Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csótányhordák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jóóóóó reggelt! Péntek van, nem 13 (hanem 26, ami 2X13), de a NER-ben nem tökmindegy? Hát dehogynem. Nem kell ide babonásnak sem lenni, történik a nyomorúság mindenféleképpen.

Az általam mélységesen megvetett nép fiával nem annyira, vele csak jó dolgok történnek. Egyrészt megint ott ette a fene a Vidi meccsén Thesszalonikiben, másrészt igen jó társaságban volt ott (már amennyire a nemzet/saját vejével, Tiborcz Istvánnal is üzletelő török milliárdos, Adnan Polat meg a luxusfuvarozó, szintén milliárdos Garancsi stróman annak számít), harmadrészt azért, mert a magyar csapat 2-0-ás győzelmet aratott a görög bajnokságban veretlenül listavezető PAOK ellen az Európa-liga csoportkörének tegnap esti harmadik fordulójában. A legszebb ideje volt valamit villantani, igazolandó, hogy noha a kultúra világa nem érdemli meg a tao-támogatásokat abban a formában, ahogy eddig járt neki (mondjuk I. Szotyolaköpködő Viktortól valóban olyan messze áll a kultúra, mint tőlem a narancstálib vakhit), de bezzeg a futballban minden talicska pénz jó helyre megy. Éljünk mi! Több mint szimbolikus, hogy miközben az egyik legsikeresebb magyar felsőoktatási intézmény a fideszes ellehetetlenülés elől menekülve éppen fél lábbal Bécsbe tart, a bosszúszomjas, kulturálisan földszintes erkölcsi árvízkárosult focimeccsen művelődik.

Mint ahogy az is megérne egy misét, hogy miközben a felcsúti küldetéstudat futballstadionok VIP-páholyaiban mereszti gondtalanul és derűsen közpénzen hízó seggét (sehol egy sorosista újságíró, aki elől futva kellene menekülni), dübörög a rendpártiság. Kispesten több mint egy tucat nyomorult ember erdei kunyhóját rombolta le a Pilisi Parkerdő Zrt., de nem elégedtek meg ennyivel. A törvénykövető rombolásban a hajléktalan emberek tárgyainak sem kegyelmeztek. Ruháik, edényeik, személyes tárgyaik mellett volt, akinek még a gyógyszerei is megsemmisültek az intézkedésben. Lehet persze ezen őrjöngve-éljenezve tapsikolni, hogy na végre, így kell ezt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok, csakhogy attól ez még az aljas embertelenség bizonyítéka marad a kormányzat álhazafias vergődésének napi mocskában.

És ez akkor is így lenne, ha közben nem tudnánk, hogy több mint 100 településen áll le a szemétszállítás a mai szent napon. Mert arra van kapacitás és belső indíttatás, hogy a társadalom perifériájának perifériájára szorultakon még egy utolsót rúgjanak az elvtársak, hogy a lopás mindenféle kreatív módszerének kidolgozásával szívják az ország vérét, az viszont egyáltalán nem zavarja őket a módszeres pusztításban, hogy 116 Pest és Nógrád megyei településen a közszolgáltató már nem tudja ellátni a feladatát, mert elfogyott a pénz. Miért? Mert nem kapták meg az eddig elvégzett munkájuk fedezetét sem az állami-nemzeti kukaholdingtól (fideszül: Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt). Mondom, állami. Tehát miután az elvtársak kiszolgáltatott helyzetbe taszították az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft.-t (a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, már nem bocsát ki számlát a lakosságnak, és a lakosság sem nekik fizeti be a közszolgáltatási díjat, hanem az NHKV Zrt.-nek.), nincs más bevételi forrásuk, csak ami a fideszes állami cégtől jön, Gulyásnak volt pofája tegnap kiállni a rivaldafénybe és azt mondani, hogy ők nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. Meg hogy jelentős, részben rossz gazdálkodásból eredő tartozások halmozódtak fel, ezeket most mérik fel, de a nagyságrend több tízmilliárdos. Vagyis megint mindenki kretén, mindenki rosszul gazdálkodik, mindenki szembejön az autópályán, csak a gyalázatos kormány nem tehet semmiről. Értem.

Pedig a hergelés, valamint a szemfényvesztő pótcselekvések kormánya nagyon is dolgozik. Azon belül is Pintér Sándor olajszőkített ex-MSZMP-s káder mutatja a fényt az alagút végén. Most azt találta ki a primitív csatakiáltásokkal népet butító zenekar, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal helyett Idegenrendészeti Hivatalt hoznak létre, mert ez szerintük kifejezi a magyar választók többször megerősített szándékát: Magyarország nem lesz bevándorlóország. Vagyis az idegeneket hívjuk idegeneknek, milyen menekültügy? Rögzüljön a  fejekben, és maradjon is ott, ameddig Orbán a hatalom csúcsán óhajt maradni, hogy háború van, harcolni kell és ebben a háborúban mindenki ellenség.

És miközben minden idők legnemzetibb kormánya ideológiai ragaccsal mérgezi 24-ből 25-öt az elhülyülésre egyébként is hajlamos populációt, miközben teli torokból ordítják, hogy gyűlölni kötelező, a társadalom legalján vegetálókat (akik nem hajléktalanok), úgy értem a saját honfitársaikat kerítéssel veszik körbe és élőerővel biztosítják az összkomfortos szegregációjukat. Lásd: Hős utca. Ahol 131 millióból építenének majd egy nagyjából 15 millióba kerülő kerítést. Ahol szintén nem szociális kérdésként kezelik a nyomort, hanem rendészeti problémaként. Így is kell. Erre van kapacitás, a puskapor meg mindig jól jön, amikor az egyik felét kell a másik fele ellen hergelni.

De hogy jó hírekkel is szolgáljak: változatlanul világszínvonalon hasít a magyar egészségügy. Olyannyira, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórházban például csótányhordák grasszálnak. Az egy dolog, hogy az intézmény főigazgatósága többszöri megkeresés után sem hajlandó magyarázattal szolgálni a sajtó érdeklődésére. Az viszont egészen parádés, ahogyan a személyzet túlélési jótanácsokkal látja el az undorodó beteget: ha  jót akar magának, tegye fel a táskáját a székre, nehogy a csótányok beleköltözzenek és haza is vigyen belőlük emlékbe; nehogy eltapossa őket, mert a bennük lévő, eltaposáskor a cipőtalpra ragadó petéket is hazaviszi és otthon majd szépen kikelnek. Ja, igen, persze, tudnak róla, már régóta fennáll a probléma, de sajnos nem tudnak mit kezdeni vele. A büdös francba, abba. Európa legbiztonságosabb országa, ahol jó büszke magyarnak lenni, ahol virágzik a kereszténység és a homogén, vegytiszta erkölcsi agyhalál, és ahol a 21. század örömére kibaszott csótányok hadáva kell együtt élnie annak, aki kalandvágyból kórházba kerül. És még mindig nem fogok lesüllyedni a Bayerek színvonalára, ahol emberszerű lényeket lecsótányozni kötelező, pedig törni-zúzni volna kedvem. Ehelyett innen is üdvözlöm Kásler Miklós doktort és emberi erőforrást. Remélem, jól szolgál a kedves egészsége.

Ígérem, hamarosan abbahagyom, csak még elmondom, hogy miközben a csótányok elpusztítása is kihívás ezeknek a humanoidoknak, akik amúgy mindentől megvédenek minket, még saját magunktól is, Döbrögi újabb 24 milliárd forintot verne el a „rendkívüli migrációs nyomás” miatt. A Magyar Közlönyben már megjelent a vonatkozó határozat, miszerint

a Belügyminisztérium „a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósításához” legfeljebb 24 milliárd 14 millió 200 ezer forinttal túllépheti a költségvetésben eredetileg erre szánt keretet, amely egyébként 50 milliárd forint volt.

Slusszpoén: a pénzt Pintér elvtárs úgy költheti el, hogy nem kell betartania a 2013-as beszerzési tilalmat – magyarán sem közbeszerzés, sem a nyilvánosság nem zavarja majd Orbánékat a költekezésben. Hogy konkrétan mire fogják elkölteni ezt az irdatlan mennyiségű pénzt, az a határozatból nem derül ki, viszont nem kell túlságosan élénk fantázia a megfejtéshez.

Ennyi nyomasztás után nem marad más hátra, mint hogy valami valóban szépet és üdítőt ajánljak. A jövőre 100 éves Bálint gazdával készült interjú feltétlenül ide kívánkozik. Egy csodálatos ember, egy páratlan életút, és rengeteg tanulság.

Az örök optimizmus jegyében a Dés Lászlóval készült beszélgetést se hagyja ki, aki még esetleg nem olvasta: Akárhogy is próbálnak minket elintézni, túléljük

És végül ajánlom magamnak is (még nem volt időm elejétől a végéig) a hvg.hu Emmanuel Macron francia államelnökkel készített interjúját is. Gyanítom, hogy a napos oldal hamarosan elkezdi a köpködést, váljék egészségükre. Ennyi volt a ma reggeli kávépótló, később folytatódunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!