Augusztus 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a tolvaj a tolvajok lélektana fölé hajolva moralizál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 401,634 forint, még hiányzik 2,598,366 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szebb reggeleket kívánok! Tényleg megpróbáltam, tényleg aludtam rá egyet, de nem megy. Ezt az embert nem lehet, vagy legalábbis én nem bírom kiheverni. Ilyet én még nem láttam, pedig Schmidt Mária történelemhamisító NER-fantaszta elméletein pallérozódik az agyam egy jó ideje. Csak az a baj, hogy még Schmidt naccságán túl is létezik egy figura (lehetne Semjén is, Kovács is, persze), aki kitátja a száját, és nekem zsigerből ökölbeszorul az agyam, viszketni kezdek és olyan allergiás tüneteket produkálok, amiket soha máskor nem szoktam. Nem hiszem, hogy van élő ember, aki ne tudná magától is, hogy Kövér Lászlóról beszélek, ó, igen. Az állampárt élő lelkiismeretéről, az önmagát bársonyos, puha plüssmackóként definiáló fideszes bullshitgenerátorról, aki bebaszott a kollégiumi lábszagtól és úgy maradt.

Egy tolvajjal lehet arról egyeztetni, hogy érdemes-e a büntető törvénykönyvet annak érdekében módosítani, hogy ő kevesebbet lopjon, de nem valószínű, hogy van értelme

– ezzel indokolta Kövér László az ATV munkatársának, hogy miért csak a Fidesz és a KDNP frakcióval fog előzetesen egyeztetni a parlamenti fegyelmi rend szigorításáról, az ellenzékkel azonban nem. Valami ehhez kísértetiesen hasonlókat nyilatkozott a hvg.hu-nak is, akinek magasan fejlett a stressztűrő képessége, feltétlenül olvasson. Azért ez megint gyomorszájra ment, nem? Azon túl, hogy a bajszos plüssmackó semmilyen önkritikát nem gyakorol, mert állítása szerint csak az hibázik, aki nem fideszes, aki meg fideszes, azok ők, ergo a természet törvényei szerint sem hibázhatnak. Az egy másik dolog, hogy a Fidesz minden kritikán aluli színvonalra züllesztett, önkényeskedésre használt demokrácia eme vitrinjében a pulpituson ülő főházmester úgy viselkedik, mintha csak neki és az ivócimboráinak lenne joga az asztal mellett hangosan büfögni. Mindenki másnak elmentek otthonról, elgurultak a gyógyszerei és beszámíthatatlan. Az viszont, hogy a tolvajok pártjának és kormányának egyik dinoszaurusza, amely párt végigcsaltaloptahazudta az elmúlt kilenc évet, a tolvajokkal példálózik és tart morális eligazítást arról, hogy mit érdemes, és mit nem érdemes kezdeni a tolvajokkal, az annyira abszurd, hogy Orbán Viktor tradicionálisan vértahó kézcsókja adja a másikat, nem függ össze semmivel, csak elborzadtam, továbbadom:

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/350268335819382/

Szóval miközben Kövér a tolvajok lélektana fölött moralizálva kenegeti az állampárti önkény és tévedhetetlenség fekáliáját, TenkjúViktor meg Netanjahu Európát bomlasztó trójai falovaként fűt és fát ígérget Jeruzsálemben, a magyar kormány legújabb, tájékoztatónak titulált közpénz- és trágyakampányát szárnyaira vette az uniós világhír.

Az Európai Bizottság váratlanul hamar reagált a Fidesz EP-kampányát beizzító újabb népbutító méregre (tegnap reggel kifejtettem, miért ordas ez az újabb plakátosdi), bár a legritkább esetben szokták kommentálni a tagállamok belpolitikai kérdéseit. Miután ez már régen nem Magyarország belügye, ímhol a reagálás az összeesküvés-elméleteket hivatalos kormányzati narratívává emelő habonyista mocsokra:

Ebben a sztoriban nem csak az a szép, hogy Orbán életvitelszerűen hányja telibe európai szövetségeseit és tesz úgy, mintha a Fidesz ott sem lenne az uniós grémiumokban, és mintha a magyar kormány és az istenadta nép feje fölött születnének döntések, amelyeknek mi mind áldozatai vagyunk. Orbán és bandája ezúttal úgy ment neki az Európai Néppártnak (konkrétan Junckernek, a bizottság néppárti elnökének), hogy közben pofátlanul szembement azzal a határozattal is, amelyet az EPP tavaly novemberi kongresszusán a Fidesz is aláírt. Amelyben egyebek mellett ezt vállalták:

… az EU-tagállamok kormányainak tartózkodnia kell az összeesküvés-elméletek terjesztésétől és a nyílt támadások indításától az Európai Bizottság, az Európai Parlament vagy az egész európai együttműködés ellen. 

Bár a Néppárt csúcsjelöltje, bizonyos Manfred Weber – aki pár napja még azzal a tenyérbemászó dumával lavírozott az Európai Bizottság elnöki székéért folyó küzdelemben, hogy a magyarországi demokratikus választások eredményét tiszteletben kell tartani – még hivatalosan nem reagált a felcsúti kormányának falmelléki plakátkampányára, de azért ő is megosztotta Joseph Daul EPP-elnök Twitter-posztját, amiben Orbánnak és zenekarának üzen:

Élesen elítélem a magyar kormány kampányát és az Európai Bizottság elnökének megrágalmazását. A kampány állításai hamisak, megtévesztőek és nem felelnek meg a tényeknek. (…) Szeretném emlékeztetni Orbán Viktort, hogy a döntések, köztük a migrációról szólók is, Brüsszelben születnek, és közösen hozzák őket a tagállamok kormányai, valamint az Európai Parlament, amelynek magyar képviselői is vannak. Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a tagja.

Az a helyzet, hogy bármilyen okos elemzők megmagyarázhatják – és meg is magyarázták -, hogy Juncker azért került a plakátra, mert viszonylag ismeretlen Magyarországon, ezért ugyanolyan ősellenséget lehet belőle kreálni, mint Soros Györgyből, szerintem ezek a plakátok megint kizárólag a szekta egyszerűagyú kemény magjának szólnak, akik annyit biztosan tudnak, hogy isiász. Ezért aztán saját magamnak is üzenem: ne keressem a logikát, a racionalitást ott, ahol a megélhetési elmebaj dühöng és tizedeli a populáció józan eszét. Ahogy Juncker is megfogalmazta – isiász ide vagy oda -, a hazugságok ellen nincs orvosság, ellenben a Néppárt attól viselkedhetne úgy, mint egy valóban európai alakulat. Ha az lenne, és nem pusztán egy szavazatmaximálásra törekvő érdekcsoport (tudom, a focit gólokra játsszák, a politikát meg a hatalom megkaparintásáért működtetik), akkor nem tegnap óta nem lehetne helye a Fidesznek a soraik közt.

Mindegy, mert mindeközben töretlenül hasítunk. Igaz, hogy négy-öt ápoló helyett kettő sem jut egy orvosra ma Magyarországon (a lényeg, hogy az állampárt tegnap virtuálisan hátba veregette őket az ápolók napja alkalmából), igaz, hogy 70 ezer közalkalmazott talpa alatt fütyül a szél, és fingja nincs, mi lesz vele holnap, a propaganda (via Matolcsy Rómeó) szerint már olyan jól élünk, hogy a lakosság egyenesen nem tud mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal. Valószínűleg ezért hajtjuk számos mutató tekintetében az európai seregeket, ezért annyi az főre jutó fogyasztás, amennyi. Mert már jódolgunkban semmire nincs szükségünk.

Kivételt képeznek például a közpénzcsilliárdok útjából félreállni nem tudó mészároslőrincek mellett például azok a parlamenti képviselők is, akiknek még van bőven mit felhalmozni és kezdeni valamit a felhalmozással. Az átlagot többszörösen meghaladó fizetésük mellett több országgyűlési képviselő látszólag jogszabályellenesen halmozza a nagy összegű juttatásokat. Ja, hogy az Országgyűlésről szóló törvény szerint nem lenne erre módjuk? Ki nem szarja le? Ahol Kövér László az erkölcsi világítótorony az ellenzéki semmirekellőség sötét éjszakájában, ilyen pitiánerségekkel nem foglalkozunk.

Ja, hogy járulékos haszonként kinyírják az MTA-t és államosítják a 500 milliárdos vagyonát? Sebaj, vigasztaljon mindenkit, hogy az üresen kongó stadionokat általános iskolásokkal töltik fel, és különben is ki emlékszik már arra, hogy egy 18 éves gimnazistát meghurcoltak a sárban, szarrá hazudtak mindent vele kapcsolatban, hát hiszen most jól helyreigazítják magukat (Schmidt Mária és a Figyelő):

A 2019. január 15. napján megjelent „Három tárgyból is bukásra áll a káromkodó diáktüntető” című cikkünkben a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.

Akkor most feltekerem a hangerőt és csak azért nem csókolom szájon valamely szeszesüveget kínomban, mert egyrészt reggel 8 óra van, másrészt munkaidőben soha nem szabad inni, harmadrészt még nem tartok ott, hogy már minden mindegy legyen 🙂 Szép napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!