Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Czeglédy-NAV 1-0

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legrfappánsabb kommentjeit:

Nocsak, Parragh elvti! Mégicsak szelel az a fenenagy „egyatáboregyazászló”, mert egyre több, előre nem egyeztetett, a hivatalos „jobbanteljesít”-et cáfoló információ, egyéni vélemény hullik ki itt-ott… Most még csak felmentések vannak ilyen kiszólás miatt (ld. Varga főintelligens nőszakértő és médiakurátor esete), aztán majd jönnek az elővágások, amikor megkezdik ritkítani azokat akik esetleg kibeszélhetnek az akolból… Lapozzuk csak fel bármelyik diktátor belső elhárításának történelmi szemelvényeit, nincs az másképp itt sem. Hisz tudjuk jól, a belső ellenség a legveszélyesebb. Lesz itt még Rajk-per dögivel! Jugoszláv békaemberek gyülekeznek a Dunán…(Attila)

Novák elvtársnő szerint mindenki részesülhet a sok jóból, már akinek van saját tőkéje is. Akinek minimálbére van, vagy közmunkás, annak bizony a havi 48 ezer forintos részlet is kigazdálkodhatatlan, s még használt lakást is csak valami olyan helyen tud venni a CSOK-ból, ahol garantáltan nincs semmiféle munka, mert a városokban egy 3 gyerekes családnak szükséges 70 m2-es lakás a CSOK-nak legalább duplájába kerül. Kocsit is csak az tud venni, akinek legalább 1 milliója van a sifonérban. Az ingyen tankönyvet, ebédet meg mi, a többiek fizetjük ki a családok helyett és nem Orbán Viktor adja ajándékba. Végig lehet menni mind a 7 ponton, hogy mennyire szemfényvesztés az egész, de minek, akit érint tudja, akinek szólna, az meg nem hallja meg.(Virág)

Külhoni gyermekek éve program…
Hogy nem szakad rájuk az a keresztény ácsolattal aládúcolt, nemzeti populista kurva ég. Mert ha szavazatvásárlásról van szó, semmi sem drága. Virág elvtárséknak rakni kell a tüzet folyamatosan, hagy melegedjen a sok külhoni Pelikán, mert lesz még idő, amikor kérni fognak tőlük valamit.
Különben is, mi az az egymilliárd forint? Nehogy már ne érjen nekünk ennyit egy felvidéki, vagy vajdasági magyar család. A belhoniak már amúgy is fürdenek a szamártejben, sőt, lesz ingyen[…] pénz, lakás, négy kerék, bárhol eldobható, egyszar használatos pelenka a kisdedeknek, meg tömött spájz is. Minden gondjukat megoldották már, a kétkedők gondoljanak csak a Pistalop-Ráhelop házaspárra, ők épp most kaptak 13 milliárdocskát, családtámogatásilag. Tőlünk, ajcsiba, Valentinre. Pedig nem is pályáztak rá, eszükbe sem jutna. Tisztes becsületes család, ők a saját lúdtalpunkon állnak, meg sem fordul a fejükben olyasmi, hogy holmi ócska, jellegét vesztett közpénzeket gyömöszöljenek a párnacihába. Nem biztonságos, inkább viszik doxáékhoz. Alpesi portfólió. Magyar birkából svájci tehénbe. Látjuk? Nem látjuk? Na látjuk! Az OLAF meg csak rebegteti a szempilláit, mint Semjénzsolt a Tibi csokit zabáló félistenére, az EU meg bekaphassa. Nincs itt semmiféle ügy. Nemisvót. Kétségünk sem Polt felőle, hogy minden szabályos. Rodolfó-díjas zsugabubusok. Negyven-száz ulti a TV kettőre. Ha megnyerték, hadd vigyék. Azt is. A lényeg, hogy a migráncsok nem gyünnek Taktapölöskére dzsámit építeni. Mer megvédték tőlük. Meg a szírektől is, háborúzzanak csak otthon a négerek… Bőven elég nekünk itthon, a magyar-magyar konfliktus, nem kell importálni másikat feleslegesen. Szóval; Hajrá (külhoni) magyarok!(Aegean)

A szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szemészeti Klinikáján – ahol évekkel ezelőtt kényszermegoldásként kezdték el használni – a mai napig bevásárlókocsiban(!) szállítják az oda bekerülő csecsemőket. Évek alatt sem sikerült megoldani a problémát, ami nem mutat túl jó képet a hazai egészségügyről. Mondjuk ha őszintén megkérdezzük magunktól, mi mutat jó képet a hazai egészségügyről, mi a válasz? A kórházak állapota kritikán aluli, az ápolók és betegszállítók fizetése siralmasan alacsony, miközben a legalapvetőbb orvosi eszközökből is hiányt szenved több hazai kórház is. Az étel ehetetlen, a mosdók többsége mocskos, lelakott. Összességében a 60-as, 70-es évek óta egy-két kivételtől eltekintve nem fejlődött semmit a hazai egészségügy. Vagy ha igen, akkor visszafelé. Milliárdok ide vagy oda, ma van olyan klinika, ahol egy átalakított bevásárlókocsi a legjobb megoldás a csecsemők szállítására. Ez vajon mennyire normális egy olyan országban, ahol még a legeldugottabb falu is fűtött gyepes stadionnal rendelkezik? A kérdés persze költői volt.

A Fidesz-KDNP kormány valami hihetetlen módon figyel a betegekre, idősekre és gyengékre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülésén a kormánypárti képviselők közül senki sem jelent meg, ezzel határozatképtelenné téve a bizottságot. Hogy mik lettek volna a mai napon megvitatandó témák? Lássuk:

A költségvetési bizottság a meghirdetett napirendi pont szerint szerdai ülésen tájékoztatót hallgatott volna meg a gyermekek otthongondozási díjának bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokról, annak költségvetési hatásairól, valamint a letelepedési államkötvényről, a nemzetgazdasági érdekből letelepedési engedélyt szerzett befektetők, illetve családtagjaik számáról, a program adósságfinanszírozásban betöltött szerepéről és a letelepedési államkötvények vásárlói által végrehajtott magyarországi beruházásokról.-HVG

A nemzeti kormány képviselői azért nem voltak jelen a bizottsági ülésen, mert véleményük szerint az ellenzéki képviselők politikai haszonszerzésre használják fel fogyatékossággal élők ügyét. Ezzel nem tettek mást nemzeti kormányunk tagjai, minthogy ismét nem végezték el a rájuk bízott feladatot, vagyis megtagadták a munkát. Nem elször és vélhetően nem is utoljára tették ezt, hiszek ők maguk döntenek a saját fizetésükről is. Ezzel – vagyis már korábban – a Fidesz-KDNP nevetség tárgyává tette a nemzetbiztonsági bizottság után a költségvetési bizottságot is. Szánalmas a kormánypártok folyamatos menekülése a valós kérdések elől.

Miközben Czeglédy Csaba ügyében továbbra is méla kuss van idehaza, addig az EU bírósága szerdán döntést hozott az áfacsalási ügyben, ahol is a magyar adóhatósággal szemben Czeglédy volt cégének, a Humán Operátornak adott igazat. A döntés kihirdetésén a magyar állam egyetlen képviselője sem vett részt természetesen. A döntés értelmében a cég az uniós irányelvek szerint járt el, ezért 2015-ben jogosan nem fizette be a mintegy 821 millió forintnyi áfát. Hogy akkor mégis mire hivatkozik a magyar hatóság? A Kósa Lajos által benyújtott fordított áfa bevezetésére, melyre Czeglédyék álláspontja szerint nem volt engedély az Európai Tanácstól. A Humán Operátor elmondásuk szerint az Uniós irányelveket követte, mivel véleményük szerint magyar jogszabály sértette az uniós jogot.

Hogy ezek után mi várható az ügyben, azt nehéz lenne megjósolni, mindenesetre a Czeglédyt lejáratni szándékozók – és cégétől, valamint értékes irodaépületétől megfosztók – elkezdhetnek izgulni, ugyanis nem biztos, hogy nem fog visszafelé elsülni ez a fegyver. A magyar törvényeket a kormány heti rendszerességgel irkálja át, melyek sokszor uniós jogot sértenek. Az pedig, ha Czeglédyék cége az uniós jogot követte a törvénytelennek gondolt magyarral szemben, az EU bírósága szerint sem bűncselekmény. Ezzel szemben persze itthon még hozhatnak elmarasztaló ítéletet, hiszen ha az ügy eljut Polt Péterig, akkor az isten irgalmazzon Czeglédynek.

Hogy a végére maradjon valami jó hír is, lássunk a Magyar Narancs holnap megjelenő számának Koncz Zsuzsával készült interjújából egy részletet:

 Számomra hatalmas meglepetés a fiatalok növekvő érdeklődése, részvétele a tüntetéseken, például a decemberi tiltakozásokon is. Azt hiszem, hogy bennük lehet a remény, őket nem lehet elhallgattatni és hazugságokkal etetni, mert nem hiszik el, és nem félnek. Ők már az internet nemzedéke, nem akarják azt, ami most van, mert a jövőjük forog kockán; bátrak, mert szabadnak születtek, szabadon nőttek fel, nyelveket beszélnek, elméletben tudják, hogy milyen egy demokrácia. Gyakorolni is akarják!

Lássuk mai cikkeinket:

Csak a NER-piócák kiszámíthatóan és szégyentelenül összefonódó érdekei vannak

A spanyolok legnagyobb problémája nem Soros György, hanem saját identitásuk

Büntetésből a tenyésztési célokra bevásárolt magyaroknak is a szüleim fizetik a szaporodást

Krőzusék

Mulassunk, áll a Fidesz bál

Természet

Ezeket az embereket egyenként fogja felzabálni Orbán és a nyomában lihegő szolgahad

A nap kommentje pedig Transzporteré:

Ez a nő(Novák Katalin)? megkapta a francia becsuletrendet, úgyszintén Hoffmann Rozsa is.Csak nem a mostani vezetés terjeszti fel őket, mert másképp nem kerulnének olyanok kozé mint: Molnár Ferenc, Heltai Jenő, Bartok, Babits, Kosztolányi, Hevesi, Dohnányi, Vasarely, Illyés Gyula, Czifra Gyorgy, Goncz Árpád, Koncz Zsuzsa, stb. Nahát a holtak biztosan forognak a sírjukban, az élők meg sírnak ezektől az új tagoktol.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.