Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon érdekli ez Orbán Viktort?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint 1000 milliárd forintból orvosolható lenne a hazai egészségügy helyzete. Noha Éger István szavára nehéz adni, de tételezzük fel, ezúttal igaza van. Ezer milliárd forint ugyan nem kis összeg, azonban az egészségügynél nem sok fontosabb dolog van egy országban, így hát annak megoldása elsőbbséget kellene hogy élvezzen minden más, kevésbé sürgős üggyel szemben. Ezt persze az Orbán-kormány nem így gondolja, mivel csak 2010 és 2020 között nem kevesebb mint 342 milliárd – ebből 20 milliárd külföldön – forintot fordítanak stadionépítésre. Emellé még jön az évi sok milliárd forint TAO támogatás, aminek összeadásával bőven kijön legalább a szükséges ezer milliárd fele.

Pénz tehát bőséggel lenne  (lett volna) egy olyan, immár évtizedek óta fennálló probléma javítására, amely magyarok millióinak életét befolyásolja. Önmagában pénzzel megoldani az egészségügyi rendszer problémáját persze nem lehet, de azon javítani egészen biztosan lehet. Márpedig a magyarok többsége nem véletlenül fizeti a TB-t, amiért már évek óta nem jár az ég világon semmi. Ma a kórházak többségébe meghalni járunk, nem pedig meggyógyulni, ugyanis a kellő feltételek csak előbbihez állnak rendelkezésre.

Azért, hogy idetegyek valami pozitív példát is a kórházak világából – ha már olyan ritkán beszélhetünk ilyesmiről -, a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán dolgozók elutasítják a hálapénzt. Ez nem csak egy helyi pletyka, hiszen mindenki szembesülhet vele ha épp arra jár, a kórház vezetése ugyanis kitűzte azt a bejáratra. A főorvos mellett az osztályvezető ápoló, a vezető szakasszisztens és a toxikológiai intenzív részleg vezető ápolója is aláírta a dokumentumot, melynek kitűzésével változást szeretnének elérni.

A minőségi és biztonsági betegellátás közös ügyünk, közös érdekünk! Mi megtettük az első lépést, kérjük támogassák törekvésünket!

Ezúton is köszönjük – véleményem szerint sokak nevében – a Péterfy Kórház dolgozóinak kiállását és várjuk azon további kórházak neveit, amelyek csatlakozva a „mozgalomhoz” egy jobb hellyé teszik ezt az országot.

Gond tudniillik van idehaza bőséggel. Ilyen gond az is, hogy Orbán Viktor veje immár sokszoros milliárdossá avanzsált: az Átlátszó nyomozásából kiderült, Orbán Ráhel férje 1118 négyzetméter belvárosi lakást birtokol. Ezek értéke az oknyomozó portál által megkérdezett szakértők szerint elérheti az akár 950 000 000 forintot is. Azonban ha még ez sem lenne elég, akkor megemlítenénk azt is, hogy két bank 11 000 000 000 forint hitellel segítette meg ezt a nagyszerű vállalkozót. Biztosan nincs ehhez semmi köze annak, hogy Tiborcz István történetesen Orbán Viktor veje. Orbán ugyanis ott segít ahol csak tud, most sem történt más. Lehet hogy Mészáros Lőrinc mögött egyelőre eltörpül Orbán Ráhel férje, de ha így halad, még az is lehet, hogy hamarosan beéri a felcsúti  gázszerelőt. Mindenesetre mi borzasztóan szurkolunk.

Ha már mutyiról, lopásról és korrupcióról volt szó, érdemes megemlíteni, hogy a The New York Times ismét foglalkozott az orbáni diktatúrával, konkrétabban azzal, hogyan vették át az Origót, majd tették azt egyenlővé egy szennyvízcsatornával, ahonnan már csak a fekália bugyog elő. Persze ez azok számára nem újdonság, akik a saját szemükkel látták, ahogy egy egykor elismert és sokak által olvasott lapot tesz tönkre a hatalom hetek leforgása alatt. Tőlünk nyugatra, de újabban már keletre is tisztában vannak azzal, micsoda diktatúra épül Európa szívében. Kár lenne azt hinni, hogy Európa, sőt a világ nagy része nincs tisztában azzal, hogy a magyarok tűrik, ahogy egy törpe diktátor hülyére veszi őket nap mint nap.

Ma Budapest helyet adott egy, az oktatás szabadságáért tartott tüntetésnek is, melyen a sajtó információ szerint körülbelül kétezren jelentek meg. A menet a Fővám térről indult, majd az ELTE BTK, a CEU és az MTA érintésével a Kossuth térre tartott. Volt a tüntetésen Szabad ország, szabad egyetem! rigmus és mobiltenefonnal a levegőbe világítás is. A helyszíni információk szerint igen sok tiltakozó külföldi diák is jelen volt. A tervek szerint egészen december 1-ig a Kossuth-téren maradnak a tüntetők, ugyanis ez a kormány és a CEU közti szerződés aláírásának határideje. A tiltakozók a következő követelésekkel álltak elő:

  • a  kormány írja alá a CEU-szerződést
  • szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát
  • biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási lehetőséget

Hogy Orbán Viktort meghatották-e a követelések, azt még nem tudni. Addig is azonban, ameddig ez kiderül, lássuk mai cikkeinket:

Ha elég jól toljátok a házmesterkedést, még akár betanított munkás is lehet belőletek. Vagy Szijjártó Péter

Orbán tisztessége

Hajrá Magyarország! Hajrá dolgos magyarok!

Külföldről nem látszik a gazdasági csoda

Menjen az álmai felé

Háromszoros életfogytiglan, vagy 250 év fegyház

Ahogy lehet

A nap kommentje pedig Attilától:

Orbán tisztessége=fából vaskarika

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.