Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Abban a fasírtban benne van az egész ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van ez a fasírt. Formás darab, főtt tojással a közepén. Innentől az már nem fasírt, skót tojás a becsületes neve, de ne keverjük meg a drága polgártársakat, akik bőszen elrohantak Soros György ellen szavazni. Persze családtagonként váltva, ameddig az egyik szavazott, a másik védte a portát a migránsoktól. Legyen az fasírt. De nem akármilyen fasírt az. Ahogy állítólag egy csepp tengervízben benne van az egész tenger, úgy abban a fasírtban is benne van az egész ország.

Tudom, nem fontos ez, vannak sokkal égetőbb problémák, sokkal fajsúlyosabb ügyek, mi a francnak kell azzal a nyomorult fasírttal foglalkozni? Gumicsont, terelés. Hát mert nem az. Le fogom vezetni abból a kurva fasírtból az Orbán-kormány egész működését.

Képmutatás, uborkafára felkapaszkodott senkiházi kivagyiság, lopás, hazudozás, mindenki hülyének nézése. Ezek a fasírt összetevői. Tudom, megmondta a Gundel tulaja hogy a rohadtul puritán fasírt nekik ha szűken is, de nyereséges. De persze nem ezért sütik, hanem azért, hogy majd kaviárral töltött libamájat is süthessenek a kormányzati rendezvények alkalmából. Ez üzletileg érthető és kerekded. Lenne. Ha az a kibaszott menza nem a Karmelita kolostorban lenne, hanem az Audi, a Zanussi vagy a tajvani tampongyár tyúkszempusztai üzemegységének az épületében. Mert akkor a melósok olcsón kajálhatnának – konkrétan a bekerülési ár alatt, mert jófej a munkáltató és így támogatja a dolgozóit – a konyha üzemeltetőjének veszteségét meg a céges bulik túlárazott ételei fedeznék és nyereség is keletkezne. Ez így korrekt, hiszen egy vállalkozás a saját zsebéből kompenzálta a veszteséget. A saját nyereségéből.

De ugye itt nem a tampongyár profitjának rovására zabálja őfényessége a fasírtot. Akár el is hiszem a Gundel tulajának, hogy valamennyi nyereség keletkezik a menzán, ha ezt le tudja nekem vezetni valahogy. Mert én számolgattam és arra jutottam, hogy kőkeményen veszteséges. Vegyük azt a fasírtot. Egy adag 700 forint. A Gundel havi 2,5 milliót fizet bérleti díjként a konyháért. Ha egy hónapban minden egyes munkanapon sikerül eladni 163 darab fasírtot, akkor már kitermelte a Gundel a bérleti díjat. De csak azt. Ha feltételezzük, hogy a fasírt bekerülési költsége és az eladási ára között 50 százalékos a haszonkulcs, akkor 326 darab fasírtot kell eladniuk. Minden áldott munkanapon. Ez azt jelenti, hogy minden egyes embernek, aki ott dolgozik és jogosult igénybe venni a menzát, napi 3 darab fasírtot kell megvennie. Vagy 267 adag menüt kell eladni minden munkanapon, amihez minden ott dolgozónak napi 2,5 adag menüt kell vásárolnia. És akkor még csak a bérleti díjat, az alapanyagköltséget és talán az előállítás költségét termelték ki, nyereségről szó sem esett. De nem hinném hogy mind a 110 ember, aki azon a menzán kajálhat, annyira éhes minden nap, hogy háromszor zabáljon. Ha ehhez hozzáveszem, hogy ki kell még termelni  az alkalmazottak bérét is, akkor máris beszorozhatom kettővel az eladni szükséges étaladagok számát. Vagy hárommal.

Tehát az én számításaim szerint ez nettó veszteség. De nem baj, mer megtérül a Gundelnek a kormánybulik nyereségéből. Amit mi, adófizetők állunk gálánsan.

Tetszik érteni? A képmutató majmoknak nem felel meg akármi, nekik (nem feltétlenül a beosztott hivatalnokokról beszélek, hanem a döntéshozókról) a Gundel kell a fasírthoz. A fasírt meg óccsóé kell, hogy lehessen mutogatni a proliknak (nekünk), hogy mennyire puritán is a drágajóminiszterelnökúr. Közben mindenki tudja, hogy azt a fasírtot mi fizetjük, ahogy a várba költözést, a kisvasutat, a stadiont a kert végébe, a repülőgépet, a pénzügyi zseni gázszerelő pereputtyának gazdagodását és Ráhel tízmilliós óráját is. Visznek amit érnek, hazudnak mint a vízfolyás, ízlésük annyi, mint eszük, élősködnek a nyakunkon és bónuszként még hülyének is nézik az egész országot. Cinikus gecik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.