Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mulassunk, áll a Fidesz bál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt a farsang, áll a Fidesz-bál. Maszkot öltött a hatalmi elit. El akartak bújni, de nem sikerült. Rájuk ismernek? Nem segítek. Vigyorogjunk, ennyi nekünk is jár.

Ollé, elsőnek érkeztek a bálra a közpénzkirályok, élükön a Nagyközfőnök, aki osztogat a haverjainak. Jut is marad is. Neki. Fosztogat is. Bennünket. Nem számít luxusáruház, gyémántüzlet, tévé, rádió; egy (vagy több) földbirtok, termálfürdő, televízió, megyei lapok, szállodák. Hullanak serege ölébe a milliárdok. A pénznél jobban csak a mások pénzét szeretik. Ahogy a szakmunkás, aki úgy él, mint gazdag Marci szegény Hevesen. Gáz van, babám! Csörren-csurran a familynak, hiába élnek lámpa nélküli sötétségben. Csak egy kicsit gyengélkedtek, de aztán gyorsan a lábunkra álltak. Taccsra vágnak mindenkit, kivéve a szaros pelenkát, azt az útra vágják. Hajrá, egyre jobban teljesítenek!

Nézzék meg az uniós különítményt. Az egyikük versenyben áll az államfővel a búval aszott címért, mert egy istennek nem mosolyogna. Azért ül ott, hogy ő tudja a legtöbbet, amiből aztán hetente belemondja a mikrofonba a legkevesebbet. Nem számít. A másikuk beleőrül a maszk alatt, hogyan dumálja ki a letelepedési kötvények igazságosságát, jogosságát – a pénzt már elrakta, rohan az ülés után luxus ebédelni. A gazdag lelki szegények parasztja. A legjobb fazon mégis, aki azt hiszi magáról, hogy ő Jani. VilágJani. Megtanult énekelni, minden szó utolsó szótagját dallamossá tette azzal, hogy magasabbra hangolja hangját. Értsék Ámerikától Azerbajdzsánig. Szókincse elég csekély: mig-ráns, bevándor-ló, csak mi magya-rok, nem tűr-jük, kikérem magam-nak, és pofa be. A Sorosra igen érzékeny Nagyfőnököt már nem is hallják ottan a demokratikus nyugaton, ezért kénytelen magát dicsérgetni: Én vagyok én, te vagy te, ki a hülye, én vagy te? Mondjam? Mindannyian hiszik, Brüsszelt lépre csalták. Ez a magyar falka, igen balga.

Három a Nagyasszony. Egyik szőke, másik barna, a harmadik semmilyen. Hűséges társuk párthitvesüknek. A szőke imádja a péksüteményt, különös tekintettel a kiflire, azt is szereti, ha másoktól ellopják a pénzüket, akár sok ezer milliárdot is. Ínyenc a javából. A semmilyen valaha járt iskolába, ami nem nagyon látszik rajta. Sokáig dolgozott a birkaiskolán, abból akart csinálni tudás fellegvárát. Annyi dilettanizmussal áldotta meg a sors, mint büdös morzsán a hangya. A barna elég okos, képes arra, hogy megmagyarázza, miért kell egy fickó is gyermek születéséhez. A történelem kikezdhetetlen nemzeti családi nagyasszonya. Csodálják meg őket! A kifli hercegnőt, a Kazinczy-ivadékot és a magyar kerítőnőt.

  

Dolgozatát teljesen egyedül, vagyis Isten segedelmével írta. Ha Isten az ember konzulense, vele nem lehet vitatkozni. Ő jónak találta az irományt, még német műveket is felhasznált, pedig nem is beszél németül. Isten igen. Középfokúja van. Idézőjelet sem használt. Minek? Amikor boltba megy (nem vasárnap), és kér egy kiló osztrigát, Dom Perignon pezsgőt, epret, akkor sem rakja idézőjelbe, hogy Jó napot kívánok, egy kiló osztrigát, Dom Perignon pezsgőt és epret kérek az esti imához –  pedig ezt a mondatot is biztos sokan mondták már előtte. Így van, magyar Doktor Áhítat. Már csak az oroszlán hisz neki, csak azt tudnám, kitömve is miért vicsorít rá?