Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Putyin egy új miniállamot hoz létre Budapest szívében?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük a kommentekkel, mert az olvasóknak mindig igaza van:

Kovér fél. Attol, hogy az 50 kg-os Szabo Timea vagy Széll Bernadett tettleg fogja bántalmazni a fideszes képviselőket, ezért nem is tárgyal az ellenzékkel. Megérjuk még azt a napot, amikor a Parlament épuletéből ugyanúgy ki fogják őket dobni mint az MTVA-bol. Nem akarok fideszéknek tippeket adni, de lehet hogy ez a plakát most csak a bevezető. Kovetkezik Soros-Sargentini, Soros-Annika a svéd miniszterasszony, Soros- Holland miniszterasszony a rasztás és Soros-Timmermans. Ezek mind megtámadták kis hazánkat. Ebből az egészből az jon le nekem, hogy mostanában marhára félnek a nőktől. Jol is teszik. (Transzporter)

„Csak azt kérdezem, magyarázható-e a történelemmel, ami itt történik.” Igen , magyarázható . Ez a nép nem tudja mi az hogy demokrácia ! Soha sem élt benne , de még a szüleik és a dédszüleik sem . SOHA senki az ősei közül ! A minden áron való túlélés van a zsigereikbe kódolva , generációk óta. (Sándor)

Fénylő csillagunk elutazott Izraelbe,ott megtartotta a Visegrádi egyek soros ülését,majd tájékoztatta Izraeli kollégáját az Európai választásokról,mert annak nagyon sok köze van hozzá!Ott azt mondta a választás tétje az antiszemitizmus visszaszorítása,ha elmenne Rijádba,ott már az iszlámellenesség visszaszorítását mondaná,aztán hazafele megállna Rómában,ahol a fasiszta haverjával egyeztetnének az idegengyűlölet és kirekesztés hatékonyabbá tételéről!Szélkakast elvihetné már valami vihar! (István)

Én csak azt nem értem, hogy a Hívek miért nem tartják azt cikinek, hogy a Vezér és csapata ennyire elmesorvadtnak tartja őket. Én helyükben kikérném magamnak, hogy két ilyen egyszerű – vagyis primitív – mondatot évek óta sulykoljanak, mintha nem is feltételeznék rólam azon szellemi képességet, hogy már kívülről fújom őket.(Gábor)

A lányom a párjával most szeretne házat venni és az anyósa nem hagyja békén a CSOK – val. Nekem panaszkodik hogy próbál türelmes lenni hozzá, de a türelem lassan elfogy. Nem érti meg hogy azokat a gyerekeket nem csak megszulni kell, hanem fel is kell nevelni és az a nem piskóta nem a megszules. Válasz régen is felnőttek. A lányom megmondta hogy nem akar szülni a közeljövőben biztos nem, azóta ő fekete bárány a családban. Pedig nem politizál, nemis érdekli, de látja a valovilagot. Annak ellenére hogy szeretnék legalább egy unokat és fáj a szívem érte, sajnos igazat kell adnom a lányomnak. Annak idején őt egyedül vállaltam és neveltem, de ma nem hinném sőt biztos hogy nem tenném. Pedig ő az átkos végén született. Szerintem most nagyobb átkos van, a kisembereknek biztos. Sajnos.(Kótyagos)

Folytassuk a nap egyik legfontosabb hírével, miszerint a Mi Hazánk és a MIÉP együttműködési megállapodást kötött egymással. Hogy mégis milyen céllal? Nagy Tibor, a MIÉP elnöke (hallott valaki róla?) ezt is kifejtette:

Az ország, a Kárpát-medencei magyarság megmentése a céljuk, és a megállapodás aláírása fontos lépés ezen az úton.

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni, ezért nem is vállalkozom rá. Haladjunk inkább tovább. A Putyin-féle Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Budapestre költözteti székhelyét. Ez nem mai hír persze, az viszont annál inkább, hogy a magyar kormány és az NBB közötti megállapodás értelmében a bank mindent IS megkap a magyar államtól. Hogy ez alatt mit kell érteni? Noha örök életet és ingyen sört vélhetően nem (azt majd Orbán Gazsi szektája szolgáltat a Kétfarkú Kutyáktól ellopott ötlet nyomán), azonban ezen felül szinte minden létező kedvezményt negkapnak, hogy azt tehessenek boldogan és zavartalanul Budapesten, amit csak szeretnének. Az Index ezt igen részletesen összeszedte, lássunk néhány érdekes passzust a megállapodásból:

Ha a kinézett épületek (a bank választhatja) nem az államéi, azokat az állam bérelné a banknak, ha pedig nem megfelelő állapotúak, a magyar adófizetők pénzén újítanák fel őket. Az épületek biztonsága és nyugalma eközben olyannyira teljes körű lenne, hogy oda még a magyar állam sem tehetné be a lábát, mert a diplomáciai képviseletekre vonatkozó védelem illetné meg.

Itt azonban még messze nincs vége a dolognak.

  • A bank „bármilyen szabályt kialakíthat”, ami ahhoz szükséges, hogy az irodaépületben a tevékenységét gyakorolja, és a nagykövetségekhez hasonlóan a rendőrök is csak akkor mehetnének be, ha a bank hívná őket.
  • A bank ingóságait nem foglalhatja le, kobozhatja el, sajátíthatja ki sem végrehajtó, sem bíróság, sem törvényi úton bárki más.
  • A bank minden tulajdona és eszközei mentesülnek mindenféle korlátozás, szabályozás, ellenőrzés és moratórium alól.
  • nem lenne alávetve pénzügyi vagy szabályozói felügyeletnek vagy ellenőrzésnek.
  • A bank valamennyi tulajdona és bárminemű tevékenysége, művelete mentességet kap „mindenféle jogi eljárás, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól, kivéve, ha a bank lemondott mentességéről”.
  • Magyarországon található minden eszköze, jövedelme és tulajdona mentességet élvez minden adó- és egyéb közteher megfizetésétől, akár országos, akár helyi szinten, kivéve a szolgáltatási díjakat.
  • A bank mentes minden adófizetési, adóvisszatartási vagy adóbeszedési kötelezettségtől.
  • A bank mentességet élvez minden vám, adó vagy egyéb közteher megfizetésétől, vagy – a hivatali használatra szánt áruk tekintetében – bármely import- és exportkorlátozástól.

Noha a listának még itt sincs vége, tovább nem sorolnám azokat a mentességeket, amelyek Putyin bankját érintik, belegondolni is tragédia. A fentiekből következően az viszont kijelenthető, hogy a bank épületének falai között azt tehetnek, amit csak akarnak, hiszen nincs olyan szerv, amely megkérdőjelezhetné, felülvizsgálhatná bármely tevékenységüket. Ez olyan, mintha egy budapesti épület saját, külön államként funckionálna, amelyre csak is saját törvényei érvényesek és nyugodtan kitehetik a bejáratra a ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel táblát. Annyiféle dologra használható egy ilyen épület a főváros szívében, hogy most inkább erre nem adnék ötleteket. Egy biztos, egy ilyen miniállam létrehozása nem sejtet semmi jót.

Kásler Miklós emberi erőforrás és miniszter nagyszerű terveinek ellenére sem akar az istennek sem működni a magyar egészségügy. A tízparancsolat úgy tűnik nem igazán vált be, mint ahogy a kormány által belengetett több milliárd forintos támogatás sem. Kiderült ugyanis, hogy szakorvoshiány miatt ideiglenesen bezár a Péterfy Kórház érsebészete. A dr. Kunetz Zsombor által közreadott dokumentumokból kiderült, hogy egészen május 31-ig érsebész szakorvos hiány miatt a Péterfy Kórház és Rendelőintézet, valamint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet sem tudja érsebészeti ügyleti feladatait ellátni. Az Emmi közelményére valószínűleg egészen holnapig kell majd várni, amikor majd remélhetőleg kifejtik, hogy pontosan miért is Soros és Gyurcsány a hibás, továbbá nincs szakorvoshiány sem, mivel az Orbán-kormány már több ezer orvost csábított haza külföldről, ergo minden hazugság.

Az Európai Parlament fideszes képviselője Bocskor Andrea Brüsszelben úgy megvédte hazánkat, hogy arra még Szijjártó Péter mindenkit is bekérető miniszter is büszke lehet. Az EP-ben ugyanis megtámadták a szabad magyar sajtót, amire a fideszes Bocskor a következőképpen reagált:

A KESMA létrejötte csak szerkezeti változást jelent, és 69 százalékban még mindig kormánykritikus a magyar média és csak 31 százalékban kormánybarát.

Lássuk mai cikkeinket:

Amikor a tolvaj a tolvajok lélektana fölé hajolva moralizál

Nincstelenek

Ellenzéki felelősségvállalás

Az Európai Bizottság eltartott kisujja

Mi van akkor, ha Eltartónak nincs miből rendesen eltartani a kiskorú Emberi Erőforrást?

Esti vízió

Turulmadár ágról-ágra, én Istenem, mi vár rája, jajjj

A nap kommentje pedig Transzportertől:

A mi nyakunkon is ott van a lánc, mi sem tudunk előrébb menni egy bizonyos pontnál és sajnos mi is elbújunk. Pedig ha azt a láncot nem egyesével akarnánk elszakítani, hanem egyszerre futnánk neki, akkor sikerulhetne. A sok orrunkra koppintással már nálunk is betelt a pohár. Ne bújjunk el, egyutt ugorjunk neki.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.