Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hajléktalantörvény egyelőre alaptörvénybe ütközik. Egyelőre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Mi is foglalkoztunk még reggeli cikkünkben a Budai Irgalmasrendi Kórházat sújtó csótányinvázóval. Délután a HVG kérdésére válaszolt az intézmény. Persze bocsánatkérésről szó sincs, sőt. Minden a legnagyobb rendben van, hisz csótányok mindenhol vannak, nem kell tőlük megijedni. Az intézet által szerződtetett rovarirtók tökéletesen végzik a munkájukat és ha bármiféle gond adódna, a kórház dolgozói is besegítenek a szakembereknek. Hogy mégis hogyan?

Az állandó és rendkívüli a teljes épületegyüttesre kiterjedő rovarirtások mellett saját dolgozóink is soron kívül kihelyezett csótánycsapdákkal és vegyszeres megoldással azonnal reagálnak a hirtelen fennálló probléma esetén a szolgáltató érkezéséig.

A magyar gógyi, kedves barátaim. Ugyan teli van csótánnyal a kórház, de nincs gond. Erika és János az addiktológiáról már rajta van a csótány kérdésen. Ha valamiért nem válna be a csótánycsapdák és vegyszerek használatának kombinációja, akkor még mindig ott a tízparancsolat. Annak segítségével ugyanis sikeresen agyon lehet csapni a nem kívánatos bogarakat. Éljen a világszínvonalú magyar egészségügy!

A Kaposvári Járásbíróság egy 54 éves hajléktalan ügyében felfüggesztette az eljárást, és kezdeményezte az Alkotmánybíróság egyedi normakontroll eljárását. Ez pontosan az, aminek látszik. Végre valaki szembe mert szállni a hatalommal és ki merte mondani, hogy most volt elég. A bíróság szerint a hajléktalantörvény – szabálysértési törvény módosítása – Alaptörvénybe ütközik. Még úgy is, hogy Orbán Viktor mindent elkövetett azért, hogy korlátlan hatalma birtokában bármit megtehessen, amit csak akar. A kaposvári bíróság szerint a jogszabály ellentétes:

  • az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának az elesettek és szegények megsegítésének kötelezettségét kinyilvánító részével,
  • az Alaptörvényben foglalt jogállamiság követelményével,
  • az alapvető jogok korlátozására vonatkozó tilalommal,
  • a törvény előtti egyenlőségre vonatkozó rendelkezésével,
  • a diszkrimináció tilalma követelményével,
  • a tisztességes tárgyalás követelményével
  • a jogorvoslathoz való jog követelményével.

A kérdés persze az, hogy lesz-e vér a pucájában valakinek arra, hogy ellent merjen mondani a nagyfőnöknek. Amennyiben ugyanis a hajléktalantörvényt valamilyen oknál fogva elmeszelik, úgy biztosak lehetünk abban, hogy valamilyen úton-módon, de visszakerül az alaptörvénybe, Orbán Viktor pedig bosszút fog állni.

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárság is Budára költözik. Biztosan kevés volt a hely számukra a Miniszterelnökség székházában, ezért kényszerültek azt elhagyva a Naphegy tér egyik villájába költözni. Nem elég azonban a költözés ténye, kell ugyanis költeni egy keveset arra is, hogy felújítsák az épületet. Erre 365 millió forintot, fenntartására pedig jövő évre 186, 3 millió forintot biztosít a kormány. Lassan már nem marad olyan villa, kastély esetleg vár Budán, amelybe ne költözött volna be Orbán Viktor valamelyik strómanja, haverja, esetleg valamely fideszes intézmény. Ennek persze minden költségét az adófizetők állják.

Voltak persze ma is más fontos hírek országszerte, lássuk hát ezeket. Gyurcsány Ferenc többedmagával a Parlament lépcsőjén éjszakázott, ezzel a hajléktalantörvény embertelenségére szerette volna felhívni a figyelmet. Másodfokon, jogerősen is pert nyert Juhász Péter, az Együtt volt elnöke a közmédia ellen. Mint az az egykori politikus videóüzenetéből kiderül, a közmédiának kétmillió forintot kell fizetnie neki, és négyszer le kell adnia a híradóban, hogy bocsánatot kérnek tőle. Esztergomban egy fideszes alapítvány kitüntett két fideszes politikust. A Rendvédelem Népszerűsítéséért Alapítvány október 23-án „a Haza Szolgálatáért, az elszakított magyarok jogainak védelmében végzett áldozatos munkájáért és azért, hogy szívügyének tekinti a bűnüldözést és a bűnmegelőzést”, elismerő oklevéllel jutalmazta Kövér László házelnököt és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. Ezt nehéz lenne überelni, így hát be is fejezem mára.

Lássuk mai cikkeinket:

Csótányhordák

Nem kell a feltételes mód

Dánia az élő példa

Mit tetszik akarni?

Remélem a Doki helyrepofozza a fluxuskondenzátort

Nem menekülhetsz

Remélhetőleg anyuka közpénz-sertéstelepe és Habony Árpád is jól van

A nap kommentje pedig Pétertől:

Nem a németek jöttek a zsidókért, „lelkes” magyar emberszerű lények terelték őket a vagonokba, lőtték a Dunába, hajtották őket munkaszolgálatra a halálba. De ez a nép soha nem volt képes szembe nézni önmagával. Kollaborál, sunnyog, megalkuszik. Az igazi forradalmárokat mindig cserben hagyja, a populista barmokat isteníti. Ez vagy Magyarország én ezért nem szeretlek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.