Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Éljenek az orbáni jólétben dugig tömött karácsonyi vásárok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ó, hogy az a… hát persze, hogy csodálatos, reményekkel teljes, vidám, derűs hétfőt kívánok mindenkinek, ha már vannak dolgok, amelyeken egyszerűen nem lehet változtatni! A hétfő egy ilyen, törődjek bele, és nézzek körül, mi mindenbe kellene még.

Az ellenzéki politikusoknak például abba, hogy idén ma van az utolsó alkalom arra, hogy interpellálják és azonnali üzemmódban kérdezzék a kormány tagjait az ország, valamint Kövér László képzelt házában (ameddig el nem veszik tőlük a szót). Egyéb magvas és megkerülhetetlen törvények elfogadása mellett (pl. a közigazgatási bíróságokról szóló) a fideszes országgyűlés természetesen a munka törvénykönyvét is módosítani fogja, ezzel a lendülettel életbe is lép a rabszolgatörvény, amely szerint a munkáltatók évi 400 óra túlmunkát rendelhetnek el az eddigi 250 helyett. A 30 milliárdos propagandaegység szerint természetesen mindenki hülye, aki nem érti, hogy ez milyen jó lesz mindenkinek.

Sőt, szerintem már most is nagyon jó mindenkinek, csak nem mindenki tud róla. Mert például kurva jó hely a világnak az a pontja, ahol egy francia pályaudvaron megkéselt nő esete hírérték, az viszont kurvára nem, hogy az MTVA székházánál néhány száz ember tüntetett (nem állítom, hogy ez egy kritikus tömeg) a propaganda és a hírhamisítás ellen.

A lopott pénzből működő Magyar Idők például éppen (amikor ránéztem 6 és 7 óra között) a foglalkoztatottsági mutató javulását, és a kórházakban várható jelentős béremeléseket ünnepli, valamint azt állítja, hogy megbízható forrásokból tudják: egy nagyjából 30 fős csoport próbál kormányellenes hangulatot kelteni a Magyar Tudományos Akadémián, azt hangoztatva, hogy el akarják venni a testület forrásait, holott ennek pont az ellenkezőjéről van szó. Arra egy centiméter erejéig nem terjedt ki a figyelmük (egy másik agymosó mocsárral ellentétben, ahol azon kajánkodnak, hogy idézem: Ma sem Orbán bukott meg, hanem az ellenzék – Hadházyék lebőgtek a közmédia előtti tüntetésen) arra, hogy micsoda szellemi sötétségbe taszítja az országot az a lánctalpas, állampárti propaganda, amely a kétharmad érdekeinek megfelelően hazudik, hamisít, hallgat el, torzít és hajlítja a valóságot, ameddig az végre illeszkedik Migránsverő Korrupt Viktor tudathasadt vágyálmaiba.

Szerintem a közpénzből működő, valamikor még közszolgálatot ellátó, azóta a feneketlen szakmaiatlanság és erkölcstelenség bugyraiban dagonyázó Migránstévé az évtized egyik legerősebb anyagát szállította tegnap este. Egyrészt a tudósítás címe is világbajnok: Az Európai Ügyészség mellett tüntettek. Amúgy az Európai Ügyészség témáját az év minden napján nagy ívben lehányja az állami propaganda, most viszont jó ötletnek tűnt erre kihegyezeni a hvg.hu (!!!!) cikkére hivatkozó gánymunkát (az Európai Ügyészség a demonstráción egyébként melléktémaként volt jelen), valójában az MTVA által nyomatott, a közszolgálatisággal semmiféle kapcsolatot nem ápoló, ocsmány propaganda és hazudozás ellen tüntettek Hadházyék. Ezzel szemben a hirado.hu szerint:

Az Európai Ügyészség mellett tüntettek délután Hadházy Ákos vezetésével. A volt LMP-társelnök felhívására, ahogy az egyik internetes oldal fogalmazott, néhány száz tüntető jelent meg. 

“Néhány száz tüntető, hatvan rendőr” – ezzel a címmel kezdte a hvg.hu a Hadházy Ákos által szervezett tüntetésről szóló cikkét. A politikus az MTVA székház elé hirdetett demonstrációt. A résztvevők egyebek mellett az Európai Ügyészség mellett álltak ki. 

“Olyan kevesen vannak, hogy még egy rendes skandálásra sem futja” – fogalmaz a hvg a Hadházy Ákos által szervezett demonstrációról.

Ahogy ezzel megvoltak az elvtársak, nekiálltak Hadházy Ákos bűneit hónapokra visszamenőleg ecsetelni. A szülei földügyeitől az idős szomszédja ellen elkövetett merényletig. Ez túlságosan nagy meló volt ahhoz, hogy a kibaszott objektív tájékoztatásba beleférjen: Hadházy bement a tévébe átadni egy petíciót, amelyet fel is olvasott egy kamera előtt. Ebből egy kurva büdös hangot nem idéztek az anyagban. Szép munka ez, pláne hogy a független politikus számon kérte volna, hogy miért csak 35 másodpercben számoltak be a rabszolgatörvény elleni tüntetésről, és szívesen megkérdezte volna a szerkesztőket is, hogy ezt pénzért vagy meggyőződésből csinálják-e. Nem sikerült.

Vigasztalásul a PS nevű izé fent is idézett csámcsogásának felütését rakom ide, mert többet mond az ország állapotáról és a betanított szakmunkások alattvaló-jellegéről, mint ezernyi elemzés:

Mindössze pár száz tüntetőt mozgatott meg Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke által gründolt vasárnapi tüntetés, amelyet a “hazug közmédia” felszámolásáért szervezett. Ha nem lett volna elég az 1-2 fokban való értelmetlen ácsorgás, Nagy-Navarro Balázs végeláthatatlan semmitmondó, ám annál unalmasabb, velejéig sértődöttséget árasztó szónoklása tette fel a pontot az i-re. Az orbáni elnyomásban dugig tömött karácsonyi vásárokkal ellentétben a Kunigunda utcában lézengtek a tüntetők, de még egy jóízűt orbánozni sem tudtak. 

Az orbáni elnyomásban dugig tömött karácsonyi vásárok – ez annyira szép, hogy szinte lefejeltem a billentyűzetet. Rohad az ország, már felismerni sem lehet a jogállamot, a demokrácia szitokszóvá lett, a társadalom önérdekérvényesítése romokban, a kéményen butuló kisembert a saját pénzén szedálják kómásra és félhülyére, a betanított munkás meg örül a dugig tömött karácsonyi vásároknak. Ez a ragacsos seggnyalás egyszerűen zseniális. 

Hasonló érzések kerülgettek a kormány seggéből kilógó Professzorok Batthyány Körének friss, a hazai közélet állapotáról szóló összefoglalója kapcsán. Ezek a derék emberek akkor vonultak be a köztudatba, amikor nem oly régen a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületével közösen kiadtak egy kritikus kiadványt a hatalomgyakorlásról, az uniós pénzek lenyúlásáról, a folyamatosan változó ellenségképről és sok hasonló jelenségről, aztán gyorsan benyögték, hogy ezt nem is a Fideszre értették, hanem úgy általában bele a vakvilágba. Az Index által szemlézett jelen kritikából néhány ízelítő gondolatot idepakolok, hogy a diliház érzés teljes legyen:

– Bírálatunk nem csak a hatalomnak szól, hanem a társadalmi közegnek is, hiszen annak nem csekély szerepe van a megválasztott vezetők által követett politika kialakításában. Hozzászoktunk, hogy kritikus megjegyzéseinket a sajtó túlhangsúlyozza, de ez nem kényszerít bennünket a hatalom iránti bizalmunk bizonygatására.

– A migrációs válság gyakori hangoztatása érthető volt a választási kampányban, meg is lett az eredménye, de azt is tudni kell, hogy sok ember szemében a propaganda túlhajtott, már-már visszatetsző volt, s ez is hozzájárulhatott az elbizonytalanodásukhoz.

– Vissza kell szorítani a korrupció minden formáját az adóelkerüléstől a járadékvadászatig, melynek során nem valós teljesítménnyel, hanem politikai segítséggel, a törvények kijátszásával akarnak egyesek új vagyont létrehozni vagy versenyelőnyt szerezni.

Ezek a kemény szavak, ez a gerinc bámulatos. Pedig a Sargentini-jelentéssel és az MTA-val kapcsolatos megállapításokról nem is beszéltem.

Viszont a változatosság kedvéért két nem várt helyről kapja az ívet Orbán: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal kormány számára készült jelentésében elég lesújtó képet festenek a sajtószabadságról. Nem a libsik, nem Soros, hanem a haverok. Miszerint:

A sajtó- és szólásszabadság teljes körű érvényesülése nélkül nem beszélhetünk szabad demokráciáról sem, mert a választópolgárok nem jutnak hozzá a politikai álláspontjuk kialakításához szükséges valós információkhoz. 

Mint írják, a sajtószabadságra vonatkozó összetett adatok alapján 2013-tól kezdődően folyamatosan romló tendencia figyelhető meg a mutatóban, az érték pedig 2015-ben és 2016-ban tovább romlott, ezzel pedig a visegrádi országok szintjén is sereghajtók vagyunk. Nem baj, majd kapnak a pofájukra a kritikusok.

Természetesen a ma reggeli olvasmány mindenképpen az Index Vajna Andrással készített interjúja, de még elmondom, hogy miután a választás előtt nagy pofával behazudták a 12 ezer forintos fűtési támogatást, mára kiderült: a zömében hátrányos helyzetű területen élő, tűzifával vagy szénnel fűtő családoknak kurvára nem jár alanyi jogon a kedvezmény. Éljen a rezsicsökkentés és éljenek az orbáni jólétben dugig tömött karácsonyi vásárok! Muzsika és jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!