Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Végérvényesen kiszolgáltatottá válik az ország az új Rothschildnak. Orbán Viktornak és bandájának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok a bölcsek kövének hordozója, azaz a következő eszmefuttatás csak az én jóslatom a jövőre nézve. Nevezheti ezt bárki összeesküvés-elméletnek, fikciónak, vagy bárminek, de én sajnos nagy realitást látok benne, és csak reménykedni tudok abban, hogy nem lesz igazam.

Kezdem talán onnan, hogy soha senkit nem vontak felelősségre a rendszerváltás óta végrehajtott privatizációkért. Azaz ami anno állami tulajdonból magánkézbe került, az abban a marokban is maradt, még akkor is, ha nem volt törvényességi szempontból teljesen tiszta az ügymenet. Tehát ami egyszer elvesztette köz jellét, az egyszer és mindenkorra magán vagyonná avanzsált. Ez idáig tény.

Mostanság nem privatizáció folyik, hanem monopolhelyzet kialakítása. Az egész ország politikailag és gazdaságilag egy ember, és a hozzá köthető rokonok és stromanok magántulajdonába kerül. Ma már nincs az országnak olyan szeglete, nincs olyan ágazat, de még olyan gigaberuházás sem, amit ne ez a kör nyerne el, avagy azt is mondthatnám, nyelne be.

Természetesen ezekhez a felvásárlásokhoz, tender önerőkhöz elképesztő mennyiségű tőkére van szükség, de ezt is megoldották a benfenntesek. Állami tulajdonban lévő, vagy az állam által meghatározó tulajdonrészt birtokló bankok fedezik azt a pénzmennyiséget, ami ehhez szükséges. Ez is tény.

Az írott és audiovizuális media meghatározó többségben szintén ezen érdekkör birtokában van, tehát a tájékoztatás a társadalom felé központilag irányított, szervezett agymosás, butítás folyik az országban. A sajtónak nincs kontroll lehetősége, hiszen szabad sajtó sincs.

Az ügyészség sem pártatlan és független, tehát ott sem fogják elejét venni, és ők sem fognak fellépni a törvénytelen harácsolások ellen. Lásd OLAF-jelentés, stb. Ez itt még mindig tény.

A minap olvasom, hogy óriásbank jön létre Magyarországon, amennyiben 2020-ig Takarékbank néven egyetlen univerzális nagybankká olvasztják össze a Takarék Csoport szövetkezetként és részvénytársasági bankként működő bankjait egy-egy kivételével. A tőzsdén forgó Takarék Jelzálogbank külön intézményként megtartja jelzálogbanki funkcióját, és nem vezetik ki a tőzsdéről.

Vida Józsefet 2016 decemberében választották meg a Takarék Csoport központi bankja, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Irányításával hajtott végre az új vezetés pénzügyi átvilágítást az FHB Csoportban, melyet követően az igazgatóság stabilizálta a bankcsoport helyzetét. Ugyanakkor ő vezényelte le azt a 2015-ben megkezdett folyamatot is, amelynek révén az akkori FHB Kereskedelmi Bank Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. (2018 óta Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és Takarék Jelzálogbank Nyrt.) csatlakozott a szövetkezeti hitelintézeti integrációhoz.  A Takarékbank Zrt. huszonkét takarékkal összehangoltan május 29-én vételi ajánlatot tettek az akkori FHB Jelzálogbank Nyrt. (2018 óta Takarék Jelzálogbank Nyrt.) részvényeire.

Vida József a Takarékbank elnök-vezérigazgatójaként irányítja jelenleg is a hazai bankrendszer 1987 óta íródó történetének legjelentősebb átalakulását: a korábbi FHB-csoport integrálásán túl 2017-ben ötvenkét takarék fúziójával tizenkét regionális hitelintézet jött létre.

Vida József jelentős szerepet vállalt a takarékszövetkezeti szektor egységének a helyreállításában és abban, hogy a Takarékbank 2017. június 27-ei közgyűlése a takarékok csaknem teljes, 99,5 százalékos részvétele mellett egyhangúlag, 100 százalékos szavazati aránnyal fogadta el a takarékszövetkezeti integráció új, 2021-ig szóló stratégiáját. Ennek meglévő jogszabályokba való beillesztését a Postaügyért és Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásért felelős Kormánybiztosság segítette. Az elfogadott stratégia alapján a 2018. januártól érvényes struktúrában a Takarékbank, a központi kereskedelmi bank és a jelzálogbank, valamint a 12 regionális központ az alapja a Takarék Csoportnak, hozzájuk csatlakoztak – a Takarékbank irányítása mellett – a faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel és egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó leányvállalatok.

2014-től szerepel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szanálási névjegyzékében. Meglévő pozíciói mellett Vida József 2015-től az Ariadné Válságkezelő Kft. felszámolási és reorganizációs tanácsadója, 2016 szeptemberétől az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatótanácsának a tagja, 2016 decemberétől a STATUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. felügyelőbizottságának a tagja. A Budapesti Értéktőzsdén szereplő Opus Global Nyrt. közgyűlése 2018. június 19-én pedig 2022. május 2-áig az igazgatóság tagjává választotta. (via)

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára (j) beszél, mellette balról jobbra: Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Schepp Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja a pécsi Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrum átadásán 2018. november 8-án. A Takarék Csoport, a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ és a pécsi egyetem által közösen létrehozott pénzügyi laborban pénzügyi ismereteket oktatnak. (MTI/Lendvai Péter)

Mivel a három éve állami tulajdonba vett Budapest Bankot (BB) idén értékesítenie kell a kormánynak a vállalása miatt, és aligha szívesen adná ki kezéből az irányítást a kormányzati kör, így sokkal esélyesebb, hogy a BB-t a Mészáros- és Matolcsy-közelben levő MKB Bankkal, Kinizsi bankkal és a takarékszövetkezetekkel gyúrhatják egybe, Takarékbank néven.

Az így létrejövő fuzió végén egy olyan gigabankot kapunk, mely:

  • Mészáros Lőrinc tulajdonosi és érdekeltségi köréhez tartozik.
  • Komoly konkurenciát jelent a már meglévő és piacvezető Csányi Sándor nevével fémjelzett OTP-nek.

Ismerve a „fiúk” üzelti stratégiáját az sem tartom kizártnak, hogy kiszorítják az OTP-t piacvezető poziciójából, netán tesznek rá egy „visszautasíthatatlan” ajánlatot, és hopp, máris ott tartunk, hogy ahogyan a mediában nincs konkurenciájuk, úgy a banki, pénzügyi szektorban sem lesz. Mindegy, hogy lakossági, avagy üzleti tranzakcióról lenne szó, az nagytöbbségben rajtuk fut majd keresztül.

Túl azon, hogy rálátnának minden és mindenki pénzeire, van ennek a dolognak számomra egy sokkal rémisztőbb vetülete.

Adjátok kezembe egy ország pénzügyeit, s nem érdekel, kik hozzák a törvényeket a parlamentben! (Rothschild (bankár)

Azaz 2022-re, a választások évére már nem folyósít az EU támogatásokat. Hogy Orbán addigra kivezeti az országot az EU-ból, jelenleg még kérdéses. Ellenben akár EU-tagok maradunk, akár nem, az ország anyagi helyzete szükségessé teszi, hogy valahonnan pénzek áramoljanak a gazdaságba. Ha máshogy nem megy, hát hitelek formájában.

Mi következik ebből? Számomra az, hogy teljesen mindegy, hogy 2022-ben az Unió tagjai vagyunk-e, és az is mindegy, hogy ki alakíthat kormányt, a pénzügyi stabilitást és az ország hitelezését egy olyan személy (csoport) tartja a kezében, akik ennek alapjait most fektetik le az orrunk előtt (pontosan ugyanazzal a szisztémával, ahogyan a megyei lapok majd az országos napilapok, aztán a bulvár tévé és rádió csatornák tulajdonosi köre vált 1-2 év alatt egy érdekcsoport magánvagyonává), és soha senki sem fogja vizsgálni, hogy ugyan már, hogyan is tették rá a kezüket erre az ágazatra.

Pont ugyanúgy, ahogyan anno a privatizációnál. A sajtó is az ő kezükben lesz, ergo abból az irányból sem kapnak majd semmilyen féket és kontrollt. Egyszer és mindenkorra kiszolgáltatottá válik az ország és mindenkori kormánya az új Rothschildnak, azaz Orbán Viktornak és bandájának. Ilyen helyzetben tényleg mindegy lesz, kik ülnek a parlamentben, és milyen törvényeket hoznak. Ne legyen igazam.

V. Z. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.