Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Freud kikönyökölt a miniszterelnök úr száján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Brüsszelben aláírták az EU-s vezetők a kilépési megállapodást, melynek értelmében a brit kormány és az EU megegyzett a Brexitről. Ez még csak a történet egyik része, ugyanis ez után még a brit parlamentnek is el kell fogadnia a megállapodást, amire az elemzések szerint nem sok esély van. A megállapodással ugyanis sem a Brexitre szavazók, sem pedig a parlament többsége nem ért egyet. Hogy mégis sikerül-e ennek ellenére megegyeznie a parlamentnek, vagy pedig megbuktatják Theres May-t, az egyelőre kérdés.

A rendkívüli ülésen természetesen részt vett Orbán Viktor is, aki a kormánymédiának a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

Az Egyesült Királyság kilépése, valódi Black Sunday, szomorú nap az Európai Uniónak – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcsot követően vasárnap.

Orbán Viktor a M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, a magyarok próbálkoztak, még be is avatkoztak a britek kampányába és arról győzködték őket, hogy inkább maradjanak az unió tagjai, de ezt nem sikerült elérni.

„Most már nincs más választásunk, minthogy tudomásul vegyük a döntést, ami megszületett” – fogalmazott. Aláhúzta, hogy a veszteség nagy, Nagy- Britannia ugyanis gazdag ország és sok pénzt visz magával, ami azt jelenti, hogy kevesebb marad. Azaz pénzben is mérhető a veszteség, amelyet az unió elszenvedett a politikai és gazdasági természetű veszteség mellett – tette hozzá Orbán Viktor. 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az Európai Unió mostani vezetői szerinte nem vétlenek a Brexitben, felelősséget viselnek a bekövetkezéséért. Az egyik legsúlyosabb hiba volt, hogy olyan bizottsági elnököt választott az EU, akinek a személyét a britek ellenezték, a másik hiba az volt, hogy a migránsokat beengedte az Unió, a briteket pedig nem tudta benntartani. Fordítva kellett volna – fogalmazott a kormányfő. – MTI

Aki esetleg átsiklott volna a részletek felett, annak újra kiemelném a következő mondatot:

Orbán Viktor a M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, a magyarok próbálkoztak, még be is avatkoztak a britek kampányába.

Ezt az az Orbán Viktor nyilatkozta, akinek kormánya megvádolt már szinte mindent és mindenkit azzal, hogy beavatkoztak a magyar választásokba, a szuverén Magyarország belügyeibe. Orbán tehát nyíltan kimondja, hogy a magyarok – feltételezem a kormány, nem pedig Mari néni Szamárpusztáról – beavatkozott a britek kampányába. Nem Soros György, még csak nem is Gyurcsány Ferenc, hanem a magyarok avatkoztak be egy másik ország kampányába.

Azt már csak megjegyzem, hogy a miniszterek elnökének a britek kilépése leginkább azért fáj, mert

sok pénzt visz magával, ami azt jelenti, hogy kevesebb marad. 

Talán arra gondolhatott, hogy kevesebb marad Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak és Orbán Ráhelnek is. Mi lesz így a nemzet oligarcháival, kérdem én, ha a britektől már nem érkezik több ellopnivaló? Valóban Black Sunday ez. Az Orbán családnak legalábbis biztosan. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.