Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rossz az irány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A változatosság kedvéért lássuk mindenek előtt a mai nap kiemelt kommentjeit:

Lassan három éve is annak, hogy másfél hónapig hajléktalan voltam. Nem adtam fel. Teljesen megváltoztattam az életem. Azóta kiköltöztem Londoniába, visszaszereztem az önbecsülésemet, az irányítást az életem felett. Pokolian hiányoznak a gyerekeim és az, hogy csak havonta-kéthavonta egyszer látom őket, de tudom, hogy ez sem tart örökké. Az orchidea is egy ilyen hittel él, még ha ebben nem is hisz mindenki. Én igen. Az egész világ esszenciája benne van ebben a virágban. (Ádám)

„Szakértői kormány” pártoktól függetlenül!!!!- ez az egy járható út lesz egy fidesz utáni szépújvilágban!! Ha a politika irányít egy országot, abból nem szokott jó lenni. Ha a „normális, józan ész”, és maximális hozzá értés, akkor működnénk úgy, ahogy Európa közepén illene már 30 éve. (Andrea)

Kovács Gergelynek nem kell elfeledni semmit amit nem akar. Nem kell hatalomba segíteni sem az Mszp-t, sem a Jobbikot sőt,Gyurcsányt sem kell alternativának tekinteni. Azt hittem okosabb és átlátja a helyzetet, a tűntetés sorozatok, nem egyik vagy másik párt hatalomra jutásáról, hanem az Orbán kormány leváltásáról kell szóljon. Nem fikázni kell, hanem búzdítani az embereket, mert változtatni kell. Ne kezdjen árkot mélyiteni, már igy is elég mély. Dönthet, hogy a kutypárt támogatja e a megmozdulásokat vagy sem, de az effajta megnyilatkozás nagyon sokat árt. Ne adjon még nagyobb lovat a fidesz és Orbán segge alá, inkább maradjon csendbe. (Csabáné)

A mai napon magyarok ezrei mentek utcára Budapesttől egészen New Yorkig, hogy meghátrálásra késztessék Orbán Viktort és maffiakormányát. Persze a híradások továbbra is a rabszolgatörvény visszavonása elleni tüntetésről szólnak, de jól tudja mindenki, hogy ez marhaság. Az embereknek nem csak a rabszolgatörvényből van elegük, hanem az egész kormányból, amely magyarok százezreinek életét keseríti meg. Az irány jó, mégis sokkal több kell ahhoz, hogy el is érhessük azt, amit célként tűztünk ki magunk elé.

Itt van példának okáért a mai budapesti tüntetés, ahol ugyan tényleg sok ezren jelentek meg, ereje mégsem volt. Hogy mégis miért nem? Pontosan azért, amiért a korábbi tüntetgetések sem vezettek soha semmire. Szerintem el kell felejteni végre ezt a beteges ragaszkodást a beszédekhez! Egy tüntetés nem erről szól, az ég szerelmére. Egy igazi tüntetés spontán módon alakul. Az, ami a rabszolgatörvény megszavazása után alakult ki, valódi ellenállás volt, egy olyan ellenállás, amitől a hatalom is megriadt, bár soha nem fogják bevallani. Akkor és ott több ezres valóban dühödt, a kormány lemondását követelő tömeg nézett szembe a hatalom minden kívánságát kérdés nélkül teljesítő rendőri sorfallal.

Ezt követően az MTVA székházához átvonuló ezrek fellépése, majd az 5 pont beolvasását követelő ellenzéki politikusok megmozdulása is valami új volt, valami olyan, amire évtizedek óta nem volt példa itthon. Nem voltak értelmetlen előre megírt beszédek, színpad és hangosítás sem, de nem is kellett. A tüntető tömeg megoldotta. Politikusokat emeltek a magasba, hogy jobban hallják őket. A mondanivalót a beszédhez közel állók teli torokból megismételték, hogy a hátrébb állók is hallják, és működött. Szervezés és előre megírt beszédek nélkül is sikerült elérni, hogy a hatalom megrettenjen. Hogy miért mondom ezt? Lássuk:

Ez a videó pontosan megmutatja, hogy a rezsim gond nélkül hallgattatja el azokat, akiket kedve tartja. Fizikai erőszakkal, törvénytelenül dobat ki úgy egy képviselőt a közszolgálati televízió épületéből, hogy még a rend éber őrei is inkább behúzott farokkal asszisztálnak az egészhez, mintsem hogy ellent merjenek mondani Pintér Sándor parancsának. A videóból – immár sokadszorra – kiderül, hogy Magyarországon nincs létező demokrácia. Ezért is hiszem azt, hogy teljességgel értelmetlen kérlelni a kormányt bármire is. Már régen lejárt annak az ideje, hogy várjunk heteket, napokat, de még órákat is. Nem szervezgetni kell ezt, hanem pofázás helyett az utcára menni. A karácsonyi bejglizés ideje lejárt, pihentünk eleget.

Ha valóban azt akarjuk, hogy ez a kormány eltakarodjon végre, akkor fel kell hagyni ezzel a szervezkedős, tüntetgetős, az Oktogonon zenére vonulós értelmetlen baromsággal. Ez nem egy buli, ugyanis nem a foci Eb sikereit ünnepeljük az utcára menetellel, hanem a kormányt akarjuk végre valahára elzavarni. Az égvilágon senkit nem érdekel Kovácsné Margit száznegyvenhatodik beszéde, sem pedig István Baltazár csodálatos verselése. Ellenállásra van szükség, arra hogy megbénuljon a fél ország és a hatalom tudomásul vegye, hogy itt bizony gondok vannak. Ne hagyjuk hogy az évtizedek óta nem látott tüntetéshullám újra – fideszes propagandanyelven szólva – tüntikézéssé silányuljon, ugyanis ha ezt tesszük, ennek a nyomorult országnak végleg befellegzett.

Lássuk mai cikkeinket:

Ilyen az igazi keresztény-polgári tempó a Fidesz által rojtosra butított és hergelt házmesterek országában

Soros Györgyből állt a három fős tömeg is, amit aztán Krekó Péter Bajnai Gordon uszítására és Gyurcsány Ferenc asszisztálásával felfújt, hogy nagyobbnak látszódjon

Nincs olyan hogy reménytelen

Ugye, Pityu?

Változás

Én nagyon sokakat szerettem

Tényleg menjünk vissza Ázsiába

A nap kommentje pedig Pollacké:

Fogadjunk,h.Turkesztánban a pusztán egy legelő közepén a gémeskút mellett megfogják majd találni Orbán lovának a bölcsességfogait..?