December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha kiderül valamelyikükről, hogy ért is valamihez, a többiek azonnal lerúgják a fejét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát szépjóreggelt, drága embertársak! Üdvözlök mindenkit nem a lángok, nem is a migránsok, hanem lassan tényleg az agyhalál által ölelt kelet-európai univerzumból! Olvasom több helyen is, hogy jobb ötlet híján megint Sorossal tapétázza szanaszét az országot a kormány. Mármint hogy jobb híján. Szerintem meg egyáltalán nem jobb ötlet híján történik mindez. A kormány, vagyis a Fidesz nevű állampárt tudatosan, stratégiai megfontolásból és nem fasza ötletek híján pakolja megint tele a magyar ég alját egy gonosz magyar állampolgár és egy másik gonosz brüsszelita arcképével, és nem azért, mert nem lettek volna képesek valami újat kitalálni a soron következő, történelmi EP-választásra. Nem is kellett, hiszen a járt utat a járatlanért nem érdemes elhagyni. Főleg nekik, akik ezzel a szellemi-erkölcsi árvízkárosultakat idéző egybites motívummal tesznek úgy, mintha tudáshoz akarnák segíteni a tudatlanokat, és ennek most érkezett el az ideje:

A gánymunka technikai kivitelezését most nem kommentálom, nem is hiszem, hogy rá van szorulva. Az látszik, hogy ezúttal megpróbálták komolyan venni, hogy a felhasznált vizuális elemek ne legyenek ránézésre azonosíthatóak a Fidesszel. Mert ugye a hatalmi ágak úgy szét vannak itt választva, mint a kurvaélet. Ez kivételesen sikerült, azt viszont igen amatőr gagyiságnak tartom, hogy ennyi szöveggel, ráadásul apróbetűs szöveggel igyekeznek megcélozni a legegyszerűbbeket, de mivel nem én vagyok az állampárt kampánytanácsadója (nem tudok olyan meggyőzően szipákolni sem), úgyhogy legyen az ő keservük. Végül is a taplóhazugságok akkor is taplóhazugságok maradnak, ha kisbetűvel írják őket, és akkor is közpénzből nyomul a Fidesz, ha közben a kormány tájékoztató kampányának hazudják a mutatványt.

Ami viszont szembeszökően aljas ezen a plakáton, és pontosan megmutatja, mennyire tuloknak nézik a saját választóikat az az, hogy az Európai Néppárt soraiban nyomuló Fidesz rápakolta a remekműre az Európai Bizottság jelenlegi néppárti elnökét. Vagyis a Fidesz kvázi a saját európai pártcsaládja ellen hergeli a rommá hülyített híveit, akiknek Junckerről maximum az isiász jut eszükbe és máris vöröset látnak a szemeik előtt. Holott ha a saját gátlástalanságukhoz legalább egyszer is következetesek bírtak volna lenni, akkor az utóbbi hetekben-napokban a teljes propaganda által köpködött Frans Timmermans arcképét kellett volna a kormányzati hergelés eme vadiúj plakátjára felpakolni, aki a szocialisták csúcsjelöltje, vagyis a legyőzendő ellenség. Mindegy, mert aki az ilyen színvonalú primitívségekre képes ráizgulni, az nem arról híres, hogy összefüggéseket akar keresgélni a közéleti mocsári harc különböző történései között. Én azért előre örülök, hogy az Európai Néppárt szerint valószínűleg ez is teljesen rendben van, hiszen a Weber nevű néppárti csúcsjelölt is megmondta, hogy a demokratikus választások eredményeit tiszteletben kell tartani.

Nem baj, lehet majd pislogni, mint béka a susnyásban, amikor májusban kiderül, hogy egészen pontosan hány helyet bukik a populista, nacionalista, szélsőjobbra kacsintgató figurákat a kebelén melengető Európai Néppárt. Egyelőre az látszik – az Európai Parlament hétfőn megjelentett választási előrejelzése szerint -, hogy bár Orbánék pártcsaládja marad a legnagyobb erő az EP-ben, a mostani 217 helyéből várhatóan 34-et el fognak veszíteni, ezzel pedig 29-ről 26 százalékra csökken a mandátumarányuk. Semmi gond, mert a jobboldali populisták, a Marine Le Pen-, valamint a Salvini-félék felemelkedése, a hagyományos Európa-párti alakulatok ellenében szépen átrajzolja a kontinens jövőjét. Majd akkor kell felkötni a gatyát (bár már sok értelme nem lesz), amikor Orbán kitalálja, hogy mégiscsak jobb lenne a szélsőségesek élére állva osztani az észt, meg a lapokat és tovább bomlasztani Európát, mint az Európai Néppártban tűrni, hogy időről időre kioktassák őfényességét erről-arról.

A honi NER-mocsár elkeserítő jellegét egyebek mellett az is gyönyörűen illusztrálja, hogy miután a kormány gyakorlatilag elismerte, hogy a miniszterenök vejének zsírosodása okán szétlopták az Elios pályázatot, a magyar adófizetőknek meg törleszteni kell a számlát, semmi nem történik. Semmi. Ellenben a propaganda médiahiénái – Bayerrel az élen – közben teli pofával nyerítve gyalázzák az ellenzéket. Vagy azért, mert mi a szart kerestek tegnap a Suzukinál, vagy azért, mert nem tudnak helyesen írni, és úgy általában is azért, mert egyáltalán léteznek. Közben a nép csorgatja a nyálát, dörzsöli a tenyerét, és a gúnyos röhögéstől kétrét görnyedve fogja a hasát, amiért az MSZP-ben az alapvető helyesírás is nehézségekbe ütközik. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik nem látták a Képviselőkbe folytani a szót illendő? szöveget tartalmazó papírlapot szorongató Bangóné Borbély Ildikót és Kunhalmi Ágnest. Valóban több volt, mint kínos és kellemetlen, és akkor is az lett volna, ha természetesen el lehet ütni a dolog élét azzal, hogy csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit.

Csak azt akarom mondani ezzel, hogy egyébként is szörnyű állapotban van a közélet, és éppen elég tragédia az, hogy a magyarok választásokat eldönteni képes szignfikáns részét szinte semmi nem hozza lázba, ami körülötte, az ő kárára történik. Sem a miniszterelnöki dinasztia nyilvánvaló lopásai, sem a Mészáros révén az ölükbe hulló, exponenciálian dráguló milliárdos tenderek, sem a határon túlra kitalicskázott közpénzcsilliárdok, sem az akadémikusok orrba-szájba szívatása, sem a tehetősebbek helyzetbe hozása a nyomorultakkal szemben, sem az önkényesen leépített demokratikus jogok. Akkor mi a szent szarért kell ilyen magas labdákat feldobálni az állampártnak? Miért nem lehet igényesen, összeszedetten, komolyan vehetően kiállni és képviselni egy ügyet? Hogy lehet ilyen elemi hibákat elkövetni, amikor amúgy is minden irányban a Fidesz fele lejt a pálya és sakálok hada áll készenlétben, hogy lecsapjon mindenkire aki Orbán ellenében él és mozog? Nem értem, komolyan nem értem.  

Gondolom, az sem hozza lázba a migránsoktól és Sorostól beparázott széles néprétegeket, hogy az állami bürokráciacsökkentés jegyében már annyi embert rúgtak ki agyatlanul, baromállat módjára, fejjel a falnak, csakazértis, erőből, hogy a szakemberek hiánya miatt már több szolgáltatás is akadozik. Mert hogyan kell karcsúsítani az Orbán eltorzult fejétől degeszre hízott állami adminisztrációt? Hát nem úgy, ahogy normálisék szokták, vagyis, hogy mindenek előtt a központi vízfejű gócokat csapolják le. Francokat. Leépítették le a „végeket” és elküldték az érdemi munkát végző kisembereket. És ha nincs ki dolgozzon, akkor a vízfej baszhatja, ugye. És lőn. Gratulálok ehhez is, itt tényleg már felesleges minden szó. Szerintem ezek úgy működnek, hogy ha kiderül valamelyikükről, hogy ért is valamihez, a többiek azonnal lerúgják a fejét. Aztán ez lesz mindenhol. Amihez hozzányúlnak, megrohad.

Hogy kissé lecsillapodjak, most szépen megnézem és meghallgatom Bálint gazdát, mindenki másnak is javaslom, aztán muzsika és újra elmerülünk a mocsárban. Vigyázzanak a józan eszükre, és fogadják meg e kiváló, csodálatos ember jótanácsát: ne az ellenségeket keressék, hanem a barátokat!

https://www.facebook.com/atv.hu/videos/1510082015789400/?notif_id=1550504776514685&notif_t=live_video_explicit

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!