Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már nagyon régen nem demokrácia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük a mai napot is a kiemelt kommentekkel:

Remek írás, szörnyű és fullasztó helyzet.
Gyakran hangzik el a számból, hogy fojtogat a tehetetlenség és időnként fizikailag is érzem már, hogy megfulladok. Erre egy búvár ismerősöm azt mondta – “El sem hiszed milyen erő szabadul fel az emberben a valódi fuldoklás idején. A legszorultabb helyzetekből tud kihozni még az eszméletvesztés előtt az az utolsó hosszú perc.”
Csak szólok… (Rita)

Az én környezetemben (3600 fős nagyközség) a lakosok 99 %-a Blikket, Borsot, Kiskegyedet olvas, M1-et, TV2-t néz, valamint az RTL-en Való Világot, X-faktort, legfeljebb DunaTV-t. Élet ÉS Irodalmat egyedül én fizetek elő (sokszor ki sem hozzák), 168 Óráért, Magyar Narancsért és HVG-ért pedig be kell utazni a közeli városok egyikébe. Nincs rá igény. Itt tartunk. A postán, ha reklamálom az ÉS-t, néz rám értetlenül a kisasszony, azt sem tudja: mi az?? Az élelmiszer boltban, ha kérek negyed kiló párizsit, tehetetlenül áll az eladó, újra rákérdez, majd amikor megismétlem, hogy „negyed kiló!”, próbálkozik 10 dekával, 20 dekával, 30 dekával, hogy „elég lesz?” Fogalma sincs, mennyi az a negyed kiló!! Sajnos még nagyobb élelmiszer láncokban is tapasztalható a tömény tudatlanság. (Márta)

Az a társadalom, aki megengedi, hogy pár mocskos gazember kénye-kedvére bánjon vele, az meg érdemli a sorsát. Vajon nem azt kellene csinálni amit Franciaországban tesznek? Igaz ott is a szélsőségesek azok akik gyújtogatnak, rombolnak. Magyarországon ezt csak a fidesz merte megtenni. Nem kell gyújtogatni, nem kell rombolni, de millióknak kellene csendben tüntetni. A szakszervezeteknek nem tüntetést, hanem sztrájkot kellett volna, kellene hirdetni. Mert igenis most a dolgozók kezében van a kártya, hisz akkora a munkaerő hiány, hogy most mindent kitudnának hatcolni maguknak. Most nem félni kellene, hanem cselekedni végre. (Csabáné)

Azért tegyük hozzá,csak úgy optimistán,hogy az örök életet egy gigabankban sem lehet megvenni!A diktátorgyerekek élete pedig „dicső”apjuk halála után nem irigylésre méltó. Ez bekövetkezik akkor is,ha mimagyarok a fotelben ülve,békésen szemlélődünk.Ám célravezetőbb lenne ma is és holnap is az utcára menni,autóval,gyalog,bárhogy,és maradni,maradni,maradni!!!!!! (Katalin)

A kormány olyat rezsicsökkentett, hogy az nem is mindennapi. Na ez persze nem most történt, hanem még az áprilisi választásokat megelőzően, amikor is 12 ezer forintos kedvezményt jelentett be Orbán Viktor. Azok, akik jogosultak voltak a kedvezményre és gázzal fűtenek, azok hónapokkal később ugyan, de megkapták a támogatást. Nem volt azonban mindenki ilyen szerencsés, sokan ugyanis – a mélyszegénységben élők jelentős hányada – nem gázzal, hanem tűzifával fűtik fel otthonukat, közülük pedig sokan a mai napig sem láttak egyetlen forint támogatást sem a kormány részéről.

Noha az adatok szerint 800 ezer háztartás igényelhette volna a támogatást, mégis csak 372 ezer háztartás jelezte időben igényét erre. Sokan nem tudtak róla, vagy pedig egyszerűen elkéstek az igénylés beadásával. Azonban aki erről lecsúszott, az már nem pótolhatja. Egyébként ez a 12 ezer forintos hatalmas segítség maximum 1-2 hétre elegendő tűzifa megvásárlására elég. Jelen állás szerint legalábbis, ugyanis augusztus óta úgy megy fel a tűzifa ára, mint a parlamenti képviselők fizetése.

Hogy mégis mennyire súlyos a helyzet abban az országban, ahol Orbán Viktor szerint minden a legnagyobb rendben van? A Magyar Szociális Fórum adatai szerint az idén télen – ami még szinte el sem kezdődött – eddig 23-an fagytak halálra. Noha az adatok nem mutatják meg pontosan, hogy ebből hány hajléktalan vált a fagypont alatti hőmérséklet áldozatává, azonban a korábbi évek adatai alapján feltételezhető, hogy ezúttal is a többséget a saját fűtetlen otthonában érte a halál, nm pedig az utcán. Az pedig, hogy ez ma, 2018-ban, az Európai Unió egyik országában előfordulhat felháborító, főleg annak fényében, hogy a magyar kormány bőszen támogatja a mexikói és afrikai keresztény templomok több milliárdos felújításait.

A Fidesz a mai napon újra bebizonyította, hogy ma Magyarországon a parlamentáris demokrácia egy nem létező fogalom. Az ellenzék ugyanis úgy gondolta, megnehezíti a kormány dolgát azzal, hogy 2925 módosító javaslatot nyújt be a parlament elé. Ezzel az lett volna az ellenzékinek mondott pártok terve, hogy megakadályozzák a túlóratörvény megszavazását. Hogy ez mekkora sikerrel járt? Nagy meglepetésre semekkorával, a Fidesz ugyanis a hatalom birtokosaként azt tesz, amit akar. Kövér László házmester igazi utolsó suttyó módjára csinált viccet a parlamentből.

Azzal tudniillik, hogy a nem kormánypárti képviselők elfogadták a telefonnal, laptoppal és busás fizetéssel járó parlamenti pozíciót, egyben legitimálták a diktatórikus módszerekkel működő hatalmat. Az pedig, hogy mennyire nincs jelentősége egyetlen magát ellenzékinek mondott politikusnak sem, azt a mai nap tökéletesen megmutatta. Aki esetleg lemaradt volna, annak itt egy videó a mai botrányról:

Lássuk mai cikkeinket:
Éljenek az orbáni jólétben dugig tömött karácsonyi vásárok
Tökéletesen kiszolgáltatottak lettünk

Végérvényesen kiszolgáltatottá válik az ország az új Rothschildnak. Orbán Viktornak és bandájának

Pintér Sándor előrelépett a korrupció elleni harcban

A magyar történelem legkártékonyabb figuráiról
Öregség
Igazán derék lenne, ha az egyház legalább egy pillanatra magába szállna
A nap kommentje pedig Györgyitől:
Orbánék elloptak egy országot. Testestől,lelkestől. Mindenestől

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.