Március 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán bejelentette: kifekteti az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 121,609 forint, még hiányzik 2,878,391 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogymivan? A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fogja előkészíteni a demográfiai fordulatot? Ezt hogy kell elképzelni? Esküszöm, kezdek félni. Lesznek olyan műhelyek, ipari csarnokok, ahol a kis Orbán-alattvalók készülnek szériában?

Az uniós növekedési átlagot nem akkora kunszt meghaladni. Az úgy van, hogy a fejlett gazdaságok (az unióban van pár ilyen ország) sokkal lassabban fejlődnek mint azok, amelyeknek fel kell zárkózniuk. Egyszerűen azért, mert már elértek egy szintet, mi meg nem. Itt egy jó kis statisztika. Mutatom:

A fekete vonalka vagyunk mi. Az, amelyiket Románia kivételével (bár mostanra csökkent az a különbség is) már mindenki megelőzött. Valaki mutassa majd meg a drágaszépminiszterelnökúrnak, hátha megérti.

A “kifektetés” az valami baromi jó ötlet. Ha jól gondolom – és rohadjak meg, hogy jól gondolom – ezentúl már nem csak ahhoz assztisztálhat a kéményen csodálkozó kisemberek sokasága, hogy ellopják a pénzét, hanem még azt is finanszírozni fogja, hogy a szeme előtt lopják ki az országból. Szuper!

A demográfiai fordulat előkészítését, az uniós növekedési átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését, a szakképzés radikális átalakítását és egy “kifektetési” – magyar vállalatok külföldi befektetéseit támogató – stratégia elkészítését szabta feladatul Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén szerdán.

A népesedéssel kapcsolatban a kormányfő jelezte: a családtámogatásokkal szeretnék elérni a demográfiai hanyatlás megállítását.
    Az úgynevezett “kifektetési” stratégiáról pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy a magyar vállalatoknak be kell szállniuk a globális gazdasági versenybe, ehhez azonban forrásokat kell teremteni nekik. E program kidolgozására Matolcsy György jegybankelnököt kérte fel Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a magyar vállalatoknak is legalább annyi pénzt kell megkeresniük külföldön, mint amennyit a külföldiek megkeresnek Magyarországon. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!