek rossz, az nekem jó

Ámen a Zűrkorszakban

A rendszer nem tűri meg azokat, akik még képesek embernek maradni

Orbán bejelentette: kifekteti az országot

Köszönjük mindenkinek, aki eddig velünk tartott. Most belevágunk a következő kalandba

A nap kommentje:

Magyarország egyre inkább a perifériára fog szorulni… Talán még van lehetőségünk arra, hogy megállítsuk ezeket az ámokfutókat. Sokat már nem szabad meditálni… Most, hogy Matolcsyt újrakoronázták, már a nyakunkra tették a kést. (Erzsébet)

…és akkor mára country.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.