Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szánkó helyett meleg ételt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük pár kiemelt kommenttel:

Mégha lenne is lelke ennek a mostani hatalomgyülkezetnek akkor is nagy a magány. Így ünnepek előtt egyre nehezebb azoknak akik egyedül vannak. És ha még szegények is az a legszörnyűbb. Az EU-ban második helyen állunk Bulgária után a legszegényebb országok sorában. Hatalmasék gőggel, cinizmussal kezelik a gazemberségeik ellen tüntetőket. Magamat elemezve. Ülök a gépnél Duna képcső bekapcsolva. Határon túliakról szól minden, a pap szeretről beszél. És érzem ahogy megy felfele a pumpa bennem, a kokárda kisajátítása, a nemzetieskedés, a magyarok egymásra uszítása. A kivándorlás okozta gondok, az elszegényesedés, sorolhatatlan amennyi bűnt követtek el Orbánék hogy nem igen tudják a bűneiket leimádkozni.(Marika)

Az a stadion, bármennyire is maguknak építették, túl kényelmes lenne nekik. Javasolnék egy borsodi zsákfalut. Az ott élők szívesen elköltöznének egy kellemesebb vidékre, amit az elkobzott vagyonból az állam fedezne, a maradék helyre, meg úgy ahogy van betelepíteném az egész kormányt barátostúl, rokonokkal. Az utakat még jobban járhatatlanná tenném. Rossz utakon persze a busz sem járna. Ott éldegéljenek életük végéig. Senki nem zavarná őket. Fő szociolóügusuk vinne nekik napos csibét, meg választási malacot, ott a kert ássanak, kapáljanak. Mutassák meg nekünk tehetetleneknek, hogyan lehet olyan körülmények között fényűzően élni. De szép is lenne!(Virág)

Noha úgy tűnik, a mai nap tüntetés nélkül fog lezajlani, aggódni nem érdemes, ugyanis az indulatok nem csitulnak országszerte. Nem is csoda, hiszen a hatalom bábui tovább szítják a tüzet. Elég csak az alkoholistákkal haverkodó Süli János Paks-ügyi miniszter mai nyilatkozatát megnézni ahhoz, hogy lássuk, mi is a gond ebben az országban:

Ami az elmúlt napok tüntetés- és felfordulássorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig.

Vajon Süli János mikor látogatott ki a tüntetések bármelyikére is? Én ugyanis egyszer sem futottam össze vele, sem a lezárt hidak egyikén, sem pedig a Kossuth téren. Csak nem a tévéből tájékozódik ilyen nagyszerűen a miniszter úr? Abból a tévéből, ami az ATV kivételével még csak tudomást sem vesz az immár negyedik napja tartó elégedetlenségi hullámról. A kormány szennycsatornáin ha épp szóba kerülnek a tüntetések, akkor sem hangzik el más, mint sorosista, külföldön kiképzett, liberálfasiszta csürhe, amely megrongálta a szegény gyermekeknek szánt szánkókat a nemzet karácsonyfája körül.

Kérdem én, egy szegény gyermeknek biztosan szánkóra van szüksége? Nem tűzifára, hogy ne fagyjanak halálra a fűtetlen lakásukban? Esetleg meleg ételre, hogy ne éhezzenek karácsony táján? Nem, a kormány szerint – kissé sem demagóg módon – ajándék, teszem hozzá a mi pénzünkből vásárolt szánkókra van szüksége a szegény gyermekeknek. Aki elhiszi ezt a sületlen baromságot, annak csak gratulálni tudok. A baj már csak az, hogy vannak akik ebbe beleállnak:

A kezdeti lendület, amit a szerdai parlamenti ülés kiváltott nem lankad, és néhány szánkót is magával sodort a Kossuth térről.Viszont nem szeretnénk, ha ezért nem kaphatnák meg a rászoruló gyerekek ezeket a szánkókat.

Gyűjtést szervezünk a szánkók pótlására, és egyéb jótékony célokra, amibe Te is beszállhatsz, és amit előre is köszönünk! – Momentum

Ehhez nem fűznék sokat, talán csak egy kérdést: miért?

Ennek az értelme körülbelül annyi, mint annak, hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetői személyesen próbálták meg átadni nyílt levelüket, amelyben arra kérik Áder Jánost, hogy küldje vissza megfontolásra a rabszolgatörvényt a parlamentnek. Ki látja még értelmét ennek a bohózatnak, de komolyan? Áder János egy bábu, nem több. Soha egy pillanatig sem rendelkezett saját véleménnyel, ugyanis teljes mértékben hidegen hagyja, hogy mi történik ebben az országban. Ha nem halakról, esetleg kerti kutakról van szó, úgy értelme sincs zaklatni a Sándor Palota lakóját, úgysem fogja érdekelni őt.

Miközben a kormánypárti szennycsatornák folyamatos őrjöngő, ártatlan rendőrökre támadó, Soros György által pénzelt, romboló külföldi zsoldosokról beszélnek, addig lássuk, hogy is néz ez ki a valóságban. Lássuk azokat a szegény, csakamunkájukatvégző rendőr urakat, hogyan is birkóznak meg ezzel a forradalmi hangulattal:

12 órás procedúra volt, mire bekerültem a zárkába: átvittek orvosi vizsgálatra, majd miután a fogdában ágyi poloskát szedhettem össze, elvittek fertőtlenítésre is az ÁNTSZ-hez. Az Aradi utcába hajnal 4-re értünk oda, délután kettőkor kerültem a zárkába. A bilincs végig rajtam volt.

Ezt egy – elmondása szerint – tévesen megvádolt fiatal mesélte el a HVG megkeresésére, akit édesanyja eltűntként jelentett be, ugyanis a rendőrség őt csak órákkal fia előzetesbe helyezése után értesítette. De hát vannak véletlenek nemde?

Elmondása szerint a hét emberből kettő nem is volt a tüntetésen, volt, aki kutyát sétáltatni ment le, más a közeli kocsmából lépett ki az utcára.

A rend éber őrei tehát továbbra is professzionális módon állnak a helyzet magaslatán. Nem félemlítenek meg fiatalokat és középkorúakat és nem kameráznak jogtalanul utcán sétáló embereket sem. Nem visznek be ok nélkül fiatalokat és középkorúakat sem, ők csak a hazát védik. Jah, nem pontosan ezt teszik. Hogy lesz-e felelősségrevonás ezek után? Majd Pintér Sándor eldönti.

Na de hogy micsoda jogállam Magyarország, az csak ma derült ki igazán. Ugyanis kiengedték az előzetesből Czeglédy Csabát, akire a mai napig nem sikerült semmit rábizonyítani, ellenben aduász volt a hatalom kezében. Ma úgy térhetett haza, hogy lakhelyét nem hagyhatja el. Ellentétben a Dózsa György úti gázolóval, aki jogosítvány nélkül, bekokainozva, lakott területen legalább 130 kilométer per órás sebességgel haladva halálos balesetet okozott. Ő mászkálhat föl s alá Budapesten – miközben az egyik áldozat szüleinek írt levélben saját magát mentegeti – de Czeglédy nem, hiszen jogállamban élünk ugye. Hogy a karácsonyt épp otthon töltheti-e, vagy Polt Péter ismét kitalál valamit, hogy újra börtönbe kerüljön, azt még nem tudni.

A mai pihenőnapot követően holnap ismét tüntetés lesz Budapesten.

Lássuk mai cikkeinket:

Piócák, férgek, patkányok

A páncélozott, elsötétített verdából nem látszik a szeretet

Kinek kedvez leginkább az, hogy a dolgozó 400 órányi túlmunkát kénytelen letolni évente? Na kinek?

Olvasói levél: Ó be szép is lenne!

A kristály gúla

Gyerekek, a mesehős szerepek is foglaltak

Én is veletek tartok!

A rút varangyot véresen megöltük

A nap kommentje pedig Lászlóé:

A légkondis irodákból, a pazar fogadásokból, év végi jutalmaktól, a megkötött érdekes üzletektől, a saját malmukra hajtott előnyöktől semmi sem látszik. A vezér feneke látszik és annak hű követése, a gondolatok nélküli lét, a szervilitás elfed mindent, mit hétköznapi gondoknak hívnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.