Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány újabb statisztikai adatokkal csal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét kívánok mindenkinek! Lássuk a mai nap legmenőbb kommentjeit:

Számomra az a végtelenül szomorú, hogy mindig így volt, és láthatóan marad is ez a mentalitás M.o.-on, hogy egy kellően távoli időpontot tűz ki magának a zember, ami a lelket megnyugtatja. Eredményt nem hoz, de fő a szándék! És észre sem veszi, hogy azért még nem adnak kenyeret ! Sem. Még tiszteletet sem. (Éva)

Azt gondolom, ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy 1945 óta mást sem hall – lassan a 4. generáció -, hogy semmi gond, még egy kicsit szorítani kell az övön, aztán majd jobb lesz. Ma még mindig ebben reménykedik a többség: a fidesz rajongók éppen úgy, mit akik hisznek még a szakszervezetekben, a békés tárgyalásokban: majd megoldódik minden magától, csak még egy kicsit tűrjünk. A türelem meg legfeljebb rózsát terem, de változást biztosan nem. (Virág)

Itt a probléma, hogy nem, nem mindenki tudja, hogy mi fizetjük az egész pereputty jólétét generációkra. A Gundel posztjánál nem egy olyan hozzászólást olvastam, hogy „ha irigykedtek (ti lipsik-bolsik-sorosügynökök-stb.) a Miniszterelnök Úr ebédjére, majd én meghívlak benneteket is egy ilyen fasírtra/palacsintára/tökmindegy”. Értjük? Nem képesek látni, hogy ez azért ilyen olcsó itt, mert amott mi meg kifizetjük a csilliószoros hatványát is. Nem, nem látják, nem értik. Az az uraknak jár, mi meg irigyek vagyunk, slusszpassz. Nem értik, hogy a közpénz, az nem úgy terem, hanem az adófizetők pénze változik át közzé, majd mint tudjuk, többnyire innentől el is veszíti közpénz jellegét. (Edina)

A holnapi napon az ország minden megyeszékhelyén kormányellenes demonstrációk lesznek, ezzel összefüggésben a Népszava megbízásából a Publicus Intézet felmérte, mekkora támogatottsága van a megmozdulásoknak. A felmérésből kiderült, a válaszadók 17%-a hajlandó valamilyen formában tiltakozni a rabszolgatörvény – valamint a kormány politikája – ellen. A megkérdezettek 34%-a ért egyet a jogszabály eltörlésével és szolidáris a tüntetőkkel. Ha ezt a két csoportot összevonjuk, kiderül, hogy az emberek 51%-a van a tiltakozókkal és nem ért egyet a kormánnyal. Ezen felül van még egy 8%-os csoport, amely szintén a rabszolgatörvény ellen van, azonban a demonstrációkat és a sztrájkot nem tartja hatékony eszköznek. Ha a számokat összeadjuk, 59% jön ki, ami fideszes számítás szerint bőven kétharmad, vagyis kimondható: a magyar emberek elutasítják a rabszolgatörvényt. Ez persze a kormányt nem érdekli, egészen addig, ameddig ezt meg nem mutatjuk nekik.

Őket ugyanis továbbra is csak egy dolog hozza lázba: a bevándorlás. Annak ellenére is, hogy Magyarországra szinte kizárólag csak azok a kínai és orosz bevándorlók érkeznek, akiket Rogánék invitáltak az országba milliárdokért cserébe. Erről persze egy büdös szó sem volt abban a hajnali rádióinterjúban, amelyet Lomnici Zoltánnal készített a Kossuth Rádió. A Századvég (Fidesz) jogi szakértője egy általuk készített felmérésre hivatkozva a következőket mondta el:

a hazai lakosság 67 százaléka ítéli aggasztónak a hazánkat érő illegális bevándorlást, és 41 százalék kifejezetten aggasztónak.

Már csak azt kérdezném meg, mégis mely bevándorlástól retteg ennyire bárki is ebben az országban? Ugyanis a rendőrség kénytelen volt megváltoztatni a korábbi, napi bontású statisztikáját, mert voltak olyan napok, amikor egyetlen menekült sem érkezett a határhoz. A kormány persze milliárdokat szórt el egy nem létező problémával szembeni kampányra, de ez ettől még nem változtat a helyzeten. Még egyszer kérdezem: a Századvég által válaszra bírt alanyok mely illegális bevándorlóktól tartanak? Láttak már egyáltalán külföldit valaha az életben, vagy Mari néni a szomszédból mesélte nekik, hogy az ismerőse lányának a kisunokája már találkozott olyan emberrel, aki már látott külföldit, abban azonban nem volt biztos, hogy menekült is volt-e az illető.

Érkezett más csodás hír is a mai napról, mint például az, hogy a Klebelsberg Központ elnöke, Hajnal Gabriella előlépett a Nemzeti Alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztossá. Ez persze nem is meglepő, hisz a Klebelsberg Központ működése amúgy is kimagaslóan jó, azzal problémák szinte soha nem is akadnak. Kíváncsian várjuk hát, hogy milyen irányba indul el a már milliók által várt Nemzeti Alaptanterv megújítása. Biztosan óriási nemzeti siker lesz ez is. Azt már csak reméljük, hogy az Emmi vezetőjének, a tízparancsolat nagymesterének, Kásler Miklósnak is lesz egy pár javaslata. Az lenne csak az igazi NEMZETI alaptanterv, kérem szépen.

Az mfor.hu egyik mai cikkéből kiderül, hogy a kormány már nem csak a szegénységi adatokkal csal, hanem újonnan már az egykori közmunkások munkahelyen való elhelyezkedésével is. Bevezettek ugyanis egy új módszertant, amely már hozza a várt számokat. Lássuk, mit is jelent ez a valóságban:

2017-re a régi módszertan szerint ugyanis 13,7 százalék volt az arány, az új módszertan szerint viszont 18,1 százalék. Vagyis az új adatfelvételi módszernek köszönhetően több mint 16 ezer dolgozó ex-közmunkást talált a kormány.

Tehát a kormány ismét azt a látszatot kelti, hogy foglalkoztatáspolitikája sikeres, miközben ennek pont az ellenkezője igaz. Ezért ismét felhívnánk mindenki figyelmét arra, hogy ne a kormány haverjai által készített felméréseknek, hanem a saját szemének higgyen. A szegénység és nyomor sem tűnt el hazánkból csak azért, mert a kormány eltüntette őket a statisztikákból. A kormány tehát hazudik és átveri a magyar állampolgárokat, immár sokadszorra.

Biztosan sokan hallottak a közmédia egyik, a homoszexualitást betegségként bemutató műsorára, amely országos felháborodást váltott ki, teszem hozzá, teljes joggal. Nos az LMP egy OS-közleményt szeretett volna megjelentetni amelyben arról akartak hírt adni, hogy a Médiahatósághoz fordulnak a M5-ön sugárzott Ez itt a kérdés… című műsor miatt. A kormányt kiszolgáló MTI ezt a közleményt természetesen megtagadta, arra hivatkozva, hogy az „sérti a közmédia jóhírnevét”. Nevetséges és szánalmas az, amit a közpénzből finanszírozott magát közszolgálatinak nevező, azonban pártérdekeket kiszolgáló intézmény megenged magának. Az MTI nem más, mint a Fidesz-KDNP sajtóirodája, ez a mai napon egyértelműen kiderült.

A cikk végén pedig gyönyörködjünk néhány Orbán Gáspár-féle aranyköpésben, amely egy, a Jelige weboldalon megjelent interjúból származnak:

És ez most nem valami farzsebből előrántott igeszakasz, hanem azt gondolom, hogy ha valakinek nincs arra szabadsága, hogy ne legyen semmi más az életében, kizárólag Jézus, akkor valójában nincs teljes szabadsága. Ha valaki azt érzi, hogy a szabadságát a bulikban vagy a világban kell megélnie, és nincs arra szabadsága, hogy ezt kizárólag Jézussal tegye, akkor az az ember valójában nem szabad. 

Az átlag budapesti bulizós fiatalok, ha meghallják a valódi igazságot, akkor a legradikálisabb Jézus követőkké válnak, ezt nagyon hiszem.

Lássuk mai cikkeinket:

Hogy ennek a süket, vak, mindentől elrugaszkodott menetelésnek mi lesz a vége…

Abban a fasírtban benne van az ország

Egyszerűen nem vagyok hajlandó beletörődni

Szerelmetes üdvözlet

Így van az, amikor az állam kiszolgálja az egyházat, nehogy a magántőke lecsapjon az igehirdetőkre

Arany sorok

Okleveles, korrupciót támogató szervezet

A nap kommentje pedig Zsuzsannától:

talán ezért forditja maga felé(Orbán) a kés pengéjét, mert bűntudatot érez?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.