Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gruevski szöktetésében a kormány is vastagon benne van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Tegnap a Politico lehozta, hogy információik szerint a magyar hírszerzés is segítette Nikola Gruevski elítélt bűnöző Magyarországra szöktetését. Ezt a lap ekkor még nem fejtette ki mélyebben, azonban a mai napon az AlsatM macedón televízió oldalán megjelentek további információk az üggyel kapcsolatban, melyek igencsak megcáfolják azt, amit Szijjártó Péter (és sokan mások) folyamatosan nyilatkozik a kormány nevében.

A macedón portál információi szerint az elítélt Gruevski szökését már két héttel korábban elkezdték szervezni, méghozzá magyarok részvételével. A HVG fordításából a következők derülnek ki:

Az AlsatM anyaga szerint viszont a szökés előtt két héttel már találkozott Gruevszki a szkopjei magyar nagykövettel. A szökés estéjén pedig a biztonsági kamerák felvételei szerint Gruevszki Fiat Punto típusú autója kihajt a háza garázsából, de később, amikor visszatér, már vélhetően nem ő ül benne. A cikk azzal a feltételezéssel él, hogy Gruevszki a magyar diplomatákhoz mehetett, és aki visszahozta a kocsit a garázsba, az a magyar nagykövetség alkalmazottja lehetett. Gruevszki maga pedig egy magyar tulajdonban lévő autóval szökött meg. A cikkben az is szerepel, hogy a macedón-albán határt illegálisan lépte át Gruevszki, és autója végig másodrendű utakon haladt, hogy elkerülje a forgalmat figyelő kamerákat. 

Amennyiben az információk valósak, úgy a kormány igenis tudott a szöktetésről, sőt nyakig benne van az egészben. Ezt persze már korábban is lehetett sejteni, azonban bizonyítékok eddig nem álltak rendelkezésre. Az itt felvázoltak szerint a kormány hathatós segítéségével szöktettek át több határon is egy, az igazságszolgáltatás, azaz egy jogerős bírósági ítélet elől menekülő korrupt politikust. Azzal pedig, hogy Gruevski illegálisan lépte át a macedón-albán határt, törvénysértést követett el, amit nem befolyásol az sem, hogy ekkorra nemzetközi körözést még nem adtak ki a férfi ellen. Gruevski egy magyar tulajdonban lévő autóval lépte át illegálisan a határt, tehát innentől kezdve Gruevski nem más, mint egy illegális bevándorló. Akár volt miniszterelnök korábban, akár nem.

Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk Szijjártó Péter magyarázkodását az üggyel kapcsolatban, illetve azt, hogy amennyiben igaz az értesülés, úgy miért hazudott a kormány nevében? Esetleg fontolgatja-e hogy lemond?

Ha már lemondásokról és cserékről volt szó, a mai napon kiderült, hogy Hollik István lett az új Kovács Zoltán. Ez minőségi javulást semmiképpen sem fog eredményezni, de mégis csak változás. Ennek oka elég egyszerű és egyben vicces. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kérte fel Kovács Zoltánt. Igen, jól olvasták, azt a Kovácsot, aki Twitter üzeneteiben száll bele mindenkibe, aki nem a kormány seggét nyalja. Lássuk most az új nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár aranyköpéseit:

Heller Ágnes pedig csak egy öreg, bigott (és idejétmúlt) kommunista.

Hillary Clinton egy bukott politikus, akinek vesztes kampányát Soros György is finanszírozta.

Verhofstadt és liberális haverjai a bevándorlási politikája miatt pocskondiázzák Magyarországot. Társaságával Magyarországot és az Európai Uniót a bevándorlók földjévé akarják tenni. 

A rendelkezésre álló adatok azt bizonyítják, s az összes tapasztalat arra utal”, a Soros-szervezetek aktívak voltak a röszkei zavargás előkészítésében, és utána több mint egyéves kampányt szerveztek Ahmed H. védelmében.

Persze lehetne még folytatni Kovács Zoltán agymenéseit, de akkor soha nem érne véget ez a cikk. Egy biztos, nagyszerű döntés volt Kovácsot választani erre a pozícióra. Ezúton is gratulálunk a felelősöknek.

A cikk végére pedig két csodálatos hírt tartogattam, amelyek pontosan tükrözik milyen állapotok is uralkodnak ma ebben az országban. A közpénztolvaj közpénzszolgálati televízió híradójában sikerült valami olyat véghez vinni, amit korábban soha. Az M1 a saját, már korábban leadott egyik anyagát hamisította meg, majd adta le újra a híradóban. Egyszerűen nem tudnak hibázni a milliárdokat felemésztő tévénél. Elképzelni sem tudjuk, mi lesz Papp Dánielék következő húzása, mindenesetre kíváncsian várjuk.

A másik hír pedig a budapesti Nyugati pályaudvarról érkezett, ahol is egy 20 évig használaton kívüli liftet egyszerűen befalaztak. A liftet, melyet 1998-ban adtak át, az építtetők adományozták a MÁV-nak, mely többek között a mozgássérültek utazását is megkönnyíthette volna. A lift azonban soha egyetlen percet sem üzemelt, ezért hát inkább úgy döntöttek, hogy húsz év után, ahelyett hogy mondjuk használatba helyeznék, inkább körbefalazzák. Erre én nem igazán tudok mit mondani, így akinek lenne mondandója, az a cikk alatti kommentszekcióban ne fogja vissza magát.

Lássuk mai cikkeinket:

Ostobaság, tájékozatlanság, elborult agy

Pocsék érzés lehet ennyire hülyének lenni

A gőztől nem látja, nem hallja és nem érzi, hogy tolat

Freud kikönyökölt a miniszterelnök úr száján

Ez részemről egyszerűen a mélységes undor és megvetés kifejezése 

Thomas Mann üdvözlése

Többségi Komplexusban vígan élhetnének a nagyszerű politikusok és családjaik, valamint a demokráciával mit kezdeni nem tudó, cáratyuska-fixált híveik

A nap kommentje Sándortól:

Csodálom a kitartásotokat,a hiteteket ….nap mint nap (ráadásul többször is) felhívjátok a figyelmet a napi szarságaikra amibe külön-külön is bele buknának egy normális országban de itt?…..Tegnap a fiatalság kint volt az utcán a szabad ország szabad egyetem tüntetésen és a zemberek?…a Sting koncerten ázkolódtak (persze tudom világsztár) de emez meg „csak” a jövőnk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.