Szeptember 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Krőzusék

Tehát van pénz dögivel. Örülök neki. A kérdés az, hogy az országértékelő igéretcunami – 40 év alatti nőknek juttatandó 10 millió forint hitel és annak elengedése, új autó vásárlására adott támogatás, jelzáloghitel átvállalása gyermekenként és a többi – ezek szerint a külhoni magyaroknak is jár majd? Következő kérdésem: azt is mi fogjuk fizetni? Mert az nagyszerű lesz.

Egymilliárd forintot szán a kormány a külhoni gyermekek éve programra – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

A politikus azt mondta, a források 80 százalékát pályázatok keretében osztják szét, a fennmaradó összegből gyerekeknek szóló rendezvényeket, táborokat, vetélkedőket szerveznek.
    Ismertette: márciusban írják ki az első pályázatot 600 millió forintnyi keretösszeggel, ezzel olyan mikro- és kisvállalkozásoknak szeretnének segíteni, akik fiatal szülőket támogatnak, gyermekelhelyezéssel foglalkoznak, illetve gyermekprogramok, családi események lebonyolítását vállalják. Majd később, 200 millió forinttal családokat támogató civil és egyházi szervezeteknek hirdetnek pályázatot – fűzte hozzá.
    Kiemelte: a kormány terve az, hogy a családtámogatási rendszert a külhoni magyar szervezetek programjába is beillesszék. Ezt úgy próbálják elérni, hogy a külhoni magyar pártok közéleti tevékenységébe, gondolatvilágába, politikájának középpontjába a magyar családok képviseletét próbálják állítani – tette hozzá Potápi Árpád János. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS